Здравейте.. имам няколко питания..гледам напоследък по разни сайтове разни хора възтановяват почти "изядени" волани напукани кожени седалки и всякакви такива работи.. та въпроса ми е такъв възможно ли е изтърбушена седалка да се оправи? седалката е тип рекаро дълбоко и на долната част на шофьорската е изтърбушено и опира на желязо и при качването е много гадно..
възможно ли е това да се оправи да се възтанови някак? някои прави такива неща?
Изтърбушена седалка...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Изтърбушена седалка...
Дай снимки на седалката.Моя солон си го оправях на скоро и имаше подобна дупка в дунапрена.След като свалих тапицерията от седалката и я изпрах запълних дупката със силикон и я оформих с пръст.Стана като оригинално и вече желязото не се усеща.Но аз използвах два салона и взех здравия плат от другия салон и така.Вмомента имам идеалните седалки без протъркано и дупки по него.Ако намериш само черния плат от друга седалка можеш да го дадеш на тапицер и да ти направи само скъсаната част.За дунапрена разбра вече 

-
- Автомобил:
- Двигател:
а този силикон няма ли много бързо да се смачка или да се размести..като се отлепи там където граничи с дунапрена ?!? от колко време караш така? и какъв силикон по точно..или няма значение?!?
иначе ако найстина има ефект ще ги разсъбличам пък после ще се тапицират на ново..въпроса е да стане добре.. иначе утре ще щтракна седалките на светло и ще кача снимки да се видят..
иначе ако найстина има ефект ще ги разсъбличам пък после ще се тапицират на ново..въпроса е да стане добре.. иначе утре ще щтракна седалките на светло и ще кача снимки да се видят..
- Bai Sando
Няма проблеми.Като напълниш дупката залепва здраво.Не можеш го отлепи силикона.Изпозвах черен във флакон от 4.50 лв 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Със строителна пяна дали няма да стане? Като се надуе ще се обреже с нож.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ето това е самата седалка ..на седалището е изтърбушено,а на облегалката е здраво но е протъркано и скъсано..

- Bai Sando
Пяната след време се троши и става на парчета.Силикона според мен е най удачния вариант.Много е жилав и гъвкав 

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Лепеното си е лепено, дунапренът вече се е разкъсал на парченца и се разпрашава, силиконът има различна плътност, устойчивост на натиск, пластичност и още хиляди характеристики, които не съвпадат с тези на дунапрена, който е сложен! Най-добре си намери същия модел предна пасажерска седалка (дясната) за 15-20 лв., която е запазена и просто й вземи дунапрените! Едни и същи са дунапрените и захващането на плата на лявата и дясната, а само металните кошове са различни! Ще стане "оригиналдъ" - личен опит!
Успех и не давай повече от 20лв! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
да не давам но в моргата искат по 30-40лв за седалка.. и точно така-няма..иначе съм го мислил и аз този вариант да си взема направо една здрава.. но няма..
а и вече е свалих тази седалка и си сложих старата.. и като имам време довечера или утре ще е разпарчатосвам и ще го мисля кво ще се прави..ще кача и снимки да видите как съм го направил..може да послужи на някои информацията за вбъдеще
а и вече е свалих тази седалка и си сложих старата.. и като имам време довечера или утре ще е разпарчатосвам и ще го мисля кво ще се прави..ще кача и снимки да видите как съм го направил..може да послужи на някои информацията за вбъдеще
- venll-vr
- Автомобил:
- Двигател:
Можете да изрежете до здраво седалката и с друго парче дунапрен и с хелматекс или подобно лепило да добавите необходимото. По принцип така правят разни профили на холните гарнитури-като залепват няколко парчета с определена форма.
-
- Автомобил:
- Двигател:
venll-vr написа:Можете да изрежете до здраво седалката и с друго парче дунапрен и с хелматекс или подобно лепило да добавите необходимото. По принцип така правят разни профили на холните гарнитури-като залепват няколко парчета с определена форма.
по принцип и това е вариант но трябва да е дунапрен със същата твърдост..
-
- Автомобил:
- Двигател:

ето какво е станало с дунапрена..днеска ще се пере тапицерията..утре ще се ремонтира някак си дунапрена.. а в понеделник ще се търси плат да се оправи прокъсното на облегалката.. всичкото е за 1 ден работа по принцип,но времето е кът
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вземи друга седалка и от 2 направи 1 не се занимавай с глупости да оправяш дунапрена - личен опит!
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз имам и друга седалка но е наи обикновенна и си мисля за вариант ако не стане нищо да сложа долната част от обикновенната и горната част от тази..по принцип не ми трябва за гъзария на мен .. сложих ги заради това че в завои излизам от седлаката и ако не се държа за волана ще падна някъде

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
tarikat89 написа:..по принцип не ми трябва за гъзария на мен .. сложих ги заради това че в завои излизам от седлаката и ако не се държа за волана ще падна някъде![]()
Колега, ти във F1 ли караш тая кола, та чак изпадаш по завоите от ОБИКНОВЕНА седалка?

Аз съм с обикновени седалки, но не съм го забелязал тоя ефект.

По темата: взимай читава седалка от морга и недей да откриваш топлата вода.