Смяна термостат В3 2.0 бензин (2Е)

Техническа и сервизна информация за Passat
Alx-P
Автомобил:
Двигател:

Смяна термостат В3 2.0 бензин (2Е)

Мнениеот Alx-P » Пет 19 ное 2010 16:27

предварително се извинявам, ако е писано много по-темата, обаче пасата е на баща ми и тази събота ще трябва да му сменям термостата

...та взех си нов термостат - BEHR и уплътнението, което е в комплекта за фланеца е от някакъв картон - ще държи ли това нещо изобщо или трябва да се лепи или да се уплътнява със някакъв силикон.... и ако може да ми препоръчате откъде да си взема пластмасовия фланец, щото ходих в два три магазина (вкл. и в Косер) и само ми вдигат ръце :?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Смяна термостат В3 2.0 бензин (2Е)

Мнениеот radotom » Пет 19 ное 2010 16:50

Бате, сорка, ама за този мотор термостата няма пластмасов фланец.
Във водната помпа е!
Което значи яко чанч, докато се смени :Mr Green Fun

Виж в тази тема не беше ли описано:
viewtopic.php?f=1&t=27559

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Пет 19 ное 2010 17:34

Този флацен за който говори може би е капачката на термостата ,която го държи към водната помпа!Ако е това задължително вземи нова,че старата много често се изкривява по неравностите на стария термостат :bishop

Alx-P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alx-P » Пет 19 ное 2010 18:53

radotom написа:Бате, сорка, ама за този мотор термостата няма пластмасов фланец.
Във водната помпа е!
Което значи яко чанч, докато се смени :Mr Green Fun

Виж в тази тема не беше ли описано:
viewtopic.php?f=1&t=27559

:? направо ме "хвърли в музиката"...
значи има един пластмасов тройник отпред на мотора, на който отгоре са забити двата датчика за антифриза и него имам предвид - не знам как се води точно тройник или фланец (... от него протече тия дни)... термостата под него ли се намира или да го търся другаде :?

в тази тема за термостатите няма нищо за 2Е мотор, ако може някой да прати снимков материал инякакво обяснение ще съм му много благодарен

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Пет 19 ное 2010 18:57

Тройника си купуваш нов (към 7-8лв) купуваш и нови гумички за датчиците ..А колкото до капачката на термостата ,няма как да нея познаеш !Тя държи самия термостат за водната помпа

Alx-P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alx-P » Пет 19 ное 2010 20:01

намерих в един руски сайт как става смяната на термостата за 2Е - ако на някой му върши работа, да цъкне на линка по-долу
... честно казано голяма простотия mhihi - за един керлив термостат да сваляш водната помпа и генератора, да откачаш ремъци и т.н. ... направо не'ам думи

mhihi ...фаулве инженери разбираш ли mhihi ... сменял съм и на други коли и при някои самата смяна на термостат, без да се брои източването на антифриза и т.н., става макс. за 5мин и в повечето случаи без дори да си изцапаш ръцете

http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=41211

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пет 19 ное 2010 20:24

Alx-P написа:намерих в един руски сайт как става смяната на термостата за 2Е - ако на някой му върши работа, да цъкне на линка по-долу
... честно казано голяма простотия mhihi - за един керлив термостат да сваляш водната помпа и генератора, да откачаш ремъци и т.н. ... направо не'ам думи

mhihi ...фаулве инженери разбираш ли mhihi ... сменял съм и на други коли и при някои самата смяна на термостат, без да се брои източването на антифриза и т.н., става макс. за 5мин и в повечето случаи без дори да си изцапаш ръцете

http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=41211

При 1,8 моно, без хидравлика, става така - за 5 минути, ама само една хидравлика да имаш вече и става майката си трака! :(

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 19 ное 2010 21:05

Alx-P написа:намерих в един руски сайт как става смяната на термостата за 2Е-за един керлив термостат да сваляш водната помпа и генератора, и т.н. ... направо не'ам думи

Колега, къде в този линк видя махане на водна помпа и алтернатор?Да, гърбава е смяната, но изобщо не става дума за махане на цитираните от теб компоненти.Махат се подкалник, хидрав. помпа която увисва на маркучите си и точка с трудния достъп.

Alx-P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alx-P » Пет 19 ное 2010 21:41

по-надолу в коментарите има обяснено че за по-удобно и да не се ляга под колата могат да се откачат отгоре... ама както и да е, то се е видяло че "ще се влиза в голям филм" mhihi :? mhihi

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 19 ное 2010 21:43

Така е, видях първия коментар в руската тема.Аз не съм го сменял така, защото имам и компресор за климатик там.Не че ми се лежи отдолу :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 19 ное 2010 22:48

Термостата при 2Е мотор е 'лепнат' на блока, като за капачка му служи самата водна помпа!
Не е като при моноинжекционите, където наистина може да стане за 5 минути ;)

Alx-P написа:значи има един пластмасов тройник отпред на мотора, на който отгоре са забити двата датчика за антифриза и него имам предвид - не знам как се води точно тройник или фланец (... от него протече тия дни)...

Аха! Неправилно съм те разбрал, значи ;)
Да, това си се нарича и тройник, и фланец.
Препоръчвам да го вземеш от ПоршеБГ. Малко по-читави са, а не са кошмарно скъпи.
Иначе е гадно да сменяш през 6 месеца тия от по 6-7лв :?
О-пръстените, за които спомена колегата са по 0.5-1лв ;) Не ги забравяй! :idea:

Върни се в “Passat”