ТДИ махане катализатор

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Re: Махане катализатор ТДИ.

Мнениеот maimo » Пон 29 ное 2010 19:43

от меката връзка е :) 50лв

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 30 ное 2010 0:49

Здравейте,колеги решил съм да махам и аз моя катализатор. Ще ме посъветвате ли къде в София мога да го маха и заслужава ли си да слагам резонанс или да заварявам тръба,защото чета че не е хубаво само да се изтърбуши и да се остави основата на колата.

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Вто 30 ное 2010 1:10

red.devilll написа:Здравейте,колеги решил съм да махам и аз моя катализатор. Ще ме посъветвате ли къде в София мога да го маха и заслужава ли си да слагам резонанс или да заварявам тръба,защото чета че не е хубаво само да се изтърбуши и да се остави основата на колата.

Колега махаи го смело,резонанс не ти трябва в твоя случай,все пак караш ТДИ.

Писахме в темата 10000 глупости,но в крайна сметка най-добрия вариант е да го натрошиш и да го извадиш на парченца. Запазваш цялостта му,не режеш и не заваряш.
Всеки един "майстор" ще иска да го среже за да го извади цял и да гушне някой лев.
Резонанс не ти трябва,а за рязането и заварянето си решаваш сам. :beer

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 30 ное 2010 1:34

PagocmuH написа:
red.devilll написа:Здравейте,колеги решил съм да махам и аз моя катализатор. Ще ме посъветвате ли къде в София мога да го маха и заслужава ли си да слагам резонанс или да заварявам тръба,защото чета че не е хубаво само да се изтърбуши и да се остави основата на колата.

Колега махаи го смело,резонанс не ти трябва в твоя случай,все пак караш ТДИ.

Писахме в темата 10000 глупости,но в крайна сметка най-добрия вариант е да го натрошиш и да го извадиш на парченца. Запазваш цялостта му,не режеш и не заваряш.
Всеки един "майстор" ще иска да го среже за да го извади цял и да гушне някой лев.
Резонанс не ти трябва,а за рязането и заварянето си решаваш сам. :beer

Колега питам дали е по-добре да се махне целия катализатор и да се сложе на негово нясто права тръба,защото бях чел ,че ако остане основата на катализатора завихрял пак изгорелите газове и ги връщал пак към турбото и се зацапвала много по-бързо геометрията

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Вто 30 ное 2010 1:37

Няма такива филми много по-лесно излизат изгорелите газове.
Ако се цапаше турбото,до сега трябваше да го отварям да го чистя след махането на катализатора.

Не си усложнявай живота сам. :beer

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 30 ное 2010 13:33

red.devilll написа:Колега питам дали е по-добре да се махне целия катализатор и да се сложе на негово нясто права тръба,защото бях чел ,че ако остане основата на катализатора завихрял пак изгорелите газове и ги връщал пак към турбото и се зацапвала много по-бързо геометрията

И как си обясняваш,че се връщат газове,че чак да стигнат до турбината,че чак да зацапат.Първо имаш добро налягане което изстрелва всичко навън,второ,дори и при върната газ,пак излизат газове които не позволяват твоята теория да стане.Дори и да има някакъв процент истина,то форсажа ти оправя геометрията ;)

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 30 ное 2010 19:27

feikot написа:
red.devilll написа:Колега питам дали е по-добре да се махне целия катализатор и да се сложе на негово нясто права тръба,защото бях чел ,че ако остане основата на катализатора завихрял пак изгорелите газове и ги връщал пак към турбото и се зацапвала много по-бързо геометрията

И как си обясняваш,че се връщат газове,че чак да стигнат до турбината,че чак да зацапат.Първо имаш добро налягане което изстрелва всичко навън,второ,дори и при върната газ,пак излизат газове които не позволяват твоята теория да стане.Дори и да има някакъв процент истина,то форсажа ти оправя геометрията ;)

Колеги аз ако знаех какво да направя нямаше да питам вас! това съм го чел или в този фофум или в другия форум за VW

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Вто 30 ное 2010 19:50

След няколко дена мисля да правя същото нещо, но ще сложа тръба на мястото на катализатора.

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Вто 30 ное 2010 21:03

Golf_Diesel_ написа:След няколко дена мисля да правя същото нещо, но ще сложа тръба на мястото на катализатора.

За дизелоеите коли тази процедура е излишна.
Но решението си е лично за всеки.

Ще спирам май вече да пиша в тази необятна тема,че се преповтаряме и става мазало вече.

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Пет 03 дек 2010 8:42

PagocmuH написа:
Golf_Diesel_ написа:След няколко дена мисля да правя същото нещо, но ще сложа тръба на мястото на катализатора.

За дизелоеите коли тази процедура е излишна.
Но решението си е лично за всеки.

Ще спирам май вече да пиша в тази необятна тема,че се преповтаряме и става мазало вече.

Колега дай ми моля те смисленно обяснени защо да не слагам тръба при ТДИто а само да строша катализатора че ми е много интересно какво ще кажеш

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Пет 03 дек 2010 18:50

rabotnika Само ще те светна,че като сложиш тръба ефекта ще е същия.

Няма да има разлика между кола с тръба и оригиналния кожух на катализатора.

Ако ще и 22 тръби да сложиш на мястото на катализатора ефекта е... време и пари на вятъра.

Последна промяна от PagocmuH на Чет 30 дек 2010 13:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Пет 03 дек 2010 19:27

PagocmuH написа:rabotnika Само ще те светна,че като сложиш тръба ефекта ще е същия.

Няма да има разлика между кола с тръба и оригиналния кожух на катализатора.

Ако ше и 22 тръби да сложиш на мястото на катализатора ефекта е... време и пари на вятъра.
мерси за светването ама изобщо не си прав ся аз да те светна 1000 пъти по добре е с тръба от колкото с кожуха
питаш защо?ами защото както по горе някой беше писал се получава завихряне и леко спъване на турбото защото газовете се въртят вътре в кожуха и се получава нещо като тапа на турбото и то неможе да се развърти като хората

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 03 дек 2010 23:48

rabotnika написа:мерси за светването ама изобщо не си прав ся аз да те светна 1000 пъти по добре е с тръба от колкото с кожуха
питаш защо?ами защото както по горе някой беше писал се получава завихряне и леко спъване на турбото защото газовете се въртят вътре в кожуха и се получава нещо като тапа на турбото и то неможе да се развърти като хората

Ти главата ползваш ли я ?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 04 дек 2010 0:52

Не съм спец ама що си мисля че е по-лесно /за майстора/ да се резне катализатора и да се сложи тръба вместо да се отваря,кърти и пак затваря същия ?? Да не говорим че с продажбата на катализатора си избиваш парите за процедурата което няма как да стане при "изтърбушването" ! Така че за мен тръбата е решението /то отдавна е факт де/ :)

danii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danii » Съб 04 дек 2010 3:50

Stivi написа:Не съм спец ама що си мисля че е по-лесно /за майстора/ да се резне катализатора и да се сложи тръба вместо да се отваря,кърти и пак затваря същия ?? Да не говорим че с продажбата на катализатора си избиваш парите за процедурата което няма как да стане при "изтърбушването" ! Така че за мен тръбата е решението /то отдавна е факт де/ :)

:да:

Върни се в “Дизелови агрегати”