Оказа се, че Голфът ми (3-ка 1995г.) има заводска аларма. Забелязах оригинален бутон на предния капак. Имах съмнения, че е имал оригинална аларма, но мислех, че в годините е дала фира. Докато оня ден не го заключвах и задържах по-дълго ключа на положение заключване на ключалката и една лампичка замига до бутона на шофьорската врата. После отворих принудително задния капак и клаксонът започна да свири, докато не отключих пак шофьорската врата. Та явно си работи алармата.
Обаче си нямам и идея каква е, какви функции има, как работи, къде е скрита (никъде не я видях, нито под капака, нито при таблото на бушоните)... Разбрах само, че колата е с двойно централно заключване и заводска аларма.
Ако някой има повече информация за нея, ще съм благодарен да я сподели

Търся някакъв manual с описание на функциите и как се работи с тая аларма (то не че има много начини - пуска се и се спира със задържане на отключено/заключено). Също така ме интересува може ли да се направи сгъваем ключ (като на по-новите коли), от който дистанционно да я пускам и спирам алармата. Май не, защото няма приемник за сигнал, но някой алармаджия може да измисли нещо.
Аз намерих само тази скица: