kretenia написа:Не съм съгласен,че баланса не е задължителен,при 50-70 000 оборота на небалансирана турбина и се случват страшни неща.Също така мисля,че въпросната тръбичка не е разумно да се мие с разни разтворители,щото представете си какво ще се случи,ако следствие на вашата интервенция се разкисне въпросния нагар от вътешната ствана/то си е нагар,щото тръбата върви до главата и яко се пече/ и не успееете да измиете всичко-няма как да погледнете вътре,има вероятност люспа от въпросния да запуши тръбичката и да спре притока на масло към турбината.Тогава язък ви за ремонта,баланса и т.н.
едно смислено мнение да чуя в тоя форум .

кви са тия миенета , кви са тия турбини без баланси (тип направи си сам)
то ако ставаше без баланс дали щяха да взимат по 500-600 лв за рециклиране на турбо.
и азобщо някои виждал ли е как се прави баланс на турбо и на ква машина се качва .
и незнам каде се вижда на снимката ЧАСТ от тръбичката - глупости
тръбичката тръгва от тялото на масления филтър и минава зад двигателя от страната на купето и тогава отива в турбото.
тази тръбичка се запича от топлината и е добре да се сменя на 7-8 години . е все пак зависи с кви масла се кара колата . аз лично съм сменял на 5-6 1.8т турбините точно заради запушена тръбичка на маслоподаването. наи-добре е нова втората употреба не се знае на какъв хал е . и с квото и да я киснеш запекало масло не се чисти , още повече че тръбичката е с малък диаметър.