За Тондах и аз слушам, но има ли точно тоя модел
Фландрия от тях в България? И къде да ги търся? Щото на сайта не виждам такъв като моя модел? Все пак имайте предвид че подменям на сезон по 1-2 квадрата. 3-4 максимум от тия старите и не искам да ги смесвам с друг модел.
Колега
Layer не е от ходене. Просто керемидите са с фалшиви партиди дето излизат от Стралджа. Иначе гръцките ги взимам на 95 стотинки гланцираните и 85 мисля бяха обикновените. И като изработка изглеждат доста по-здрави, по-дебели са и са с нормална дължина. Но не знам колко са качествени. Тия Стралджа са криви. С гърбици и няма една да си пасва с друга. На стрехата връщат водата обратно щото са изгърбени. Едните им размери са по-къси от другите на един и същи същи модел.

Това нали разбираш че докато стигне горе до билото и имества реда на покрива с цяла 1 керемида. Всички ги напасвам като супер евтин теракот. Пробвам по 10 вариянта и майките докато станат.

Добре поне, че не си попаднал на такива да видиш за какво става въпрос. Като сме ги слагали нови не се е ходило отгоре и въпреки това на 7-8та година дадоха тоя 30% брак дето говорим. Явно партидата за нас е била такава. Вътре бяха пълни с бучки варовик дето пука при вода и замръзване цялата керемида. От кривия калъп и лошата глина.

Новите 4-5 реда дето съм качил с въже са наредени отделно от старите точно поради причината с дължината.
Сега може и да са по-други нещата, но лично на мене вече не ми се рискува да подменям счупени Стралджа пак с такива от там...