Качествени керемиди?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
black`
Автомобил:
Двигател:

Качествени керемиди?

Мнениеот black` » Съб 04 дек 2010 16:41

Колеги на коя фирма да търся качествени керемиди? Знам, че много хора тука се занимават със строителство и търся някакъв съвет. Става въпрос за керемиди от тоя модел
Изображение
Фландрия.
Значи само да спомена. Покрива ми е около 2000 бройки такива, произведени в Стралжда. От които имам 30 процентов брак, който е сменяван преди 7-8 години. Можете да си представите за какво количествно брак говорим. Качвани са 4-5 реда нови. Уж за сега държат новите. Но проблема вече се явява надолу по другите стари. Всяка 10та керемида става брак. Падат им улеите. Тия дето се оттича водата отстрани и даже не мога да ги намеря къде точно тече. Защото керемидата отгоре седи здрава. Чудя се как ди им смогна вече. Всеки ден съм по покрива и висим по стрехите. :| Уж взимам някакви гръцки гланцирани сега и сменям на квадрат. Преди взимах обикновени гръцки. Те добри ли са? Защото при отрицателни температури не ги хвалят много. Казват, че пукали? :roll:

Последна промяна от black` на Съб 04 дек 2010 17:24, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Re: Качествени керемиди?

Мнениеот Dead man » Съб 04 дек 2010 16:43

Брамак.... :deal

http://www.bramac.bg/

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 04 дек 2010 16:45

Брамак друг път ако сменям всичко. Става въпрос за готов покрив. Не за къща в строеж дето сега се редят все пак. И то точно за такъв модел керемиди дето съм дал. Bramac са бетонни и нямат такива модели. А тия са керамични и са с напълно други сглобки. :wink: В момента качвам на фирмата CHRISTODOULIDIS SA Солун. :roll: Български вече не смея да взимам. Особено на Стралджа. Искам изпитани фирми. Не да качвам-свалям само квадратура горе и да се окаже след зимата, че пак тече. :idea: Тия гръцките са доста по-тежки и дебели. Но какво е качеството. :roll:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 04 дек 2010 19:07

black` написа:Брамак друг път ако сменям всичко. Става въпрос за готов покрив. Не за къща в строеж дето сега се редят все пак. И то точно за такъв модел керемиди дето съм дал. Bramac са бетонни и нямат такива модели. А тия са керамични и са с напълно други сглобки. :wink: В момента качвам на фирмата CHRISTODOULIDIS SA Солун. :roll: Български вече не смея да взимам. Особено на Стралджа. Искам изпитани фирми. Не да качвам-свалям само квадратура горе и да се окаже след зимата, че пак тече. :idea: Тия гръцките са доста по-тежки и дебели. Но какво е качеството. :roll:

И Брамак не са стока от август досега гледам , че има леки цепнатини.Засега не е протекал покрива, но знам ли...то минаха 3.5 месеца. на Брамак са керамични.

Потребителски аватар
burney
Автомобил: golf 2 audi A4
Двигател: AAA AHU

Мнениеот burney » Съб 04 дек 2010 19:11

На Брамак са бетонни керемиди знам,защото работех там.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 04 дек 2010 19:41

една керемида няма да се пукне ако не ходиш отгоре.
много е важно да не се качваш когато са мокри,тогава са най крехки.
аз вече 10 години съм с такива на вилата и не е мръднала нито една.
даже вчера купих 4 палета за гаража който правя -- 68 ст. са в Несебърските складове.

Изображение

Последна промяна от Layer на Съб 04 дек 2010 19:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Съб 04 дек 2010 19:42

точно тази година правихме в къщи изцяло нов покрив... за близо 3000 керемиди....по настояване на баща ми първоначално закупихме от българските - стралджа...започнахме да редим и-и-иии чудо...коя от коя по криви, не може да се хване права линия :( наложи се да ги сваляме и връщаме там откъдето ги взехме.
след кратка консултация стана на мойто и взехме препоръчаните ми от много мои близки хора керемиди "тондах"....покрива стана без грешка...оказаха се много хубави керемиди.

http://www.tondach.bg/navigation/cms,id ... ge,bg.html

http://www.tondach.com/navigation/cms,i ... ge,de.html

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 04 дек 2010 22:04

За Тондах и аз слушам, но има ли точно тоя модел Фландрия от тях в България? И къде да ги търся? Щото на сайта не виждам такъв като моя модел? Все пак имайте предвид че подменям на сезон по 1-2 квадрата. 3-4 максимум от тия старите и не искам да ги смесвам с друг модел. :roll:

Колега Layer не е от ходене. Просто керемидите са с фалшиви партиди дето излизат от Стралджа. Иначе гръцките ги взимам на 95 стотинки гланцираните и 85 мисля бяха обикновените. И като изработка изглеждат доста по-здрави, по-дебели са и са с нормална дължина. Но не знам колко са качествени. Тия Стралджа са криви. С гърбици и няма една да си пасва с друга. На стрехата връщат водата обратно щото са изгърбени. Едните им размери са по-къси от другите на един и същи същи модел. :shock Това нали разбираш че докато стигне горе до билото и имества реда на покрива с цяла 1 керемида. Всички ги напасвам като супер евтин теракот. Пробвам по 10 вариянта и майките докато станат. :lol: Добре поне, че не си попаднал на такива да видиш за какво става въпрос. Като сме ги слагали нови не се е ходило отгоре и въпреки това на 7-8та година дадоха тоя 30% брак дето говорим. Явно партидата за нас е била такава. Вътре бяха пълни с бучки варовик дето пука при вода и замръзване цялата керемида. От кривия калъп и лошата глина. :horror: Новите 4-5 реда дето съм качил с въже са наредени отделно от старите точно поради причината с дължината. :shock
Сега може и да са по-други нещата, но лично на мене вече не ми се рискува да подменям счупени Стралджа пак с такива от там... :horror:

Последна промяна от black` на Съб 04 дек 2010 22:36, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
1,9TDI
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMP

Мнениеот 1,9TDI » Съб 04 дек 2010 22:15

Ако забележиш някъде да правят цялостен ремотн на покриви попитай дали се продават керемидите. На много места има стари керемиди които са няколко пъти по-здрави от днешните. Или поразпитай дали някъде не продават стари керемиди. Възможно е някой няъде да продава. От доста време не сме купували такива Фландрия керемиди или използваме такива останали на склад или покриваме с брамак класик про.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 04 дек 2010 22:26

1,9TDI написа:...

Ами гледам тия старите Марсилски модел дето се водят с двата улея.
Изображение
Но долкото се информирах там и наклона на покрива трябва да е повече, за да сменям с тях. Защото водата при сняг не се оттича по тоя начин както при Фландрия. А моя покрив върви почти равен в края. :roll:
Отделно, че не мога да намеря 2000 Марсилски бройки от друг стар покрив. А не мога да купувам нови за целия покрив наведнъж. Пък водата си тече. :?

Последна промяна от black` на Съб 04 дек 2010 22:44, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 04 дек 2010 22:29

Layer написа:една керемида няма да се пукне ако не ходиш отгоре.
много е важно да не се качваш когато са мокри,тогава са най крехки.
аз вече 10 години съм с такива на вилата и не е мръднала нито една.
даже вчера купих 4 палета за гаража който правя -- 68 ст. са в Несебърските складове.

Просто днешните стралджански керемиди са боклуци. В глината може би се спестяват някои добавки или се пекат при по-ниска температура за икономия (пещите са на ток). Старите стралджански керемиди са суперкачествени, а са правени от същата глина и със същото оборудване. Много пъти съм ходил по тях и нищо им няма. А сегашните се лющят и пукат сякаш са от мукава без никой да стъпва по тях. А може би контрола е занижен и брака също успява да напусне завода в достатъчно количество за да създаде лоша представа за качеството.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 04 дек 2010 22:58

Точно да. Пукат когато не се наблюдават и не се ходи по тях. Последно изброих 35 спукани бройки за 3-4 години откакто никой не се е качвал на покрива. Беше като лейка. :( И от там се почна сериала. Тамън оправиш на едно място. Почват на друго. Почват да им падат каналите дето споменах. Даже имам 4-5 бройки, дето буквално се разделят на две по дебелина. Като "фафли с шоколад" как се отлепят. Представи си. А отгоре иглеждат напълно здрави. И не мога да разбера от къде тече вече. :shock
Май нещата клонят към подмяна на целия покрив с нов като гледам. То няма смисъл само да мъкнем нагоре надолу тия боклуци. И накрая пак в никакво положение. :roll:
Утре пак ще сменям пък дано изкарат още някоя година повече докато намеря начин за нови няколко палета. :horror:

Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Съб 04 дек 2010 23:12

Здравей колега.
Ето какво продавам, ако се интересуваш все пак в темата има координати.
Поздрави и спокойна вечер. :)
viewtopic.php?f=47&t=224209

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Нед 05 дек 2010 8:03

Темата е актуална и за мене. Проблема с припокриването на покрива съм го оставил за пролетта. Но ето каква информация ми дадоха колегите от Пежо Клуб:

Заглавие: Керемиди - какви да сложа на покрива

http://peugeotclub.info/forum/viewtopic ... B8#p681954

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 05 дек 2010 8:16

сега ми вкарахте филм, аз още не съм разпечатъл новите палети.
дали може да са толкова леш колкото казвате. :banghead: :banghead:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”