направи си сам: автоматично парно (парно-троник)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Don_Castelano
- Автомобил: seat cordoba
- Двигател: ABD 94
Re: направи си сам: автоматично парно (парно-троник)
Коментирай върху крайния резултат и ефекта 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Поздравления за ентусиазма и целеустремеността. Дано останеш доволен не само защото си го направил сам
.
Замислих се дали да не направя нещо подобно на джипката, която е с обикновен климатик и парно. Климатроникът от Пасата явно ме е разглезил.

Замислих се дали да не направя нещо подобно на джипката, която е с обикновен климатик и парно. Климатроникът от Пасата явно ме е разглезил.

- Petyoffy
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CBBF 2012
Едно питане: Като отрицателен ефект, при НЕзагрял мотор в началото не духа ли много яко студено докато докара желаната температура???
Датчика ако може го сложи някъде където да не се влиае от въздушния поток, постъпващ от въздуховодите (тези при краката), за да е достоверна информацията за температурата в купето, която ще обработва регулатора.
Датчика ако може го сложи някъде където да не се влиае от въздушния поток, постъпващ от въздуховодите (тези при краката), за да е достоверна информацията за температурата в купето, която ще обработва регулатора.
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
значи отрицателен ефект няма защото в схемата има ключ и работи само след като съм задеиствал бутона затова ми е двория ключ монтиран да стандартния. Пускам го след като загрее двигателяи това е идеята в случая
мненето ми засега е че работи съласно очакванията, като единствено забелязвам че не датчика не мери реалната температура, т.е. не действително въздуха се е загрял , но датчика е още студен.Предполагам че проблема е от факта, че е градско каране за не повече от 20-25 мин и няма нужното време да се затопли цялото купе а не само въздуха вътре. Предполагам на дълго ще е ок.
Иначе е доста чуствително, в момента съм го настроил на 14* до 16*, но рално е повече вътре.
Регулатора го пъръчах от тук http://www.electronicsdesign-bg.com/?t=7&rID=46 - 25лв и са близо до нас ими го доставиха без допълнитено оскъпяване
Регулирането е удобно защото оше не съм сложил капачето и реално в всеки един момент имам достъп, а и се вижда реалната температура.Не знам дали няма да е готино да се монтира так че да се вижда температурата постоянно ( да се направи една лицева плочка и на нея да е монтирана платката) и да е някаде на таблото
мненето ми засега е че работи съласно очакванията, като единствено забелязвам че не датчика не мери реалната температура, т.е. не действително въздуха се е загрял , но датчика е още студен.Предполагам че проблема е от факта, че е градско каране за не повече от 20-25 мин и няма нужното време да се затопли цялото купе а не само въздуха вътре. Предполагам на дълго ще е ок.
Иначе е доста чуствително, в момента съм го настроил на 14* до 16*, но рално е повече вътре.
Регулатора го пъръчах от тук http://www.electronicsdesign-bg.com/?t=7&rID=46 - 25лв и са близо до нас ими го доставиха без допълнитено оскъпяване

Регулирането е удобно защото оше не съм сложил капачето и реално в всеки един момент имам достъп, а и се вижда реалната температура.Не знам дали няма да е готино да се монтира так че да се вижда температурата постоянно ( да се направи една лицева плочка и на нея да е монтирана платката) и да е някаде на таблото

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Ако си малко по на "ти" с ел.джаджите можеш да разпоиш диспея и копчетата,след това да им запоиш едни кабелчета ии да си ги монтираш на Примерно на 1 да ти е диспейчето,а на 2 да са ти копчетата..или обратното..и ще стане супер.
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
Може да, но не искам да не го прецакам. Аз си мислях за варианта да е в пепелника легнала цялата платка, но после размислих и я сложих така, че хем да е скрита хем да има достъп ако се наложи. Засега ще е там, довечера ще напрявя клипче как работи.
- Petyoffy
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CBBF 2012
zdravko555 написа:Може да, но не искам да не го прецакам. Аз си мислях за варианта да е в пепелника легнала цялата платка, но после размислих и я сложих така, че хем да е скрита хем да има достъп ако се наложи. Засега ще е там, довечера ще напрявя клипче как работи.
Мястото на платката добре си го избрал, само изправи дисплея и сложи една бленда отпред и ще стане много добре.
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
Petyoffy написа:zdravko555 написа:Може да, но не искам да не го прецакам. Аз си мислях за варианта да е в пепелника легнала цялата платка, но после размислих и я сложих така, че хем да е скрита хем да има достъп ако се наложи. Засега ще е там, довечера ще напрявя клипче как работи.
Мястото на платката добре си го избрал, само изправи дисплея и сложи една бленда отпред и ще стане много добре.
може да се изправи още малко, сега е хоризонтална платката, но все пак може и още малко.
-
- Автомобил: Голф 4
- Двигател: ATD
- Контакти:
Изчакай зимата да видиш резултата и тогава затваряй. От големите студове на елементите вероятно им се променят характеристиките и тази температура която сега си настроил, вероятно няма да е същата при по-студено време.
Аз слагах допълнителни свещи за антифриза и ги вързах през реле за време за да не ги забравям. На топло го дават да изключва на 10 мин., но в студовете изключва между 1.5 и 3 мин. в зависимост от температурата. Предполагам че и при теб ще се получат подобни отклонения.
Аз слагах допълнителни свещи за антифриза и ги вързах през реле за време за да не ги забравям. На топло го дават да изключва на 10 мин., но в студовете изключва между 1.5 и 3 мин. в зависимост от температурата. Предполагам че и при теб ще се получат подобни отклонения.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Колега не че не уважавам трудът ти ама се мъчиш да откриваш топлата вода при условие че отдавна е открита
Викат му VW Thermotronic

Te ти точно за МК3 как се прави
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?4040716

Викат му VW Thermotronic

Te ти точно за МК3 как се прави

http://forums.vwvortex.com/showthread.php?4040716
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
За сефте чувам за такъв вариант, не знаех че има троник за модели без климатик
Фаброчно е супер, но както и да е вече съм си го направил както аз съм сметнал за добре

Фаброчно е супер, но както и да е вече съм си го направил както аз съм сметнал за добре

- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
znainainai написа:Колега не че не уважавам трудът ти ама се мъчиш да откриваш топлата вода при условие че отдавна е открита![]()
Викат му VW Thermotronic
Сега ако кажете че като сложим климатик термотроника ще работи като "ръчен" климатроник, ще сте направо златни

Иначе по темата, мислил ли си датчика за температурата да го обдухваш с вентилаторче, като на термотроника, така че да може да мери темп на въздуха.
Так си мисля че ще е по коректо измерването и по бързо ще реагира на промяната на температурата в купето.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Mapoka написа:Сега ако кажете че като сложим климатик термотроника ще работи като "ръчен" климатроник, ще сте направо златни.
...
Mи щом настояваш казвам ти го ДА става ръчен климатроник не е много прецизен ама комбинацията е възможна

-
- Автомобил:
- Двигател:
stoyanz написа:Изчакай зимата да видиш резултата и тогава затваряй. От големите студове на елементите вероятно им се променят характеристиките и тази температура която сега си настроил, вероятно няма да е същата при по-студено време.
Няма да се променят, цялата схема е цифрова, а термодатчикът, който също е дигитален, има много широк работен температурен диапазон.