Тези обозначения са си от добрите стари времена на честните автомобили ФВ и бяха удобни за клиента и неудобни за производителя.Принципно CL е абсолютната база без никакви екстри просто автомобил с купе във формата на пасат В3 и някакъв мотор най-често 1.6 или 1.8 или дизел ,без ВР6 и 9А.Всичко останало,без манЯшкия часовник на таблото

, е допълнителна екстра-оборотомер,хидравлика,плюшен/кожен/рекаро салон,4 дискови спирачки,климатик/климатроник,АБС,еърбег за "междинките" от 92/3 г. ,брони в цвета на купето,ел.стъкла и огледала и т.н. GL е средното ниво на обзавеждане-серийно хидравлика и оборотомер и ако се не лъжа брони в цвета на купето и плюшен салон.ГТ е връхта на сладоледа -мотор пълна спринцовка,оборотомер,хидравлика,четири диска,абс,рекаро салон,широка лайстна.Удобството за клиента е,че независимо от нивото на оборудване може да се поръчват повечето екстри една по една и така човек може да си вземе само това,което е преценил ,че му трябва ,предполагам с минимални ограничения от производителя. Примерно ЦЛ с ВР6 не съм срещал още,нито пък ЦЛ/ГЛ синхро с 1.6/1.8 Ми/дизел,ГТ с 1.6/1.8 Ми/1.9 Д и сигурно определен мотор са го предлагали от някое ниво нагоре ,но така или иначе на практика е могло да си поръчаш наистина автомобил обородуван по твой вкус и да платиш само за екстрите,които ти трябват.Поради тази причина в момента е пълна каша въпроса с комбинацията между ниво на оборудване и екстрите ,като за капак някои от тях за определени пазари са слагани и допълнително не от производителя като предни ел.стъкла-онея големите правоъгълни копчета на мястото на въртока,клими диавиа и разни други афтърмаркет изпълнения.При всички случаи ако някой иска да разбере с какво е излязъл автомобила от завода на лепенката в багажника всичко си пише.В момента по-скоро за съжаление не е така нивата трендлайн,комфортлайн,хайлайн ,спортлайн си вървят всяко със задължителни серийни екстри ,а останалите екстри са само в пакети ,всеки от които е достъпен от определено ниво нагоре или задължително в комбинация с друг пакет или мотор и на практика за да получиш екстрите ,които търсиш плащаш и такива ,които не ти трябват ,което пък е удобно за производителя като планиране на производството и най-вече повече печалби.