тия хора верно ще изравнят цената с бензина още малко

zlatko83 написа:днес видях цената на бензиностанция петрол 1.41 лв.
тия хора верно ще изравнят цената с бензина още малко
Nikkolay написа:И аз днес гледам цената на бензина с 10 стотинки повече отколкото вчера![]()
А за газта, какво да ви кажа. В чужбина тези, които карат на газ имат големи привилиегии - или им е супер евтина газта, или имат супер много отстъпки от данъци, застраховки, такси и т.н. или както каза колегата по горе, им връщат 80% от парите след като се представят бележките и фактурите. Това се прави, защото газта се смята за екологично чисто гориво и се насърчава употребата му.
А у нас как е, гледат колкото може повече да стрижат. Спирайте въобще да зареждате и това е, колкото може по малко използвайте колата, купете си колела, докато времето е хубаво какво ви пречи да се движите с колело, особено ако сте от по-малък град или село.
Това с бойкота на една определена верига е хубаво и няма да е за първи път. Бях чел една статия едно време за силата на масите посредством интернет и как в една държава в Южна Америка предизвикали някакъв хаос сред интернет доставчиците. Та там, явно имало картел между няколко интернет доставчика, които предлагали услугата на еднакви цени. Хората обаче незнам как са успели да се организират и 80 и няколко процента преминали само към едната от фирмите. без абсолютно никакви причини относно качество на услугата, цена и т.н. просто започнали да използват само едната от 4-те фирми. Така около 7-8 месеца мисля че беше,няколко от фирмите постоянно и безпричинно губят клиенти...., докато накрая не започнали да правят корекции в цените...Статията описваше как обикновенните хора успели да разбият картела и да предизвикат конкуренция между фирмите.
Интересна беше статията, четох я много отдавна в едно немско списание в даскало, ако успея да я намеря ще ви я покажа.
п.п. само че у нас е неусъществима тази идея поради 1000 причини.
lion_heart002 написа:цената на газта в Ирландия е ЕДНАКВА с тази на бензина ... могат да си върнат около 80% от разходите за гориво
sodata1 написа:Най-разумното според мен,е който има газова да не си зарежда газ а да кара на бензин,просто на пук на всичко може да я смъкнат!
Върни се в “Автогазови уредби”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 21 госта