Справка за броя виновно причинени ПТП

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: Справка за броя виновно причинени ПТП

Мнениеот LILO&STICH » Сря 24 ное 2010 16:32

vasstop написа:
LILO&STICH написа:брех,ако стане на калпак,ще стане интересно.
ГО сега вече подминава 200лв,но все още е на кубатура.Освен да ни смятат на кила mhihi
На брой виновно причинени ПТП и на години стаж бе Мите :idea:

хехе,аз досега винаги казвам,че нямам mhihi
Всичко е само на думи.Обикновенно като си ходя при брокера,и това не ме питал,досега.
Иначе,за догодина,може да ме пита вече колко кила съм.Знам ли mhihi

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Сря 24 ное 2010 16:34

IceHeart написа:П.п А много ми е интересно има много шофьори без шофьорски книжки, аджиба как ще правят застраховка на тяхно име като нямат книжка! Така че става много недомислено!

Ами който няма книжка, няма да кара кола и съответно няма да има нужда да си прави ГО.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 24 ное 2010 16:34

LILO&STICH написа:
vasstop написа:
LILO&STICH написа:брех,ако стане на калпак,ще стане интересно.
ГО сега вече подминава 200лв,но все още е на кубатура.Освен да ни смятат на кила mhihi
На брой виновно причинени ПТП и на години стаж бе Мите :idea:

хехе,аз досега винаги казвам,че нямам mhihi
Всичко е само на думи.Обикновенно като си ходя при брокера,и това не ме питал,досега.
Иначе,за догодина,може да ме пита вече колко кила съм.Знам ли mhihi

Е тамън реших да отслабвам та то вкараха закон за това, та ще наблягаме повече на храненето!
Зарежете майтапа, ма положението става много сложно!
И накрая ще стане орлявица!
И ще достигнем цените на ГО както са в чужбина!
А заплатите се понижават!
Както идва, май ще караме без ГО! :не:

ABSOLUT написа:
IceHeart написа:П.п А много ми е интересно има много шофьори без шофьорски книжки, аджиба как ще правят застраховка на тяхно име като нямат книжка! Така че става много недомислено!

Ами който няма книжка, няма да кара кола и съответно няма да има нужда да си прави ГО.

Не е баш така колега, аз познавам човек на който колата се води на негово име, и си прави застраховка без книжката и си кара, казва че си има ама не е в него и така си кара вече 3-та година!
Абе доста неща не са домислени!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 24 ное 2010 16:53

само на човек не може да стане, май никъде не е така, освен ако не е да речем 20-30-50 лева на година застраховката, защото:
1. шоферите са много повече от "голфовете" :)
2. не всеки кара нон стоп и за едно две карания на година е безсмислено да се плаща, + това с БГ книжка ще можеш да караш в Европа, а в БГ не :)
3. контрола е много по-труден. Те сега не могат да хванат тия без книжки, пък камоли тия без застраховки.
4. ГО трябва да покрие 90% от пазара, ако минат от коли на хора, забрави да стигнат 90% от шоферите. В момента сме около 70% коли с ГО и ако не стигнем до 90, ще забравим за евтина зелена карта.

ГО трябва да е на кола, но по точкова система комбинация от критерии за колата и собственика:
- статистика за колата (цвят, мощност, модел и тн критерии, които по някакъв начин да оценят риска)
- статистика за шофера (пол, възраст, има ли ШК, стаж, предишни глоби и нарушения, и тн)

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 24 ное 2010 17:43

Аз съм за това нещо - застраховка на човек. Ще изгорят най-неделните шофьори - тип човек който два пъти годишно подкарва колата на тате, иначе кара колело. И без друго една огромна част от безумията се причиняват точно от този тип шофьори.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 24 ное 2010 20:37

Те като че ли нас ще питат та чак се чудите как ще е най добре :lol: Чудят се как да ни бъркат по дълбоко в джоба не как ще е справедливо.

Валентин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Валентин » Сря 24 ное 2010 21:29

Съгласен, че гражданската отговорност трябва да се начислява на водача,
като според мен трябва да се въведат освен причинениете ПТП-та, така също и актовете за превишена скорост и сие..
Това би довело до замисляне при идиотски изпълнения на някой "пилоти" изпитатели!

Нещо друго:
доста време се говореше за повишаване на цените на ГО с 10-30% за настоящата година.
Направих си следната проверка:
- до преди 2 седмици в сайт за сключване на ГО за кола до 1300кб. см, с регистрация РВ,
най-евтината застраховка беше 108,60лв.
- за същата конфигурация в момента най-ниската намерена цена е 186,70лв
*Увеличението е 78,10лв, или 72% ако трябва да сме точни.. :!: :|

Като всичко ставащо в тази държава, така и сега каруцата се слага пред коня..

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 25 ное 2010 0:30

така е щото застрахователите вдигнаха цените, а намалиха двойно отстъпките на брокерите и реално всичко отиде в крайния клиент :)

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 25 ное 2010 2:55

Емчи къде да отиде-то е ясно с тръгването нищо че форумния страховател ме апострофира 8)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 25 ное 2010 20:30

При изчисляването на застрахователната премия влияят фактори :кубатура,град(където се ползва),и общи данни за квалификация на водача(години,минали ПТП..).Хубаво,но защо се счита,че кола от 1,6ссм и 101к ,ще причини по-малка вреда от 1.9ссм и 64к.!?Или пък 1.8ссм-90к...И искате ли да докажа(ама друг да плаща.. :lol: ),че с Видински Трабант ще причиня невероятни разрушения на отсрещното возило..за да докажа Налудничавата си теория :screwy .До 1млн.мо'е се опитам :mrgreen:
Да,твърдо съм за принципа Г.О-Водач.Нещо като годишен "лиценз",независещо от собственика и типа на регистрация.Тогава и "синьото"талонче може да стане излишно(като си много "зле"-просто си без "лиценз").А пък грешките на водача да се трупат в "база данни"-достъпна както за Кат ,така и за застрахователи..а защо не и за работодатели..дори и за всеки.
И стига сравнения с "другия" свят,не сме оттам и скоро няма да бъдем!Или поне не в тоя живот!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 25 ное 2010 20:54

emo-gar написа:При изчисляването на застрахователната премия влияят фактори :кубатура,град(където се ползва),и общи данни за квалификация на водача(години,минали ПТП..).Хубаво,но защо се счита,че кола от 1,6ссм и 101к ,ще причини по-малка вреда от 1.9ссм и 64к.!?Или пък 1.8ссм-90к...И искате ли да докажа(ама друг да плаща.. :lol: ),че с Видински Трабант ще причиня невероятни разрушения на отсрещното возило..за да докажа Налудничавата си теория :screwy .До 1млн.мо'е се опитам :mrgreen:
Да,твърдо съм за принципа Г.О-Водач.Нещо като годишен "лиценз",независещо от собственика и типа на регистрация.Тогава и "синьото"талонче може да стане излишно(като си много "зле"-просто си без "лиценз").А пък грешките на водача да се трупат в "база данни"-достъпна както за Кат ,така и за застрахователи..а защо не и за работодатели..дори и за всеки.
И стига сравнения с "другия" свят,не сме оттам и скоро няма да бъдем!Или поне не в тоя живот!

:да:
Доколкото знам това за кубатурата е по патрийна повеля (измислица на Застрахователен надзор), като идеята очевидно е старите коли да плащат повече от новите - възможните щети имат твърде абстрактна връзка с обема на двигателя. Наистина е голяма идиотщина моята гражданска да е по-малка от тази на дизела на майка ми.

gti---
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gti--- » Пет 26 ное 2010 9:13

аз съм за да е на човек,
не може автомобил 3000 кубика дизел дето да няма сила да откине застраховката да му е олеле майко а в същия момент некое саксо 1.6 16ка да въри на копеле и да му е по малко пари, и най главното за което съм за
е че ако тръгна да си правя на всичките коли то ако ще и 40 птпта по моя вина да имам пак нема да е толко скъпа колкото да си направа на всичките или иначе казано 5-6 коли

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”