пасат Б5 1.9 TDI-AFN разход ?????

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Разход на пасат 1.9 TDI-AFN ?????

Мнениеот Stivi » Съб 04 дек 2010 0:04

feikot написа:Tвоята е 1300 кг,моята е 1670кг по талон,аз съм 100 и поне 30-40 кила нафта,абе 1800 кила ги кара постоянно.

Леееекинко си се объркал :) Тези килограми дето ги казваш са с максималното натоварване на колата а не празна :wink: Егати и пасата 1670 кг :bowdown

П.С. За сравнение един Grand Cherokee дизел 2001г тежи 1900кила празен mhihi

Последна промяна от Stivi на Съб 04 дек 2010 0:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 04 дек 2010 0:05

Един така ми даде 100 лв,айде ела и ти да ти покажа талона,че и без това идват празници !

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 04 дек 2010 0:19

http://vw.testdrive.bg/modification/437 ... 115Hp.html

според това лимузината тежи 1300кг! искаш да кажеш че твоя понеже е комби и 4Х4 е с 370кг повече :idea: ако е така никога не бих си купил такава кола :)

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 04 дек 2010 0:22

О прости ми,допуснал съм грешка....как можах,объркал съм се,не са 1670 кг - 1632 са,прости ми....а ако не вярваш да ти снимам талона,защото по точка F.1 която е макс допустима маса пише 2260,а точка G,e 1632

А в тоя сайт,само да отбележа,че са дали,че резервоара е 62 литра,а аз днес с туби сипах 70 ,а тъкмо ми беше светнала резервата (около 8 литра),прави си сметка колко е коректен.

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Съб 04 дек 2010 2:24

jos написа:А бе, хора, вие ме забихте в тъча от всякъде! :shock
Единия 4/100 при 140км/ч, другия минавал 1000км с 46 литра, трерия му горяло 5.5/100 зимата, четвъртия не знам си какво. :screwy
Имам го АФН двигателя, наистина е икономичен, ама кола 1300кг., колкото и да я гъделичкаш, не става.
Вие постигате разход, по-малък даже от този, които дават, когато колата е излязла от завода. :idea:
Сигурно ги бутате? Кажете вие! :roll:

Половината не казват истина за разхода, а другата половина карат с 80 км/ч на 5-та колега ;) Лошото е само, че някои никога не са карали дизели и остават с грешни впечатления.

Stivi написа:http://vw.testdrive.bg/modification/4376/Passat-B5-1.9TDI115Hp.html

според това лимузината тежи 1300кг! искаш да кажеш че твоя понеже е комби и 4Х4 е с 370кг повече :idea: ако е така никога не бих си купил такава кола :)

По спомен при Сеатите беше около 120 кила разликата с/без 4 motion, много от каталозите не са от най - точните (моята е 1400 по талон, 4 motion, не е от най - леките) ;) Въпреки това 370 кg. ми се струват нереални.

feikot написа:....

А в тоя сайт,само да отбележа,че са дали,че резервоара е 62 литра,а аз днес с туби сипах 70 ,а тъкмо ми беше светнала резервата (около 8 литра),прави си сметка колко е коректен.

Колега резервоара на 4x4 e обикновено с 7-8 литра повече. При Сеат-а например навсякъде пише 55 литра. На забутано място в книжката обаче си пише, че 4 motion-a е 62 литра.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 04 дек 2010 10:20

Аз не разбирам,каква изгода имам да ви обяснявам,че колата ми е 1630 килограма,нито ще стане 1630 коня нито аз ще стана 3 метра (защото сега съм 2 и не е актуално да кажа,че ще стана 2 метра).Няма да спечеля нищо.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Съб 04 дек 2010 11:45

feikot написа:
red.devilll написа:Колега ако ти харчи толкова ела да ти заредп 36 литра нафта и да тръгнем да ме повозиш 1000 км :D . ако има още колеги с такъв разход съм навит да им давам по 5-6 бона за колите,но ако не изминат хилядарката с една кирка по тавана и капака и да си я карат mhihi Ако има кандидати да заповядат. То ако я оставиш на 5-та по някой наклон на борда показва и "0" това какво означава,че с "0" литла минавате дадени километри така ли??? :screwy

За 3.6 не мога да гарантирам,ама ако ми сипеш 46 литра ще мина хиледарката и няма да е угаснала.И е 4х4.

А скоростта каква ще е? и ако пътуваме само по магистралата с 80-90 км съм навит но нали се усещаш че с тази скорост ще полудееш? говорим за разход на нормално каране а не на низерното пенсионерско каране с не повече от 80-90км

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Съб 04 дек 2010 11:48

batsasho1 написа:Всеки който е постигнал разход под 5.5 извън града е бил като препятствие за останалите в движението!!! Нормално с трафика гори 5.5 - 5.8 извънградско. В града съм стигал 9.

:applause: Съгласен съм с теб колега

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Съб 04 дек 2010 12:00

Колеги кво ги гледате тия бордове само незнам и за какво им имате толкова доверие? Вчера ходихме с един познат до Стара Загора по работа с AUDI А6 3000 тди 2007 година а не като нашите таратайки. за цялото пътуване по борд позака че средния разход е 8,900 това за 556 км. Като тръгнахме от София напълних до капачката за да засечем дали е точен борда,след като се върнахме пак до капачката за да я виждаме нафтицата и какво излезна за 556 км изминат път заредихме 54,600 литра нафта а доколкото мога да смятам трябваше да заредиме около49-50 литра. Или е текла нафта някъде или резервуара или горивопроводите са спукани или борда на кола която е на 3 години и 183 000 реални километри защото е купувана нова не е верен пък какво остава за бордовете на коли които са на по 10-12 години и на по 300-400 000 км? ако иска някой да ме убори в това може да взема колата и да пробвате лично че има разлика от борд до резервуар.
Затова не си гледайте бордовете ами какво и колко наливате вътре.

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Съб 04 дек 2010 12:09

Прави се проба:

Пълниш до горе с обезвуздушаване.
Минаваш 100км и отиваш да напълниш пак до горе,въпреки че за 100км стрелката ще ти стои още на максимума и пълненето на резервоара ще е трудно :beer
Тогава сверявай показания на борд-компа.

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Съб 04 дек 2010 12:22

feikot написа:
jos написа:А бе, хора, вие ме забихте в тъча от всякъде! :shock
Единия 4/100 при 140км/ч, другия минавал 1000км с 46 литра, трерия му горяло 5.5/100 зимата, четвъртия не знам си какво. :screwy
Имам го АФН двигателя, наистина е икономичен, ама кола 1300кг., колкото и да я гъделичкаш, не става.
Вие постигате разход, по-малък даже от този, които дават, когато колата е излязла от завода. :idea:
Сигурно ги бутате? Кажете вие! :roll:

Извинявам се за този пост, но просто не можах да се здържа!

Твоята е 1300 кг,моята е 1670кг по талон,аз съм 100 и поне 30-40 кила нафта,абе 1800 кила ги кара постоянно.Със снимки заради такива като тебе съм си правил труда да покажа.И далеч не съм спирал движението,по републиканската,с 58 средна,даже и съм нарушавал закона в някои случаи.Ся не сме седнали да се подстригваме тука,че да си чешем езиците.

Ти и 20 снимки да ми направиш, аз колата я имам на лице, знам за какво иде реч.
И в предишния пост написах, че наистина АФН двигателя е икономичен, ама не се изхвърляйте с такива постове, че гори все едно си спрял!
Аз много, много на тоя борд не вярвам.
А ти даже ми се хвалиш, че колата ти била 4x4 и била с 350кг. по-тежка.

Извода е: Колкото повече ти тежи колата, толкова по-малко ти гори! :screwy

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Съб 04 дек 2010 12:29

PagocmuH написа:Прави се проба:

Пълниш до горе с обезвуздушаване.
Минаваш 100км и отиваш да напълниш пак до горе,въпреки че за 100км стрелката ще ти стои още на максимума и пълненето на резервоара ще е трудно :beer
Тогава сверявай показания на борд-компа.

Колега обезвъздъшаваш и пълниш докато нафтата дойде до капачката и си седи там даже и след като натискаш копчето за обезвъздушаване и тогава затваряш капачката и потегляш,но според мен е по добре разстоянието да е малко повече от 100 км за да буде по-точно.
А да кажа че ако искате минимален разход и да се вписвате после ф темата за разход и да снимате бордове е желателно да не карате с повече от 80-90 км/ч и също така да не забравя да кажа че и пускането по инерция също сваля разхода и ще може да се впишете с по-нисък разход в класацийте ,пък другите около вас да се чудят от къде да ви изпреварят защото вие сте решили да спестите 2 лв за 100 км

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Съб 04 дек 2010 12:37

Ivelin написа:
velinsl написа:
Ако трябва да съм честен в момента карам моно, от което съм твърде доволен. За съжаление поради някой мои личностни особености съм го пуснал за бартер за ТДИ.
Иска ми да е вярно, това за иконочиността на ТДИ, но това за разход от 4,1 при 140 ми идва малко в повече.
Малко се отклонихме от темата и май аз съм причината. За това предлагам да се върнем към същината на въпроса.

Колега тук си прав, на моя по книжка го дават 5.5 при 120 а 4.1 при 90. При 140 ти си прави сметката колко ще дойде :).

Колега и това е разход на нови мотори, а за тези като нашите които са на по 300+ какво да кажем? май има малко повишаване според мен

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Съб 04 дек 2010 12:44

velinsl написа:Колега, red.devilll по полека без агресия. В спора се ражда истината.
"То ако я оставиш на 5-та по някой наклон на борда показва и "0" това какво означава,че с "0" литла минавате дадени километри така ли???" Твърде е възможно това да бъд истина, но трябва да е стабилно надолнище.

"Еми ей сега го напълних до горе моя,ще видим колко ще изкара през зимата.Само не разбрах защо пое толкова малко.68 литра и тъкмо ми беше светнала резервата.Да са 74-5 ?"

Явно за първи път си сипват толкова кокото ти събира колата. Значи има поне една честна бензиностанция в България.

Ако трябва да съм честен в момента карам моно, от което съм твърде доволен. За съжаление поради някой мои личностни особености съм го пуснал за бартер за ТДИ.
Иска ми да е вярно, това за иконочиността на ТДИ, но това за разход от 4,1 при 140 ми идва малко в повече.
Малко се отклонихме от темата и май аз съм причината. За това предлагам да се върнем към същината на въпроса.
колега изобщо няма никаква агресия!Просто искам да дам на някой колега малко пари за празниците mhihi .нас за какви не взеха :banghead: . Имам един приятел с А№ и неговата харчила 4,но като тръгнахме за морето нещо излезна проблем в изчисленияте :horror: вместо 4 му дойде 5,2 и започнахме ама нафтата май беше калпава,карах много бързо,пусках климата и т.н. преди да седнем на по ракиика нищо не каза но после започна да се пени че не е прав за разхода който говореше преди това. Точно за това се дразня

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Съб 04 дек 2010 13:03

Оххх дълга и широка тема тоя разход,но и в тази тема ще спирам да пиша,че стана манджа с грозде и тук.
:beer

Върни се в “Дизелови агрегати”