Впечатления за новия TOUAREG

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Впечатления за новия TOUAREG

Мнениеот Vladko » Вто 30 ное 2010 23:12

Kalin72 написа:Типтроник не е вид скоростна кутия, а режим на ръчно превключване на скоростите!!!!8 скоростната кутия е DSG.

С две думи:Типтроник е запазена марка на ФВ груп наименувала по този начин първата си автоматична скоростна кутия с хидротрансформатор с възможност за ръчна смяна на предавките :wink:
А относно новата 8степенна ДСГ :
http://www.volkswagen.bg/modelle/touareg_2/?rel=statTeaser_touareg
Прочети това ще направи спора по лек :wink:

Потребителски аватар
Боби Доктора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Боби Доктора » Съб 04 дек 2010 8:56

Ха-ха, колега... Отдавна съм го прочел. (Все пак това ми е хоум-пейджа на мозилата) :mrgreen:
Иначе - благодаря за съвета :да:
Vladko написа:Прочети това ще направи спора по лек :wink:

Спор тука няма. Просто сондирам мнения.
А аз пак карах... Само, че - Пасата (новия). Има си тема за него, няма да разисквам качествата му тук. Хареса ми... Ама... Си е КОЛА! Вятърът пак си ме бута при SUV-чето. От пръстите си смуках да си кажа за Туарега, че "гроздето е кисело", ама - НЕ! Гроздето си е много хубаво, само маааалко по-скъпо :cry: Как беше вицът "Eб*х ти големиА Голф" За голЕм - голЕм е, ама си е повечко от Голфа и Пасата. (Да не ми се обиди сега някой) :обичам ви

Потребителски аватар
kickdown
Автомобил: 2008 Tiguan TF + 2017 Seat Ateca
Двигател: CBAB

Мнениеот kickdown » Нед 05 дек 2010 0:17

Първо по темата със скоростите...
Не е с DSG, а си е със обикновен хидротрансформаторен автоматик с 8 степени на Aisin - демек, японски е и е здрав. Той, както и този на ZF, са най-доброто на пазара на автоматични скоростни кутий в момента, като може би ZF-а има леко предимство, защото е Quick Lock даже още на първа предавка май...
Относно дизел или бензин, аз съм фен на дизела, защото карам много и разхода на гориво определено е важен за мен, имам приятел със Cayenne V6 бензин, който е много различен двигател от този на VW, но пък е със същия работен обем - 3.6 литра и с подобна мощност 290 коня, срещу 280 за VW-то и той в София дава разход между 15-22 литра, което за мен е много...така че дизел за мен. (Преди някой да почне да философства, че двигателите 3.6 V6 бензин на VW и на Porsche са еднакви, ще спомена само че в Cayennе-а този двигател е дериват на V8 4.8 с два цилиндъра по-малко, докато другият е еволюция на VW/Audi V6 двигател - от там и разликата в мощността и въртящия момент).
Аз като карах новия Туарег, успях да вдигна почти 240 км/ч на спускането преди караулката, на входа, на София...което меко казано ме впечатли...единственото по-впечатляващо беше, че когато вдигнах очи от километража и погледнах в задното огледало, ми присветна BMW 650i и ме изпревари с поне 260+...със човека от Порше София Изток гледахме като отровени от гъби, след въпросната ситуация :shock :shock :shock !!!
Друго което ми хареса беше, че колата определено се усеща доста по-лека от стария модел и е много по-приятна за каране и стабилна - това е субективно мое усещане.
Другото което ми напълни душата беше Старт-Стоп системата, която е почти перфектна и ще помага много в София!
Другото което ми направи кеф беше OPS-a супер екстра, дори не е й необходима системата с камерите...
С други думи, кийто иска хубав джип, но Cayenna му много скъп или много снобарски, BMW X5, не е алтернатива за него или пак му е много скъпа, за 120 000-130 000 лева ще си вземе една много добре оборудвана, сигурна, икономична и красива (лично мнение) джипка - изразена в новия Туарег ;)

Потребителски аватар
Боби Доктора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Боби Доктора » Нед 05 дек 2010 11:46

@kickdown :да: Доста изчерпателно мнение. Благодаря за споделените впечатления. Дизелът определено е примамлив избор (550 Nm :bowdown ) Нека да тежи купето и трансмисията (да тежи, да тежи... Колко да тежи). Единственото, което ме кара да се замисля в полза на бензина е (основно) DPF-а и напоследък зачестилите проблеми във VAG-групата с дюзите в новите комън-рейли.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Нед 05 дек 2010 11:58

Колега, ако правилно съм разбрал, си се насочил към чисто нов автомобил, нали? Не мисля, че трябва да се притесняваш от по-скъпите евентуални ремонти, все пак надали ще се строши нещо, което няма да го покрие гаранцията. Скъпите ремонти са страшни за нас, които караме изключително запазени 15 годишни екземпляри на по 120 хил. км.
Иначе дизелът е за предпочитане в такъв клас автомобили, си мисля. А и новият ФСИ не вярвам да е по-опростен и евтин за ремонт от ТДИ, както и от към обслужване. Разликата сигурно ще е към 100 лв. между двата.(Това го казвам без да знам никакви цени, може и да греша)Все пак и в тези бензинови двигатели има дюзи, помпи, компи, турбини и всички тези неща, които струват бая.

Потребителски аватар
kickdown

Мнениеот kickdown » Нед 05 дек 2010 13:48

Боби Доктора написа:@kickdown :да: Доста изчерпателно мнение. Благодаря за споделените впечатления. Дизелът определено е примамлив избор (550 Nm :bowdown ) Нека да тежи купето и трансмисията (да тежи, да тежи... Колко да тежи). Единственото, което ме кара да се замисля в полза на бензина е (основно) DPF-а и напоследък зачестилите проблеми във VAG-групата с дюзите в новите комън-рейли.

Ами не трябва да се притесняваш DPF-а се прецаква само при неправилно ползване - което ще рече, много каране, на къси разстояния когато моторът не е загрял и чести цикъли на палене и гасене преди колата да е влязла в работен режим и още е студена. Тогава двигателят отделя повече вредни емисий защото харчи повече гориво, тогава DPF-а по-лесно се задръства, но и това не е проблем стига да се прочиства когато трябва. Най-честата причина за прецакването на DPF-а е именно, много натрупване на сажди - светва лампата на таблото, хората обаче не си четат упътването, стряскат се, гасят мотора ииии...след това колата няма палене!!! Когато светне лампата за DPF, трябва да се кара 15-20 мин. на пълна газ и с 3000+ RPM и количката сама ще се изчисти и след това няма проблем.
А дюзите предполагам знаеш, че не се прецакват защото Bosch ги прави скапани, а заради "хубава" нафта ;)
За да завърша, моя Тигуан е от първите Common-Rail TDI мотори на VW и е с DPF, купен е чисто нов от България и е каран само тук, и засега след почти три години и 45 000 км. да чукна на дърво върви като нов. Карам го само с нафта от големи вериги, от време на време му сипвам и от по-скъпия дизел, без никакви други добавки и количката си върви чудесно!!! ;) Пък е повечето проблеми по старите коли идват не от конструктивни слабости , а от немърлива и калпава поддръжка на предишния собственик. С други думи, като си купиш количката чисто нова и си я караш само ти и я поддържаш както е по книжка, ти гарантирам че няма да имаш каквито и да било проблеми ;) Пък и за между 1200-2000 лева получаваш, още две години фабрична гарация в зависимост от модела :idea: :да:

Потребителски аватар
Боби Доктора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Боби Доктора » Вто 07 дек 2010 10:11

@kickdown - определено ВЕЧЕ (99.99%) знам кое е моя избор :wink:

:oops: Не е много за хвалене, ама поне съм честен... :oops: Събирам усилено "точки" пък дано скоро да попълня "автосемейството" с един дизелов "глезльо". (Па ако ще да се "разчуе")

Потребителски аватар
kickdown

Мнениеот kickdown » Чет 09 дек 2010 17:43

Боби Доктора написа:@kickdown - определено ВЕЧЕ (99.99%) знам кое е моя избор :wink:

:oops: Не е много за хвалене, ама поне съм честен... :oops: Събирам усилено "точки" пък дано скоро да попълня "автосемейството" с един дизелов "глезльо". (Па ако ще да се "разчуе")

Успех с покупката и дано се случи скоро :)
Ако искаш съвет преди покупката, може да кажеш някакъв бюджет и да обсъдиме екстрите, кое си струва и кое не и колко пари да хвърлиш по него :)

Потребителски аватар
Боби Доктора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Боби Доктора » Чет 09 дек 2010 19:30

Те идеите са за покупка към края на пролетта (лятото) на идната година (живот и здраве). Малко е далечко още, но пък - нали знаеш, мечтата е БЕЗПЛАТНА :mrgreen: Интересното при мен е, че винаги се старая мечтите да са близки (или поне "около") реалността. До тогава съм сигурен, че мнението (намерението) няма да си го сменя. Най-много да има леки промени в цените на туй-онуй. Може да са нагоре, а може и надолу :Mr Green Fun Преди бързах с Шкодата - хвърлих се без никакво проучване, наблъсках сума ти екстри, порадвах се месец-два и започнаха проблемите (DSG даваше сериозни ядове, електрониката се шашкаше - бъгав и недомислен софтуер и т.н.) Сега ще почакам търпеливо, хем моят да не е от "най-новите" - факт, който напоследък сериозно ме възпира при покупка на каквото и да е нещо, включващо "извънземна" електроника и нови технологии в себе си. Хем и финансово да го осигуря по-добре. Винаги съм бил привърженик на идеята "Почакай малко, събери пари и си вземи ТОЧНО ТОВА, което ти харесва. После връщане назад и добавки няма."
За дизела (V6) окончателно се навих. Мога да споделя (на първо четене) за някои екстри, за които жената казва: "Еййййййййй, упорито не се отказваш от някои неща и това си е..."
А нещата, от които не се отказвам (или поне така се стремя) са:

Елоксирани надлъжни рейки на покрива
Дървена декорация по панела
Хром пакет (тръбите на ауспуха, лайстните по стъклата, рамката и ламелите на пр. решетка)
Парк-пилот (ако малко се понапъна се замислям и за камерите)
Оригинална аларма (нищо, че по принцип с това се занимавам)
Пакет "памет" някакъв си - предни ел. седалки, прибиране на огледалата, затъмняване на външното и вътрешното огледало
RNS 850 (имах COLUMBUS RNS 510 в Шкодата и за нищо но света не се отказвам от него)
Подготовка за телефон PREMIUM
Кожени седалки NAPPA/ALCANTARA
Биксенонови фарове (естествено не само заради биксенона, а и заради LED лентите - нещо, което е основния чар според мен в новия модел) с автоматично включване, функция за следене на завоя
Затъмнени задни стъкла
Оборудване за пушачи :dontknow: признавам си - не можах да ги откажа :oops:
Ел. отваряне и затваряне на багажника
18" джанти
Извод 220 V отзад
Металик

Потребителски аватар
kickdown

Мнениеот kickdown » Чет 09 дек 2010 21:32

Мойте екстри биха били същите, само с добавката на:
Въздушното окачване, вместо спортни седалки, бих взел комфортните и бих им добавил обдухване (активна климатизация), бих сложил и камерите ако живееш в по-тесен квартал + музиката на Dynaudio (имам такава в Тигуана и съм мноооого доволен).
За седалките комфортните са по-хубави и с обдухването, са супер комбинация!!!
Музиката ако не си запален манияк и не слушаш много силно може и серийната.
Въздушното окачване си е една от смислените екстри - да не кажа задължитлна.

Потребителски аватар
Боби Доктора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Боби Доктора » Пет 31 дек 2010 17:30

Вече са пуснали и нов двигател V6 дизел 204 коня. Неприятно е, че другата V6-ца е поскъпнала с около 900 лв. Дано да е заради допълване в оборудването. :Mr Green Fun

Stilianvladkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stilianvladkov » Нед 02 яну 2011 11:36

Боби Доктора написа:Вече са пуснали и нов двигател V6 дизел 204 коня. Неприятно е, че другата V6-ца е поскъпнала с около 900 лв. Дано да е заради допълване в оборудването. :Mr Green Fun

Трябва да знаеш,че BMW X5 4.0DXdrive Facelift е много повече кола/джип от тоя Туарег ама и цената е много дебела...всъщност май разликата в цената не е фрапираща.Отбии се и в Камор Ауто да видиш за какво иде реч :)

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Нед 02 яну 2011 15:13

Казваш близо 25 000 лв. разлика в базовите цени не е фрапираща. Добър стандарт явно имаш. Другото нещо, което поне на мен не ми допада, че Х4.0 е реално 3000 куб.см....Но тук темата е за Туарег!

Stilianvladkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stilianvladkov » Нед 02 яну 2011 16:49

brabus написа:Казваш близо 25 000 лв. разлика в базовите цени не е фрапираща. Добър стандарт явно имаш. Другото нещо, което поне на мен не ми допада, че Х4.0 е реално 3000 куб.см....Но тук темата е за Туарег!

По последна информация разликата в цената беше към 14000 лева ,но явно аз съм бил в грешка.Знам ,че темата е за Туарег и знам че е много добър просто изказвам мнение.Ако му е толкоз скъп 4.0D да хвърли 1 око на 3.0SDXdrive :wink:

Потребителски аватар
Боби Доктора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Боби Доктора » Нед 02 яну 2011 17:17

Stilianvladkov написа:...>>>

Понеже съм модератор в друг форум и зная колко досадни са темите от типа "ТАЯ кола" vs "ОНАЯ кола" или "дизел" vs "бензин" и т.н. ще поясня. Щом пиша нещо някъде значи отдавна вече съм се спрял твърдо на него. Мненията не са ми необходими за да накланят везните в полза на ТОЗИ или ОНЗИ модел, ТАЗИ или ОНАЗИ марка. Гледах, разпитвах и карах доста suv-ове. Като се почне от Mitsubishi Outlander, мине се през Mazda CХ 7, BMW X 5, MB M Classe, Toyota Land Cruiser, Subaru Tribeca, Mitsubishi Pajero, Cayenne, Honda CR-V та се стигне до Infiniti FХ. Сами виждате, че ценовите разлики са от... до... :screwy Ако трябва да съм честен възможностите ми (а от там и желанията) са "по-земни". (Както казваше един приятел - "Все пак няма да си купувам мезонет в центъра на колела,я...") За мен огромно значение има т.нар. "любов от пръв поглед". Сами се сещате, че с Туарега (особено новата визия) нещата стоят точно така. По-скоро (предвид по-отдалечената във времето покупка) искам да събера някои мнения относно "детските болести" на новия модел, новите глезотийки и т.н. Ясно е, че всеки нов модел на "нещо" (еле пък VAG или NOKIA :Mr Green Fun ) е пълен с "рахити", които общо взето се лекуват сравнително бързо. Освен това не искам да пропусна да си поръчам нещо, за което после много да се ядосвам, че съм си го "спестил" и т.н.
Все пак @Stilianvladkov - благодаря за съвета. BMW са страхотни автомобили (в частност suv-ове), но това не е моята марка. Може да звучи малко сектантско и шантаво, но не мога да опиша чувството когато си хвърлим взаимно по един поглед с Туарега :lol:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”