За или против газова уредба.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Nikolai Roev
Автомобил:
Двигател:

Re: За или против газова уредба.

Мнениеот Nikolai Roev » Сря 24 ное 2010 20:28

IceHeart написа:
rokera671 написа:
пп.Няма никакво износване ,не се заблуждаваите!!Напротив ,удължава живота на мотора.

Поради простата причина че колата неможе да върви както трябва, а на гЪз това няма как да го разбереш че то и колата така и така е умряла!
quote]

Но ако си с ГИ е друго, не е въобще спъната много добре си върви даже, те повечето карат с обикновенни газови гърмят, трещят, спънати повече горят, нормално е да е такова мнението за газта... :да:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 24 ное 2010 20:42

IceHeart написа:
rokera671 написа:
пп.Няма никакво износване ,не се заблуждаваите!!Напротив ,удължава живота на мотора.

По-точно удължава мъките на двигателя. Ако нещо е развалено докато разбереш от каде е се налага да правиш основен ремонт на двигателя!
Докато на бензин болешката веднага се открива! Поради простата причина че колата неможе да върви както трябва, а на гЪз това няма как да го разбереш че то и колата така и така е умряла!
Аз съм против газовата уредба, но нека намалят цените на горивата и да видим дали някой ще кара на газ!

"Не искам много пари, а на бирата и на бензина старите цени" Това кой го е казвал незнам ма е истина!

А на газта старите цени знаеш ли?
Първата кола на баща ми бе ЗАЗ 965А. Някой може и да знае какво е. Та него го пусна на газ 1973 - 4. Не помня точната година. После Москвич, Жигули, Лада... Все на газ.
Карайте на каквото искате, но не пишете глупости за нещо, дето не го знаете и разбирате.

Потребителски аватар
player123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот player123 » Сря 24 ное 2010 21:08

какво става газта стана 1.33 аз си намирам бензин на черно са на 1.8 .. :Д:Д деба вече няма смисал от газ те какво ще я направят 2 лева сигурно ..

Потребителски аватар
jetko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jetko » Сря 24 ное 2010 21:40

А пък аз да ви кажа, че съм имал кола с пълна инжекция, имал съм и кола с карбуратор, с която съм в момента. Е да ви кажа, че нито с едната нито с другата съм имал проблеми, палят с поглед и вървят перфектно и монтажа и настройките съм си ги правил лично аз. Няма да гърмят, няма да трещят, няма да износват двигател и тем подобни глупости дет се говорят от разни "СПЕЦИАЛИСТИ" . Единственото предимство на бензина е , че колата е по голяма бегачка, но само това. Всичко друго е в полза на газта, да не ги изброявам че са доста. :P

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 24 ное 2010 22:34

player123 написа:какво става газта стана 1.33 аз си намирам бензин на черно са на 1.8 .. :Д:Д деба вече няма смисал от газ те какво ще я направят 2 лева сигурно ..

Добре си значи.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Вто 30 ное 2010 12:17

velinsl написа:
player123 написа:какво става газта стана 1.33 аз си намирам бензин на черно са на 1.8 .. :Д:Д деба вече няма смисал от газ те какво ще я направят 2 лева сигурно ..

Добре си значи.

къде е тоя бензин на 1.80 да поръчам 200 литра????? :bowdown

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 30 ное 2010 17:30

Аз пък си намирам крадени лети джанти, тия луди ли са да искат по 20лв за железна джанта :mrgreen:

Това за сравнение с краден бензин/нафта звучи доста несериозно.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Сря 01 дек 2010 12:03

Оточнете какво точно издухва газовата- стартера, термостат в някои случаи , гумичките на двигателя, гарнитурите на цилиндровата глава и инжекциона,
изпускателната система, дефектирали датчици, бензинова помпа, в някои случаи и центровката, може да повреди и блока за управление на инжекциона (компютъра). А полезното действие ,че запазва двигателя чист тъй като не замърсява много маслото и няма много въглероден диоксид. Като цяло проблемите се явяват в главата и управлението на горивните смеси.

Потребителски аватар
jetko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jetko » Чет 02 дек 2010 20:00

Едно уточнение: газта "НЕ" разрежда картерното масло и така му запазва мазителните свойства, докато бензина неможе да се похвали с това качество, на всеки му е известно, че бензина разрежда маслото малко или много, от тук следва работата и живота на двигателя. Ха сега да видиме вредна ли е газта mhihi

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 03 дек 2010 22:29

Наложи ми се да отворя мотора поради теч от масло от гарнитурата на главата.Колата е Голф 3 АБУ ,на 180 000 км като 75 е минала на газ.Мотора е перфектен!!Смених фложките ,тъи като се бяха изпекли.Ако беше вредна газта досега трябваше да се скапе мотора 10 пъти вече!!!Друг е въпроса ,че цената на газта е вече на границата да се кара на бензин.

uruk-hai
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uruk-hai » Пет 03 дек 2010 23:46

Аз определено подкрепям газта.Разликата в цените/дори и в момента/ е почти двойна.Друг момент е че ако газовата уредба/газов инжекцион е монтиран правилно и от кадърни хора,проблеми не би следвало да има,стига колата да е изправна разбира се.През 1994 баща ми купи Самара,кочто в сравнение с москвича даваше усещане че се возиш в нормална кола :D . И и поставихме газова.Обикновена,беларуска.И колата се движи нормално до края на 2007 година.Незнам защо,ама не изскачаха свещи от блока,масло не гореше...После купихме Типо.Цели 7 години не смених и един винт по газовата.И двигателя си седеше кротко на мястото.И помпата не изгоря хахаха :wink: .Сега карам Пасат, 2,0 л, 115 к.с. с газов инжекцион.И пак съм много доволен.Това че газта съсипва двигателите според мен е просто една легенда.И го споделям от собствен опит и наблюдения при три съвсем различни по клас коли.Както споменах по-горе,проблемите идват при неправилна употреба.Почне да реве някой "Гръмна ми колектора...",или не варви като хората щото словл разбирате ли обикновена газова на кола с пълен инжекцион... Ми няма да върви,всяка машина си има технически параметри които не могат да се подминават.
Колкото за какво гориво е конструирана леката кола-ако не ме лъже паметта маи за етанол.Едно време първите автомобили са били предвидени да използват спирт.И после някой се сетил че има една течност,наречена бензин и най-накрая и намерили приложение.

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Съб 04 дек 2010 9:30

Както писах в една друга тема,на английската кралица Ролс-Ройса се кара на газ.Защо ли?Четох го във Фиатския форум.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 04 дек 2010 12:52

uruk-hai написа:Почне да реве някой "Гръмна ми колектора...",или не варви като хората щото словл разбирате ли обикновена газова на кола с пълен инжекцион... Ми няма да върви,всяка машина си има технически параметри които не могат да се подминават.

Колегата го каза много точно. Добре е тия дето псуват газовите да напишат какво карат, че съм 99% сигурен че е такъв случая :)

Иначе всяка година зимата като газта се вдигне като сега ходя на работа на бензин - икономията ми е някакви стотинки на 5км пробег.

Ама извън града както и да го гледаш като идеш на село/почивка и обратно 300км имаш 10-15лв икономия.

Последна промяна от theultimate на Съб 04 дек 2010 13:13, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Съб 04 дек 2010 13:00

Колеги истината е че в момента газта е 1,35 1,37 и ако колата ви харчи градско 10 газ 10x1,35= 13.5 ,сьщата тая кола ако дава 8 бензин 8x2.2 = 16.6
Извьн града сьщата кола дава примерно 7,5 газ =9,45 лева
а ако е на бензин при 5,5 разход =12 лева
Ако според вас си заслужава за 3 лева на 100км да карате на газ ,карайте,но в момента в който газта стигне 1.50-а това е само още 10 процента отгоре на сегашната цена,а бензина остане на 2,20 ..просто всички ще оставите уредбите :beer

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 05 дек 2010 11:30

Все още джиткам на газ, но ако така продължават да растът цените на газта, в скоро време ще почна да карам само бензин

Върни се в “Автогазови уредби”