Разликата между "CL" и "GL" за Passat B3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 11 фев 2008 1:45

Лошото е че дори при броните не е точно така.
Имаме 2 Б3 без външни интервенции и и двете са CL с борня в цвета на колата (бяла).Разбира се точно под фаровете си минава типичната черна лента ама под нея това си е бяло.Както отпред така и отзад.Не го обясних много както трябва ама....май ме разбирате :)

Потребителски аватар
vanbo
Автомобил: Passat 3 TDI
Двигател: 1. 6 SB 1992

Мнениеот vanbo » Пон 11 фев 2008 22:24

И аз съм търсил някаква логика при тази технична нация,но изглежда няма.При мен е CL/ 1,6 ТД, мотор SB / - пък е с хидравлика, ел.стъкла и т . н. И да попитам: може ли да ми каже някой / с две думи /, какъв е този двигател SB, защото и в чуждите сайтове такова животно е много рядко срещано.Благодаря ви...

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пон 09 юни 2008 22:17

В офиса сме 5-ма колеги с B3 GL и 5-те нямат нищо общо, единия с часовник вместо оборотомер, единия с шибидах, друг е със ел стъкла но без ел огледала,
на двата отгоре релсите са дълги от край до край на тавана, другите са къси и т.н. :)

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Вто 10 юни 2008 8:34

моя пък е с одебелени букви пасат и няма никакви GL,CL,и т.н а отстрани има надпис пасифик има климатици абеси ел.стъкла огледала подлакатник ербеци а кажете какъв емотора си му е нормален 1.8 90к

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Вто 10 юни 2008 8:44

:lol: Забрявате че всичко може да се поръчва. Има базов модел и си поръчваш какво да ти се сложи-шибидах, ел.стъкла-където искаш, хидравлика, климатик и т.н. става въпрос само за В3. Следващите модели задължително си имат някои от така наречените екстри. Зависи и за коя държава ще се изнася и в кой завод се прави VW. Така че не търсете прилики в екстрите на моделите В3, всичко е по поръчка на клиента.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 09 юли 2008 0:14

тези дни докато обикалях страната за да си купя перфектния пасат видях какви ли не комбинации от екстри с изключение на тези, които търся аз (сякаш търся 4 место ферари), включитерно и един пасат без хидравлика, която я смятах за че се слага веднага след двигателя, на такова разнообразие от екстри се нагледах че тия букви може да се ползват само като първоначален ориентир и нищо повече.

Последна промяна от velinsl на Съб 12 юли 2008 9:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 10 юли 2008 17:25

:wink: Язе съм намислил да напиша изодзаде GRANDTURISMO че да цъкат след мене със завист Базичките хехехеххе,CL,GL,GT Аrriva,бибип че пляс разни измишльотини

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Чет 10 юли 2008 17:36

Мда много варират нещата...карал съм CL с абсолютно никакви екстри , а сега карам CL с климатик,АБС,Еърбези и кожен салон Хай-Лайн Рекаро...само тия от Фау-Ве знаят кое какво е :lol:

Потребителски аватар
rado_nik
Автомобил:
Двигател:

Re: Разликата между "CL" и "GL" за Passat B3

Мнениеот rado_nik » Чет 11 ное 2010 12:26

аз също карам CL ама е Б4, но има хидравлика, клима и салон рекаро, няма ел по вратите, ама има кабели за машинките, изобщо пълна лудница. Но като цяло искам да попитам къде мога да видя точния модел на хидравликата че трябва да сменям накрайници и ми казват има три модела, кажи си хидравликата и ще ти дадем накрайници

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пет 12 ное 2010 11:08

Тези обозначения са си от добрите стари времена на честните автомобили ФВ и бяха удобни за клиента и неудобни за производителя.Принципно CL е абсолютната база без никакви екстри просто автомобил с купе във формата на пасат В3 и някакъв мотор най-често 1.6 или 1.8 или дизел ,без ВР6 и 9А.Всичко останало,без манЯшкия часовник на таблото mhihi , е допълнителна екстра-оборотомер,хидравлика,плюшен/кожен/рекаро салон,4 дискови спирачки,климатик/климатроник,АБС,еърбег за "междинките" от 92/3 г. ,брони в цвета на купето,ел.стъкла и огледала и т.н. GL е средното ниво на обзавеждане-серийно хидравлика и оборотомер и ако се не лъжа брони в цвета на купето и плюшен салон.ГТ е връхта на сладоледа -мотор пълна спринцовка,оборотомер,хидравлика,четири диска,абс,рекаро салон,широка лайстна.Удобството за клиента е,че независимо от нивото на оборудване може да се поръчват повечето екстри една по една и така човек може да си вземе само това,което е преценил ,че му трябва ,предполагам с минимални ограничения от производителя. Примерно ЦЛ с ВР6 не съм срещал още,нито пък ЦЛ/ГЛ синхро с 1.6/1.8 Ми/дизел,ГТ с 1.6/1.8 Ми/1.9 Д и сигурно определен мотор са го предлагали от някое ниво нагоре ,но така или иначе на практика е могло да си поръчаш наистина автомобил обородуван по твой вкус и да платиш само за екстрите,които ти трябват.Поради тази причина в момента е пълна каша въпроса с комбинацията между ниво на оборудване и екстрите ,като за капак някои от тях за определени пазари са слагани и допълнително не от производителя като предни ел.стъкла-онея големите правоъгълни копчета на мястото на въртока,клими диавиа и разни други афтърмаркет изпълнения.При всички случаи ако някой иска да разбере с какво е излязъл автомобила от завода на лепенката в багажника всичко си пише.В момента по-скоро за съжаление не е така нивата трендлайн,комфортлайн,хайлайн ,спортлайн си вървят всяко със задължителни серийни екстри ,а останалите екстри са само в пакети ,всеки от които е достъпен от определено ниво нагоре или задължително в комбинация с друг пакет или мотор и на практика за да получиш екстрите ,които търсиш плащаш и такива ,които не ти трябват ,което пък е удобно за производителя като планиране на производството и най-вече повече печалби.

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Пон 15 ное 2010 8:53

Карал съм доста B3-ки и съм забелязал, че GL имаха готини шкафчета във вратите. Натискаше се едно копче и се отваря. Не съм виждал GL без плюш, но може и да има. Броните са в цвета на купето. Волана може да е по-готин - карал съм GL с много як, оригинален волан на VW и имаше и по-добре звучащ клаксон. Всичко останало мисля, че може да варира.
Някой с GL да има тези шкафчета?

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak_47 » Пон 15 ное 2010 9:32

Аз съм с GL колега, имам ги тези шкафчета - много са удобни за разни дреболийки като дискове, стотинки и т.н. Обаче и аз съм микс от екстри, дето нямат много общо с кода отзад : салона ми е текстилен, с хидравлика, абс, ел. стъкла, централно, дискове и отпред и отзад, клима, и т.н. , мн. ми се щеше да имам шибедах - виждал съм CL с шибедах, половината от екстрите обаче вече работят "наполовина" :mrgreen: явно годинките почват да тежат

Потребителски аватар
bobar
Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
Двигател:

Мнениеот bobar » Пон 15 ное 2010 10:09

аз бях с CL
1,6 карбуратор, без абсолютно нито една екстра.Стъкла-ръчки,без серво,без ABS клима , без клима, без централно, без плюш.Общо взето няма какво да му се случи :mrgreen: :mrgreen: Поздрави

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот mitacee » Пон 15 ное 2010 15:40

asenko написа:
Namesata написа:а като пише само PASSAT с големи букви кво значи :lol:

това май беше за моделите произведени за Италия-Арива

Изображение

ами моя не е арива а е пасифик и пак е с дебели букви пасат само

Потребителски аватар
george12
Автомобил: Passat b5 1.8T
Двигател: AEB 98
Контакти:

Мнениеот george12 » Пон 15 ное 2010 23:03

Моят е GT и има централно , ABS , ел. стъкла ,дискове отзад , "борд компютър" ,климатик , широка лайсна ,двигателя е PF и е немски.
Може би съкращенията не показват екстрите?!

Върни се в “Passat”