точно в какви граници да бъде акумулатора спрямо алтернатора
dandan написа:Веднага бих се съгласил с теб ако ми обясниш или ми дадеш инфо за горното твърдение... Иначе са си празни приказки.
kristianatanasov написа:dandan написа:Веднага бих се съгласил с теб ако ми обясниш или ми дадеш инфо за горното твърдение... Иначе са си празни приказки.
Ама човек няма какво да ти обяснявам....Ти не играеш "контра"(термин от белота)срещу мен, а се опитваш да играеш "контра" срещу завода производител.Както написа сам това е технически раздел-ами има една книжка-"Техническо ръководство за Пасат Б3,Б4"....аз я имам а ти?
http://www.book.store.bg/p28503/vw-passat.html
Да подходиме библейски: Всичко което е извън тази книжка е анатема и ересв нашия случай точно селслки легенди-наистина в случая е почти безобидна,но има селски легенди и извращения като-карбуратор от Зил присаден на Москвич и т.н.!!!!
![]()
Няма закона на Ом,няма закона на Нютон,няма закона на Мърфи!!!Специалистите от техническото звено на пройзводителя са го казали!!!Пък ти ако искаш можеш да му сложиш и криле....колко му е?-2 листа ламарина,телоподаващо и хоп....по закона на братя Райт
Пича който питаше отдавна или е сложил или не е акумулатора,ама не пише! а ние тука егати дискусията,егати дебата...
Дандане не чакай отговор от мен,повече няма да пиша в тема кадето автора го боли оная работа за темата.....не си заслужава,айде със здраве
Гергин написа:Колега "dandan", не се ядосвай повече. То който трябва си е направил извод.![]()
Има един лаф много подходящ за случея с тази тема: "Ти му говориш за самолет, а то не знае, че има бърз влак".
Чуда се как още не са заключили темата?
dandan написа:Това че не искаш да дадеш отговор е липса на възпитание или липса на образование. Не знам кое от двете ще си избереш.
wili98 написа:Ronin написа:Трева не обичам !! Виж праскови олющих кило две току що...
Сега сериозно...поспорихме в предната подобна тема ,и пак казвам колкото по голям по добре...(Като в женски разговор) Динамото ти няма никакво значение дали е 45А ,70А,или 90А
Дали..?
Твърдиш, че си се занимавал..?
я сега кажи за нормален заряд на акумулатор за 10-14 часа с колко се зарежда....?
1/10 нали..
т.е. ако зложиш 75Ач -> 7.5 А заряден ток..
Както всички знаем акуто в колата далеч не се зарежда за около 10-14 часа, а е изчислено да се зареди за не повече от 5 часа. /и то без други консуматори/
И сега логика.. колкото по-голям акумулатор, толкова повече ток може да "лапне" в режим на заряд...
С две думи.. искам аз да попитам. какво става с 50А алтернатор, който реално до 2000-3000 оборота не може да изкара повече от 30А ток
и ти му лапнеш 20 А за зареждане .. кво ще стане?
а я да те попитам.. той някога зимата ще се зареди ли?
а я да попитам що свети лампата.. ми щото напрежението в системата пада, заради голямата консумация на перманентно НЕЗАРЕДЕНИЯТ голям акумулатор..
В заключение.
Добре зареден 44Ач акумулатор, ще даде в пъти по-голям стартов ток, отколкото недозареденият или образно казано на 50% зареден 70Ач акум.
така че.. немеца кат препоръчва знае кво прави.. па ти си слагай квот искаш
dandan написа:И цялата история е че ако на някой му попадне по-евтин или на същите пари аку но по-голям, няма да е зле. Аз купих на половин цена 65А/ч и го намърдах на колата на жената. Иначе трябваше да дам 2пъти повече пари за 44А/ч. На него даже пише че бил за лодки. И кво, кара си колата, днес е -9гр.
kristianatanasov написа:Акумулатора беше непокътнат,като видях че не става за Фиата го дадох на един познат с бус и там вече нямаше проблеми!!!
Потребители, разглеждащи този форум: rayedie и 33 госта