От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
425
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
513
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2159
Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот neon » Чет 18 ное 2010 10:26

Когато сипвам гориво не смятам да се правя на алхимик и да бъркам ,да се набивам с пари отгоре и да сипвам добавки допълнително, да се мажа за да съм "доволен" от ефекта. Щом сипвам горива от утвърдена верига бензиностанции очаквам да не се налага да правя нищо допълнително.
Както почти всеки преди да ми осмисля какви глупости правя и аз съм купувал нафта в туби и съм доливал добавки, бензин и прочие.
Точно поради тази причина питах кой от коя фирма е доволен. Но под доволен рабирам:сипваш-караш. А не сипваш-претакаш-мешаш-молиш се да запали сутрин-караш на тръни.

korado80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот korado80 » Чет 18 ное 2010 19:51

значи наливал съм на доста бензиностанции и съм най доволен от две ромпетрол и еко. На петрол и омв мога да спра само да пикая а лукойл е на партиди

varna
Автомобил: mazda 323 f 2003g.
Двигател:

Мнениеот varna » Чет 18 ное 2010 21:17

От около пет години карам дизел и никога не съм сипвал нещо против замръзване, предполагам че по бензиностанциите слагат добевки когато стане необходимо. Зареждам от различни бензиностанции и честно казано не намирам някаква разлика, може би понякога се усеща леко подобрение, но сякаш е някаква психическа нагласа. След зареждане за първи път / или след няколко зареждания/ на Ви пауър от шел, на еко, на ромпетрол, на петрол , по едно време на лукойл, на една малка бензиностанция до затвора-на дапа се води май-слагат някаква немска добавка..... май ги изброих почти всичките, та максимум след няколко зареждания ефекта който ми се е сторило, че усещам изчезва. Дали свиквам или си въобразявам незнам обечи не се привързвам към някоя бензиностанция, зареждам където ми е удобно.

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Пет 19 ное 2010 9:02

Започвам да се чудя ШЕЛ защо въобще предлагат дизел? Могат да си го свалят от асортимента :)

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Пон 22 ное 2010 11:13

Аз отскоро съм "печкаджия" :wink: , за сега съм зареждал 2 пъти на ромпетрол и веднъж на лукойл, е вече на лука няма да стъпа, дори и да си помпя гумите :не:

Ромпетрол :bowdown

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Пон 22 ное 2010 13:22

Аз съм си доволен от скъпият дизел не ОМВ

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 22 ное 2010 14:06

Какво толкова го хвалят тоя РомПетрол накрая и аз ще ида от там да заредя !

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 23 ное 2010 20:26

prostakel написа:Какво толкова го хвалят тоя РомПетрол накрая и аз ще ида от там да заредя !

В Търговище недей ! Моят Пасат за над 100 000 км е виждал нафта от къде ли не, ама зле е бил само веднъж - с Търговищкия Ром. Виж, на софийския (Илиянци) се облизва и мърка.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Сря 24 ное 2010 17:19

Вчера заредих на Ромпетрол в Дружба в София. Обекта вече е франчайз, на касовата бележка пише някакво име в град Долна баня или нещо подобно. Предната ми касова беше с надписи на централата на Ромпетрол в България.

Дано не омажат горивото и там.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 24 ное 2010 20:03

gr_kanev написа:
prostakel написа:Какво толкова го хвалят тоя РомПетрол накрая и аз ще ида от там да заредя !

В Търговище недей ! Моят Пасат за над 100 000 км е виждал нафта от къде ли не, ама зле е бил само веднъж - с Търговищкия Ром. Виж, на софийския (Илиянци) се облизва и мърка.

Еми ко да приказваме колега тогава :) кажи му Търговище и не го обиждай повече !!! Затова ОМВ-то премииум дизела и fuck off

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Сря 24 ное 2010 20:19

аз пък съм най-доволен от "Дизелор",днес зареждах при тях и ги попитах каква народност е дизела-не знаеха но ми казаха ,че има добавка против замръзване до -16градуса

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пет 26 ное 2010 8:58

аз от ЕКО в Русе (до Ялта) повече никога няма да заредя,мошенници,сипват по малко гориво,консултирах се с няколко познати които са на същото мнение!!!от Лукойл съм най доволен като че ли.

Потребителски аватар
nasttii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasttii » Пет 26 ное 2010 13:12

ulipet написа:аз пък съм най-доволен от "Дизелор",днес зареждах при тях и ги попитах каква народност е дизела-не знаеха но ми казаха ,че има добавка против замръзване до -16градуса

само да вметна ,че на лукойл е до -25 100% сигурен от управител който познавам знам това

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пет 26 ное 2010 13:28

На хартия сигурно е така, но в действителност до колко градуса е е съвсем различно нещо.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пет 26 ное 2010 19:25

nasttii написа:
ulipet написа:аз пък съм най-доволен от "Дизелор",днес зареждах при тях и ги попитах каква народност е дизела-не знаеха но ми казаха ,че има добавка против замръзване до -16градуса

само да вметна ,че на лукойл е до -25 100% сигурен от управител който познавам знам това

има много прост тест за тяа работа mhihi
Взимаш едно пластмасово шише и го пълниш с мостра mhihi от нафтата и бум-в домашния хладилник-фризер за 1 нощ.
Там като поработи копресора е до -21,-22 градуса(а само фризер може и -28)-напълно достатъчно за България :beer
Същия тест е и с антифриз и течност за чистачки-няма грешка :applause:
Апропо аз вчера правих тест с 2 нафти :D -стара червена нафта стана като желе,по-точно като едно време фруктовия сладолед от машините .Другата нафта -жълта ,съвременна стана мътна,но течлива-никъде нямаше кристали в шишето-значи ще пали на -25гр.

Върни се в “Дизелови агрегати”