препоръчайте ми инверторен климатик до около 1600лв

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
viki_best_88
Автомобил:
Двигател:

Re: препоръчайте ми инверторен климатик до около 1600лв

Мнениеот viki_best_88 » Пет 12 ное 2010 10:05

климатика е сложен вече и да ме шашкате и д ане ме ... няма значение.Аз съм супер доста доволна от него - топилчко ми е - и не само в спалнята а и в кухнята се усеща ;) ще ви кажа дали ще съм доволна и от сметките след няколко дена.
black` написа:Ужас. Просто нямам думи. Явно всички монтажници по провинцията са супер прости идиоти. Тука утре чакам 3та група да сменят кривите стойки от предната машина. Щото последните монтажници ги видяха чак на края на мотажа и не пожелаха да ги сменят. :x Освен обаче кривите стойки дупката оставена ми от първите беше колкото половин тухла 4ка. Жалко, че не съм бил тука да видим как се взимат 160 лева за такъв монтаж. А тия като гледам снимката направо са се из...ли на хубавата стена и машина отвътре. Пък и отвън. :banghead: За по-високото външно тяло без трап пък да не говорим... :weep: :censored:
Оправи нещата колкото се може по-скоро. Жална му майка на тоя хубав климатик от такива бунаци. :censored:

Да ти кажа чесно не разбрах от къде разбра кой монтажисти са от провинцията и кой не са .... не искам сега да спориме относто хората в столицата и извън нея .... както и фирмите работещи в столицата и извън нея .... хората и в София и извън нея трябва да ядът хляб нали ???? Да ти кажа чесно хич не ми пука далие е криво с 1 сантиметър или с 1 милиметър - важното е да работи .... момчетата доста се поставаха да го направят за което съм им доста благодарна.
meli благодаря за подкрепата

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 12 ное 2010 12:54

Моля.
Не им се вързвай ,те са добри момчета и гледат всичко да е изрядно затова намират кусури.Пък и са още млади-някои от тях де mhihi mhihi mhihi

Arshicage
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Arshicage » Пет 12 ное 2010 13:50

:beer

Последна промяна от Arshicage на Пет 12 ное 2010 15:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 12 ное 2010 15:17

Arshicage написа:Никой неискам да обидя, но ако ми монтират така климатика няма да го преживея.
Според мен този монтаж е.... :horror:

Е хубаво де спрете се.Климатика очевадно е монтиран и няма нужда от повече мнения от сорта.Така само дразните.Щом момичето си го харесва .... ако искате го преживявайте.

viki_best_88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viki_best_88 » Пон 15 ное 2010 9:21

mely написа:
Arshicage написа:Никой неискам да обидя, но ако ми монтират така климатика няма да го преживея.
Според мен този монтаж е.... :horror:

Е хубаво де спрете се.Климатика очевадно е монтиран и няма нужда от повече мнения от сорта.Така само дразните.Щом момичето си го харесва .... ако искате го преживявайте.
Благодаря ти !!!1

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 15 ное 2010 23:47

Ами ние ти казваме като хора дето са монтирали, пък ти си прави изводите за себе си. Нямам нищо против монтажистите по провинцията. Сигурно има и много свестни. Но за такъв монтаж и 50 лева не давам честно казано. Не казвам че в София всичко е 6+. Но поне цената отговаря реално на качеството само там. Защо питате тука тогава, като явно всички сте големи спецялисти по монтажите ами не хванете да си го монтирате сами? :roll: Пускате и снимки даже след като не искате да стане както трябва? :roll: И отгоре на всичкото почвате да се заяждате вместо да си извадите някаква поука. Утре като дойдат за друг климатик да не е така. Само със старание не става тая работа. Само това не ми стана ясно...
И сега честно да ти кажа и последата ми супер евтина китайска машина, на фона на старата ми дървена дограма и недобре шпаклована стена, да я видя така наклонена, не със старание ами за тая цена на монтажа ще ги карам 5 пъти да я разкачат от стената ако трябва докато не стане добре, щото стената ми не е кошарата на полето та да се с...ат на нея по тоя начин! :!: Пък за вас може и да е нормално всичко това като гледам. От тука го измерих, че е крив точно 2 сантиметра. Айде сега хвани метъра и мери от тавна да видиш, че не 1. Аз лично няма да мога да спя спокойно при такова нещо. Пък за вас не знам. :roll:
Това ще седи така криво и неправилно години наред на фона на хубава дограма и окачен таван... mhihi И това за вас е нормално в реда на нещата? :063:
Ето сега е момента да ви отворя на "далаверата" и да ви кажа, че един инвертор с коефициент 3.61 харчи толкова ток колкото един обикновен конвенционален климатик със същия коефициент. За да не се подвеждате друг път по рекламни изказвания. Щото ги имам тамън 4-5 тука за сравнение. mhihi А машините с коефициенти над 4-5 не случайно са на 3 пъти по-скъпи цени. Измислили са го производителите кък да избият икономията на ток. mhihi
Другия момент е че климатика по принцип си е отопление и охлаждане за бедни и няма много смисъл от прекалено скъпи инвестиции в него. Еле пък ако имаш и малко дете направо задължително го хвърляш. :dummy:
Айде със здраве и да почерпиш... като ти се схване врато от него. :wink: :beer mhihi

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 16 ное 2010 8:54

Ако климатика е поставен на правилното място и насочен накъдето трябва няма да ти се схване ни врат ни кръст ни г.з.Същото важи и за климатик и малко дете/жив пример аз имам ги 2, едното на 8 другото на 1г и 4 месеца/.Откакто са станали хора все са на климатици - но никога съм нямал проблеми от това.Единствено в стаята на малкия зимата има включен овлажнител за въздух.Климатика е поставен така, че /и струята регулирана също/ до неговото легло няма ни най малък полъх-пробвано с сертифициран уред за движение на въздуха.
Пък това че климатика е отопление и охлаждане за бедняци....ако ми дадеш алтернатива за охлаждане в град ,жилищна кооперация -мога и да ти повярвам.
Дай ми и алтернатива на нещо което ще ти подава топъл или студен въздух пречистен и освежен -пак в град .Говоря за Уруру сарара.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 16 ное 2010 9:26

Как кое. Парното разбирасе. То може да служи и за охлаждане ако се пригоди. За затопляне при малко дете е много по-добре и радиатор примерно. Аз не бих си правил гавра с дете на климатик. Може за вас и това да е нормално. Не знам. :roll: Локално парно на газ също става. Термопомпи... Тука не става въпрос за овлажняване на въздуха. Става въпрос за мухлясали 5 годишни климатици пълни с тиня и жаби. Алергии и настинки. Не може в стая дето работи климатик да няма никакво движение на въздуха. Те това ако ми го покажеш къде е така? Уред ли хехе. Та то се усеща много добре и така без никакъв уред ... :lol: Дори най-скъпия климатик и уред да е пак ще си има минимално "течение", и климатика ще те "пие" с всеки изминал час работа. 8) Тука сме на климатици повече от 14-15 години поради климата и повярвай със сигурост имам доста повече опит с тях от другите точки на страната. Специално и за схващанията... :lol: Като тръгна да пускам някой, не Ururu ми ако ще не знам къв извънземен да е, се сещам и за това. Няма какво повече от това да пишем... :)

Последна промяна от black` на Вто 16 ное 2010 9:42, променено общо 1 път.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Вто 16 ное 2010 9:40

black` написа:Как кое. Парното разбирасе. То може да служи и за охлаждане ако се пригоди. За затопляне при малко дете е много по-добре и радиатор примерно. Локално парно на газ... Тука не става въпрос за овлажняване на въздуха. Става въпрос за мухлясали 10 годишни климатици пълни с тиня и бацили. Не може в стая дето работи климатик да няма никакво движение на въздуха. Те това ако ми го покажеш къде е така? Уред хехе. Та то се усеща много добре и така без никакъв уред ... :lol: Дори и най-скъпия климатик и уред да е пак ще си има "течение". 8) Тука сме на климатици повече от 14-15 години и със сигурост имам доста повече опит с тях от другите точки на страната. Специално и за схващанията. Няма какво повече от това да пишем...

Колега разбрахме че си най-великият в областа, ама вземи се спри.С радиатори ще се охладиш някой друг път, ако говориш за конвектори може и да стане, ама и там ВЕЕ. И много интересно как ще охлаждаш циркулиращият агент, освен ако не ползваш подпочвени води(сондаж). Климатиците се почистват периодично и нямат проблем с мухъл и тиня. А относно монтажа ,явно не си виждал монтажи от "софийски" монтажници, работещи с големите маркети за техника.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 16 ное 2010 9:46

Не съм казал, че съм най-великия в областа. Просто споделям личния си опит в годините с така прехвалените климатици. Резултатите при мен вече са на лице отдавна. Схващанията и простудите от тях остават перманентни обаче с времето... :lol: Колкото и да си ги поддържаш вече предпочитам да се пържа на 40 градуса без тях. :lol: Не случайно най-големите архитекти в Дубай примерно конструират сградите вече така, че да работят без климатици, а на естествена природна вентилация от самото разположение и материяли. Сега и тях ще ги оплюете сигурно и ще кажете, че от климата по-яко нема и от Искъро по-дълбоко... Ето че ставало и без нищо даже. Ако не вярвате ходете вижте как се седи в сграда на 45 градуса навън без климатик или какво и да е духало... :lol: Айде сега пак ми говорете кое е по-по най за охлаждане и отопление. Естествено че са за бедни щото харчат малко, но за сметка на това ти изпиват и здравето. И се радвам, че като малък поне имаше само парно и радиатори, а не са ми взели здравето с някоя "безвредна" Ururu Sarara. :lol: В нормално развитите страни отдавна хората са ги махнали и са направили алтернативи, само ганьо се мисли винаги за по-хитър от другите. И гледам доста се разпространиха вече при нас. Но хората не осъзнават колко са вредни. Нормално нали вървим 50 години по-назад от всички останали... Точка, край на лекцията. :lol:

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 16 ное 2010 11:13

Сам го каза -"В НОРМАЛНИТЕ СТРАНИ".Но там няма локални котли да се подават кюнците им по терасите а са с абонатни станции на всяко кооперация.Даже не са и газифицирани изцяло а доста от тях са на нафта/визирам Германия-Берлин/.В нормалните страни също действат програми енергийна ефективност /тя и тука я имаше/ и не случайно в нея са включени термопомпени ситеми/климатици/от висок клас- но не защото горят по малко и им е по евтино ,а защото мислят за околната си среда.
А ти искам да ми обясниш как ще слезнеш пред блока и ще изкопаеш половин декар да си заровиш тръбите за да можеш да се охлаждаш/отопляш/ - по най богаташки начин.Не случайно по горе писах ГРАДЪТ

Като стана дума за бедняците - ония"дрипльовци"където са дали по 6-7 хил.лв и са накачили слънчеви колектори щото виждаш ли топлата вода лятото им е без пари.

Аз казвам да се спираме защото само нерви ще си образуваме от тук нататък.

Arshicage
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Arshicage » Вто 16 ное 2010 12:53

До колегата black`. Според мен не си прав за нещата които пишеш. И още нещо, ако климатиците са за богаташи, ти такъв ли си или се правиш на такъв?

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Вто 16 ное 2010 21:25

black` написа:Ужас. Просто нямам думи. Явно всички монтажници по провинцията са супер прости идиоти. Тука утре чакам 3та група да сменят кривите стойки от предната машина. Щото последните монтажници ги видяха чак на края на мотажа и не пожелаха да ги сменят. :x Освен обаче кривите стойки дупката оставена ми от първите беше колкото половин тухла 4ка. Жалко, че не съм бил тука да видим как се взимат 160 лева за такъв монтаж. А тия като гледам снимката направо са се из...ли на хубавата стена и машина отвътре. Пък и отвън. :banghead: За по-високото външно тяло без трап пък да не говорим... :weep: :censored:
Оправи нещата колкото се може по-скоро. Жална му майка на тоя хубав климатик от такива бунаци. :censored:

ако може само да попитам нещо за масления трап!на вас кой ви е казал че маслен трап е задължителен или просто се чули от някъде и знаете ли за какво точно служи и на какъв тип хладилна техника се прави?
и се дръж малко по културно и спазай правилата във форума!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 17 ное 2010 23:58

Добре, айде да се изразим по друг начин. Не бедняшки, ами най-долнопробен и нездравословен начин за климатизация е това. Така по-добре ли го разбирате сега? Едно време що са правели каменни зидове по 80 санта и тухли от кирпич нагоре? Вътре температурата винаги е нормална. Зимата на -5 почти няма нужда от печка. А лятото е пълен рахат. Та са топлели и вода на слънце в тенджери като е нямало ток? При тия малко останали сгради "програма енергиина ефективност" все още работи на 6. Що ли пък не си турят и те по един климатик като е толкова гот да им се чуди човек?! Вече имат и ток?! :roll: Айде стига, че стана една тема... :063:

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 18 ное 2010 9:03

Колега ,или четеш постовете през ред или ти е гот да се ядеш.Кви каменни зидове кви керпичи ГОВОРИМ НАВСЯКЪДЕ ЗА ЖИЛИЩНА СГРАДА в ГРАДА.

Моля модераторите да слагат катанеца.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”