проблем с паленето сутрин
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с паленето сутрин
Премери налягането на празен ход на тандемната помпа.Щом е помпа-дюза не бързай да сменяш клапана на филтъра.Закачи манометър и виж какво се случва с налягането.Има пробка отдолу на помпата,там се закача манометъра.На празен ход трябва да около 3.5 бара.Запали да вдигне налягане и угаси.Виж дали задържа налягането.
- dannaz
- Автомобил:
- Двигател:
а след като запали държи ли си оборотите ?
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Държи ги най-вероятно.Не е от дюзите колега, не се набутвай излишно.Предполагам е тандемната помпа.Но докато не премериш налягането няма как да разбереш.Провери и подкачващата помпа в резервоара.
- plamenrusev85
- Автомобил:
- Двигател:
dannaz написа:а след като запали държи ли си оборотите ?
Да държи си обороти няма проблем.Днеска пак я пробвах 2 часа стоя и пак не запали.А само да попитам,можеби ще ми се смеете,ама да ми кажете каде е таз тандем помпа,защото наистина не съм много вчас..
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Ето намерих няква снимка от нета. Стрелките не съм ги слагал аз,но вършат работа- помпата е отбелязана, ще се ориентираш
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Отдолу има тапа,която се отвива- закачи там манометър.Със сигурност не е от дюзите- смени по-добре майсторите и ходи другаде.Настоявай първо да премерят налягането.Успех...
- plamenrusev85
- Автомобил:
- Двигател:
Тез тапаци в Кипър са много некадърни,поръчали ми клапана за горивния филтър,тоз отгоре...А прзвилния го нямат изобщо в Кипър.Май пак ще трябва да го поръчвам от Бгjollycatman написа:plamenrusev85 написа:Тъкмо сега направих каквото ми каза,откачих го духам и от двете страни си изпуска.И в обратна посока на двигатела и по посока на двигатела пак си изпука.Какво означава това да го сменям ли??EGR клапана е наред връща се след като я изгася.
Щом пуска и в двете посоки, значи не работи. Смени го задължително. Оригиналният ще е не повече от 15 евро, но има и неоригинални, които са доста по-евтини и предполагам ще свършат работа, но като гледам къде живееш там може и да не намериш от тях. Успех и пиши какъв е резултата!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Там няма ли автоморги? Вземи някой употребяван, поне много лесно можеш да разбереш дали е здрав.
- plamenrusev85
- Автомобил:
- Двигател:
jollycatman написа:Там няма ли автоморги? Вземи някой употребяван, поне много лесно можеш да разбереш дали е здрав.
Ами ще видя в някой морга,ама не мисля,че ще е по евтин,бях ходил веднъж в една да търся рейка и тоз ми вика 350 евро-втора употреба..,а от България си я намерих за 100 лв.Ще потърся да видя,то няма значение двигатела,въпроса да е дизел нали?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, важно е само да е същият диаметър като оригиналния (ако не се лъжа е 8мм).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,аз имах същия проблем с паленето,смених,подхряващи свещи,температурен датчик,горивен филтър с клапана никаква промяна,ходих при 10 различни "майстора" всеки казваше различно!!Накрая се намери един кадърен и ми оправи колата!Оказа се бушон,така че провери си бушоните,тези където се намират върху акумулатора,единия е за управление на подгряващите свещи,може да е там причината!!УСПЕХ!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
halqba написа:Колега,аз имах същия проблем с паленето,смених,подхряващи свещи,температурен датчик,горивен филтър с клапана никаква промяна,ходих при 10 различни "майстора" всеки казваше различно!!Накрая се намери един кадърен и ми оправи колата!Оказа се бушон,така че провери си бушоните,тези където се намират върху акумулатора,единия е за управление на подгряващите свещи,може да е там причината!!УСПЕХ!!
Колега та аз доколкото знам подгревните свещи започват да греят когато е под определена температура. или поне моята е така.сега в момента само ми светва лампата и след 1-2 секунди гасне-за мене лично това не е подгряване
- plamenrusev85
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,значи преди 2 дена най накрая смених тоз клапан,но...нищо пак така си пали,а този стария не работи изпуска,ама и с новия клапан пак не пали,незнам вече какво да правя,таз тандем помпа е добре,не е от клапана,ще видя тоз бушон и датчика и ако пак не стане незнам...
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колеги и аз имам същия проблем с паленето сутрин или след продължителен престой
сменени подгревни,датчик ,възвратен клапан, филтър, реле 109 -но забелязах балончета в горивната система сложих горивен филтър от голф 2 аз съм с голф 3 и пак тегли от някъде
сложих нови скоби и смених няколко маркуча но няма резултат

сложих нови скоби и смених няколко маркуча но няма резултат

Върни се в “Дизелови агрегати”