Какъв ВАН да избера?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Re: Какъв ВАН да избера?

Мнениеот Dead man » Пет 19 ное 2010 8:43

Ivan_GT написа:Opel Zafira !Ако можеш да намериш заводски метанова става....красота!

Да... :да:

Вземи си Зафира Б и си ти...Но поне 1.8 или 2.2 бензин... :deal

Имам доста км с такава ( 2.2 )...

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Пет 19 ное 2010 9:07

Ljubon написа:
donMaranzano написа:И забравих да кажа гори 16 градско, дааа не съм се объркал 16 с резервоар 70 литра. Едвам минава 600 км лятно време, зимата 500 с клизма, защото стига до 18. :shock

Нещо сметките си объркал май? :screwy Ако минаваш 600км. със 70л., значи харчи 11.66л., не 16л.

Хич не съм се объркал 600Км ги минавам с попътен вятър и като се възползвам кога съм на надолнище и така нататък с много мъка стигам този разход. Нормално си гори без да го гониш между 15.5 и 17 градско.

gti---
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gti--- » Пет 19 ное 2010 9:19

donMaranzano написа:Тука всички Мерцедес Ванео, някой карал ли го е? Аз съм карал и имаме служебен Вито пълен кенеф, 2.4 дизел 150 коня автоматик, 4по 4. Ебахти кошница за 80 бона. По добре си вземи Кедито или Транспортер новия.

брат каци ми кво искаш от мерцедеса ?автоматик 4х4 бус и 2.4 двигател само ще ти кажа че 1 познат с г60 пасат 4х4(това е кола не бус) му дава същия разход казах ти за 109ката цди 6 извънграда натоварана карам ли я както карам голфа в града отива на 9

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Пет 19 ное 2010 11:40

gti--- написа:
donMaranzano написа:Тука всички Мерцедес Ванео, някой карал ли го е? Аз съм карал и имаме служебен Вито пълен кенеф, 2.4 дизел 150 коня автоматик, 4по 4. Ебахти кошница за 80 бона. По добре си вземи Кедито или Транспортер новия.

брат каци ми кво искаш от мерцедеса ?автоматик 4х4 бус и 2.4 двигател само ще ти кажа че 1 познат с г60 пасат 4х4(това е кола не бус) му дава същия разход казах ти за 109ката цди 6 извънграда натоварана карам ли я както карам голфа в града отива на 9

Кочина за 80 бона човек. Пълен кенеф, за тези пари можехме да вземем един VW бус, ама нали разбирачите викат Мерцедес, та Мерцедес взехме. mhihi И сега си го мажим на главата, пък как се разваля пък аср му как стърже, леле нямам думи. Моят е съвет каквото искаш си вземи, ама Мерцедеса го забрави.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 19 ное 2010 12:19

Корола Версо с 2.2 D4D 136 к.с. е един доста сполучлив автомобил. Но е доста по-малък от Шарана, което има и предимства и недостатъци. Предимство е, че по-лек, съответно по-икономичен, пъргав и лесен за маневриране.
Недостатък е, че има по-малко място за багаж, но иначе пространството вътре е добро.
Ако сте много народ, който пътува с много багаж - Шаран.
Иначе Версо. Турана не знам, но съм чувал доста отрицателни отзиви за него.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 19 ное 2010 15:27

donMaranzano написа:
gti--- написа:

Кочина за 80 бона човек. Пълен кенеф, за тези пари можехме да вземем един VW бус, ама нали разбирачите викат Мерцедес, та Мерцедес взехме. mhihi И сега си го мажим на главата, пък как се разваля пък аср му как стърже, леле нямам думи. Моят е съвет каквото искаш си вземи, ама Мерцедеса го забрави.

Докато работех в една фирмаимахме служебни Вито 112CDI 2006 тa. На втората година изби ръжда по точковите заварки на всички врати :shock . На 2 от трите буса на по една година почна 1ва да влиза трудно и в балканстар неможаха да дадът отговор на въпроса или решение различно от смяна на кутията.

Иначе вървяха на копеле и стояха на пътя като лека кола.

От мен още един глас за Зафирата, Туран имаме и не го препоръчвам много на човек, който се плаши от големи разходи по-подръжката и заради прословутия FAB филтър ако ще се кара предимно градско.

Последна промяна от radi_nrj на Съб 20 ное 2010 20:33, променено общо 1 път.

gti---
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gti--- » Пет 19 ное 2010 17:43

е за ръжда не съм го оглеждал иначе е 2006 края некаде буса но наистина е като лека кола и върви много

shmitz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shmitz » Пет 19 ное 2010 20:56

Ох съвсем се обърках! Сега съм настроен към Зафирата, но чувам 4е запичали лагери, гърмели тубота и т.н.
Сега си карам Астричка и всичко ми е евтино, моноинжекция с газ и все си мисля, че няма свестни нови коли...

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Пет 19 ное 2010 21:04

shmitz написа:Ох съвсем се обърках! Сега съм настроен към Зафирата, но чувам 4е запичали лагери, гърмели тубота и т.н.
Сега си карам Астричка и всичко ми е евтино, моноинжекция с газ и все си мисля, че няма свестни нови коли...

.... алтернатори масово сдават багажа, водни радиатори теч при дъжд в жабката и то за нови купувани от магазина от 2006 насам "Б" ли се води не знам

gti---
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gti--- » Пет 19 ное 2010 21:11

зависи :) колегата добре те е ориенирал кам тойотите те там качеството е на ниво :)

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 19 ное 2010 21:14

gti--- написа:зависи :) колегата добре те е ориенирал кам тойотите те там качеството е на ниво :)

Прав си но и цената е х2 спрямо Зафирата.

gti---
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gti--- » Пет 19 ное 2010 21:16

дам е това не мога да ги разбера може ли тойота авенсис последната 2ра ръка да струва колкото 300ц ? да не говорим че тея не се научиха да правят салони... НЕ МОГА ДА си го представя за кола над 20 бона да няма поне една навигация ..... а некав жълт дисплей чиято технология е от панти века...

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Пет 19 ное 2010 21:20

Колеги тея Зафири след 2006г просто са "уникални".
Много малко коли дават толкова много дефекти за толкова кратко време.
За 3 години братовчед ми е дал доста парички по нея.
Радиатор,перка, ЕГР клапан,алтернатор и оше доста неща.
Взеха нова кола за 3 години 100хил. км и много проблеми.
Личното ми мнение,че Завира до 2005г е по-добра с двигател 2.2дизел. :beer

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пет 19 ное 2010 21:30

gti--- написа:дам е това не мога да ги разбера може ли тойота авенсис последната 2ра ръка да струва колкото 300ц ? да не говорим че тея не се научиха да правят салони... НЕ МОГА ДА си го представя за кола над 20 бона да няма поне една навигация ..... а некав жълт дисплей чиято технология е от панти века...

А не се ли замисляш защо струват толкова колега?Не бих казал че салона на версото е лош.Пределно ясно ми е че в туран-а като салон е една идея нагоре "лукс".Но сглобката на Версото по нищо не отстъпва на Турана.Качеството като надеждност не го застъпвам умишлено защото е излишно да го обсъждаме.Но за в класа си версото е малко-зависи какво търси човек.Спрямо шаран или туран примерно.От зафира бягай надалеч, ако ще е и "ц" серия да е.

Потребителски аватар
Dead man
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 20 ное 2010 9:27

PagocmuH написа:Колеги тея Зафири след 2006г просто са "уникални".
Много малко коли дават толкова много дефекти за толкова кратко време.
За 3 години братовчед ми е дал доста парички по нея.
Радиатор,перка, ЕГР клапан,алтернатор и оше доста неща.
Взеха нова кола за 3 години 100хил. км и много проблеми.
Личното ми мнение,че Завира до 2005г е по-добра с двигател 2.2дизел. :beer

На Зафирата са им проблемни дизелите..Вземи се бензин... :deal

Личното ми мнение,че Завира до 2005г е по-добра с двигател 2.2дизел.

Може и да изкара 1 000 000 км двигателя или на всеки 20000 км да наливаш по 200-500 лева в него...( поне ) :012:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”