Здравейте!!!
От около месец и половина имам Пасат В5, двигател AFN,12.1998г. Колата я купих с ключ
с бутон с лампичка. Разбрах, че има оргинални ключове за VW, които са с 2 бутона
и по този начин може да се отключва и заключва колата от ключа директно, без да се
вкарва в ключалката на вратата. Намерих такъв ключ за 70 лева, но ми казаха да
проверя, дали колата има такава функция и дали мога да го ползвам? Как да проверя това?
Мога ли да ползвам такъв ключ?
Колата е с първа регистрация декември 1998г., двигател AFN, ТDI 1.9, 110 к.с.?
Благодаря предварително!
Oригинален VW-ключ с 2 бутона на Пасат В5-AFN-98г. ?
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Oригинален VW-ключ с 2 бутона на Пасат В5-AFN-98г. ?
По вероятно е да нямаш,защото когато колата ти е излязла заводски със сгъваем ключ,то тя идва със следната окомплектовка:2бр. сгъваеми ключове,1бр. обикновен ключ(без лампичка) и 1бр. пластмасов ключ.А във твоя случай е била със 2бр. ключове със лампичка 1бр. обикновен ключ и 1бр. пластмасов ключ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Все пак има ли някакъв начин да разбера със сигурност, дали може или не може???
- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
Купуваш си аларма във формата на сгъваем ключ (желязната част в комлекта не ти върши работа) аз моята я взех за около 60лв. Махаш пласмасата на оригиналния ключ да остане само желязото,но внимавай като отвориш ключа(все едно да сменяш батерииката на лампичката) ще видиш нещо ката бобинка(това е имобилайзера). Понеже е залепен за пластамсата на ключа(поне при мен беше така) трябва внимателно да изпилиш заобикалящата пластмаса така че да може да го пъхнеш неподвишно в алармата на новия ключ. После занасяш желязната част от оригиналния ключ на ключар да ти го изпили так че да влезне в и алармата в форма на сгъваем ключ и си готов(аз за по-сигурно го залях с течна стомана после). При мен вече близо две години работи без проблеми.
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега,точно това съм се опитал да ти напиша-не става да се програмира оригинален сгъваем ключ-освен ако колата ти не е оборудвана оригинално с такъв
По горе съм ти обяснил защо смятам че не е била оборудвана с оригинален сгъваем ключ.Така че ако го закупиш ще имаш красив сувенир(тоест няма да можеш да го програмираш да командва централното ти заключване).

- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
Съгласен съм за оригинален сгъваем ключ. Моята е без сгъваем ключ оригинален. А централното се командва от алармата тип сгъваем ключ за 60-70лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ясно, разбрах Ви! Благодаря за съвета!
Ще опитам да си пригодя аларма със сгъваем ключ, щом няма друг начин!
Ще опитам да си пригодя аларма със сгъваем ключ, щом няма друг начин!