питане за спирачна система
питане за спирачна система
колеги знам че има такива теми сигорно но да питам така значи искам на б3 който е с нормални спирачки отпред диск отзад барабан да сложа спирачки от г60 288 винтилирани отпред и 239 ли бяха нз точно плътни отзад кое трябва да се смени и какво ми трябва кажете моля ? благодаря предварително
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: питане за спирачна система
Трябва да си смениш неграмотното писане с грамотно!!! 

добре знам че има грешки както и да е кажете сега сериозно питам че ме интересува
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Не са грешки - трудно ти се разбира какво питаш направо... Сещаш се, че какво точно ти трябва зависи от това което има в момента по колата- диск отпред хуваво, ама вентилиран или невентилиран е, какъв диаметър .. за отзад ясно - барабани .. напиши поне кода на мотора .
-
- Автомобил:
- Двигател:
На г60 предните дискове ако несе лъжа са 280мм 

еми кода на мотора е РП и мисля че са 256 плътни а искам да сложа от г60 вентилирани нз точно колко мм се водят знам около 280 и задните или 228 май или заден мост от гти с дискове
-
- Автомобил:
- Двигател:
И сложиш ли 280 дискове по-малка джанта от 15ка вече не може да слагаш 

знам знам че е така но все пак отпред само дисковете и апаратите и там другите майтапи към тях или цял мост
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
За отпред ти трябват само супортите и естествено дискове
За отзад ти трябва всичко - шенкели, съпорти, апарати,дискове, накладки и жила за ръчната.

- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Winner25 написа:За отпред ти трябват само супортите и естествено дисковеЗа отзад ти трябва всичко - шенкели, съпорти, апарати,дискове, накладки и жила за ръчната.
Колегата ти го е обяснил много точно и ясно.Тези неща са нужни за да преминеш отпед на 280мм винтилиран диск и 226мм заден плътен диск

е че тоя апарат ше стане ли за такъв голям диск и то вентилиран ? за отпред
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Fendt написа:е че тоя апарат ше стане ли за такъв голям диск и то вентилиран ? за отпред
Апарати са напълно еднакви(Гирлинг 54 или Лукас 54),просто супорта е различен и затова не ти трябват други апарати.Вземаш си само едни супорти(най-добре от Голф 3 Гти 16в,защото са по разпространени от на Г60-то а супорта мисля че е един и същ,поне на вид

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Абе пише Гърлинг 54, но имат някаква разлика. Казвам го то личен опит когато преминавах от 256 на 280мм дискове. Пристъпихме към монтажа с колеги от форума и сложихме апарата който купих с дисковете, но поради спецификата на 15 цоловата джанта апарата опираше в нея, обаче аз твърдо решен да карам с 280 мм дискове, върнах апарата който беше оригинално на 256 мм ми дискове. Оказа се че поради различната дебелина на дисковете 256 мм диск е дебел 20мм, а 280 мм диск е 22 мм не могат да се поставят нови накладки. Така покарах с накладки които ги изтъних принудително на фреза докато влезнат, след това си смених джантите, респективно апаратите и вече всичко е ток. Въпроса е че и на едните и на другите апарати пише Гърлинг 54, но поставени един до друг се вижда разлика в големината. Така че апарати и супорти от Г60 се взимат комплект за да е сигурно че ще станат на 280 мм диск
значи дискове и супорти от г60 само аха а за отзад цял мост ли е най добре
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Не е нужен цял мост, оста, дисковете, апаратите и жила за ръчната спирачка, щото са им различни дължините!