Цените на газта

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
zlatko83
Автомобил: VW GOLF 2
Двигател: PN

Re: Цените на газта

Мнениеот zlatko83 » Пет 03 дек 2010 14:07

днес видях цената на бензиностанция петрол 1.41 лв.
тия хора верно ще изравнят цената с бензина още малко :screwy

Потребителски аватар
sodata1
Автомобил: BMW
Двигател: 330XD

Мнениеот sodata1 » Пет 03 дек 2010 14:14

Ненормалници,ще направят за хората така,че да караш кола да си е лукс!Мизерници гадни!

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пет 03 дек 2010 14:25

zlatko83 написа:днес видях цената на бензиностанция петрол 1.41 лв.
тия хора верно ще изравнят цената с бензина още малко :screwy

Надали, и бензина оня ден беше 2.18, вчера 2.22, днес 2.25! Него не знам с литър ракия ли искат да го изравнят? :screwy

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пет 03 дек 2010 14:53

И аз днес гледам цената на бензина с 10 стотинки повече отколкото вчера :screwy
А за газта, какво да ви кажа. В чужбина тези, които карат на газ имат големи привилиегии - или им е супер евтина газта, или имат супер много отстъпки от данъци, застраховки, такси и т.н. или както каза колегата по горе, им връщат 80% от парите след като се представят бележките и фактурите. Това се прави, защото газта се смята за екологично чисто гориво и се насърчава употребата му.
А у нас как е, гледат колкото може повече да стрижат. Спирайте въобще да зареждате и това е, колкото може по малко използвайте колата, купете си колела, докато времето е хубаво какво ви пречи да се движите с колело, особено ако сте от по-малък град или село.
Това с бойкота на една определена верига е хубаво и няма да е за първи път. Бях чел една статия едно време за силата на масите посредством интернет и как в една държава в Южна Америка предизвикали някакъв хаос сред интернет доставчиците. Та там, явно имало картел между няколко интернет доставчика, които предлагали услугата на еднакви цени. Хората обаче незнам как са успели да се организират и 80 и няколко процента преминали само към едната от фирмите. без абсолютно никакви причини относно качество на услугата, цена и т.н. просто започнали да използват само едната от 4-те фирми. Така около 7-8 месеца мисля че беше,няколко от фирмите постоянно и безпричинно губят клиенти...., докато накрая не започнали да правят корекции в цените...Статията описваше как обикновенните хора успели да разбият картела и да предизвикат конкуренция между фирмите.
Интересна беше статията, четох я много отдавна в едно немско списание в даскало, ако успея да я намеря ще ви я покажа.

п.п. само че у нас е неусъществима тази идея поради 1000 причини.

likesake
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот likesake » Пет 03 дек 2010 15:12

Nikkolay написа:И аз днес гледам цената на бензина с 10 стотинки повече отколкото вчера :screwy
А за газта, какво да ви кажа. В чужбина тези, които карат на газ имат големи привилиегии - или им е супер евтина газта, или имат супер много отстъпки от данъци, застраховки, такси и т.н. или както каза колегата по горе, им връщат 80% от парите след като се представят бележките и фактурите. Това се прави, защото газта се смята за екологично чисто гориво и се насърчава употребата му.
А у нас как е, гледат колкото може повече да стрижат. Спирайте въобще да зареждате и това е, колкото може по малко използвайте колата, купете си колела, докато времето е хубаво какво ви пречи да се движите с колело, особено ако сте от по-малък град или село.
Това с бойкота на една определена верига е хубаво и няма да е за първи път. Бях чел една статия едно време за силата на масите посредством интернет и как в една държава в Южна Америка предизвикали някакъв хаос сред интернет доставчиците. Та там, явно имало картел между няколко интернет доставчика, които предлагали услугата на еднакви цени. Хората обаче незнам как са успели да се организират и 80 и няколко процента преминали само към едната от фирмите. без абсолютно никакви причини относно качество на услугата, цена и т.н. просто започнали да използват само едната от 4-те фирми. Така около 7-8 месеца мисля че беше,няколко от фирмите постоянно и безпричинно губят клиенти...., докато накрая не започнали да правят корекции в цените...Статията описваше как обикновенните хора успели да разбият картела и да предизвикат конкуренция между фирмите.
Интересна беше статията, четох я много отдавна в едно немско списание в даскало, ако успея да я намеря ще ви я покажа.

п.п. само че у нас е неусъществима тази идея поради 1000 причини.

да и в Англия съм чувал че се е връщал доста голям процент от поставянето на газовата уредба

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Пет 03 дек 2010 15:41

Почвам да се изнервям много здраво! Не е нормално за 1 месец 20 стотинки увеличение и за какво ? Няма причина за увеличението? Време е да се направи нещо. Стига сме си чесали пръстите по клавиатури :evil:

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пет 03 дек 2010 15:49

lion_heart002 написа:цената на газта в Ирландия е ЕДНАКВА с тази на бензина ... могат да си върнат около 80% от разходите за гориво

ами явно е само 20% от цената на бензина

що не минем на бензин за 1 месец, малко бойкот. да видим няма ли да стане 1.15 за нула време

Потребителски аватар
momcho_bg
Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
Двигател: 2.5
Контакти:

Мнениеот momcho_bg » Пет 03 дек 2010 17:32

Дайте да блокираме бензиностанциите!?! Виждате в Гърция какво правят хората. Като не става с дума. Гадове - алчни!

Galov-8607
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Galov-8607 » Пет 03 дек 2010 18:04

НЕДЕЛЯ ДА БЛОКИРАМЕ БЕНЗИНОСТАНЯ ПРИМЕРНО НАИ МНОГО ДА СЕ САБЕРЕМЕ 30-ТИНА чОВЕКА щЕ ДОДАТ ПОЛИЦАИТЕ И АИДЕ В КЪЩИ ако правим нещо да е сериозно

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пет 03 дек 2010 18:07

най-доброто, което може да се направи е да използваш градския транспорт,поне за известно време. Или колело...

Galov-8607
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Galov-8607 » Пет 03 дек 2010 18:11

утре като дигнат и тока да седим на тъмно студено други ден кат дигнат хляба да не ядем и наи накрая да неживеем

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пет 03 дек 2010 18:18

аз не съм казал, че цените трябва да се вдигат!
Просто ти казвам, че това да отидеш на някоя бензиностанция и да протестираш, що са им такива цените е най-малкото тъпо. Кой колкото иска, за толкова си продава стоката.
Вече съвсем друг въпрос е, ако спреш въобще да ходиш на тази бензиностанция и това го направят още хиляди хора..., тогава от дадената верига ще се замислят дали да не си свалят цените, за да привлекат клиенти. Първоначалната идея тук беше именно такава - безпричинен и масов отлив на клиенти от само една верига бензиностанции, съвсем случайно избрана,която да започне да търпи стотици хиляди лв. загуби.
С цел да се предизвика конкуренция.

Потребителски аватар
sodata1
Автомобил: BMW
Двигател: 330XD

Мнениеот sodata1 » Пет 03 дек 2010 18:21

Най-разумното според мен,е който има газова да не си зарежда газ а да кара на бензин,просто на пук на всичко може да я смъкнат! :dummy:

Потребителски аватар
doi4i_n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот doi4i_n » Пет 03 дек 2010 18:28

sodata1 написа:Най-разумното според мен,е който има газова да не си зарежда газ а да кара на бензин,просто на пук на всичко може да я смъкнат! :dummy:

И според мен това е най - добрия вариант за момента - да покараме само на бензин пък ще видим кво ще стане!

Galov-8607
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Galov-8607 » Пет 03 дек 2010 18:29

Колеги така като ги гледам гърците те не направиха вобще тъпо като блокираха гърця не искам да прозвочи така но казвал съм го хиляди пъти колкото по навутре го вкарват на българина на него му е удобно ГОРДЕЯ СЕ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН НО ДОКАТО ТАРПИМЕ ШЕ СТАВА ПО ЛОШО ЕДНО БЕБЕ КАТО РЕВНЕ ТОГАВА ГО ХРАНЯТ НАЛИ ?

Върни се в “Автогазови уредби”