kaloyan22 написа:Момчета на един и същи мотор германците слагат различни скоростни кутии с различни предавателни числа за различните купета на автомобила. Така че не може да се каже при какви обороти е най-икономичното каране. Когото най- леко е натиснат педала, тогава е най-икономично!
И аз това се опитвам да кажа, ама никой не ми вярва и всички гледат да намерят накаква система...
Rabbit_TDI, при мен поне нещата са така - изреждам предавките до последната бързо и си карам като автоматик после с минимално натисната газ... въпросът е н това, че всички карат като луди и никой не спазва ограничения с обяснението "неам нерви да карам с 60 км/ч" ... за това ви харчат много колите. Всеки настъпва до ламарината, после не можело да се поддържа постоянна скорост... напротив, може, ама трябва да мислиш напред какво става, а не само да настъпваш до дупка и да набиваш спирачки на всеки светофар. Може и да не съм прав, ама като седнеш в една кола, като покараш малко, веднага след това можеш да усетиш кога, как и защо се мъчи и при какви обороти и на коя предавка харчи най-малко. Това е според мен.