"За" или "против" десните волани

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: "За" или "против" десните волани

Мнениеот koziak » Нед 05 дек 2010 12:33

точно такива ситуации съм имал хиляди и все с автомобили с ляв волан и кво?

Потребителски аватар
steli
Автомобил: Голф2
Двигател: ЕZ 1989

Мнениеот steli » Нед 05 дек 2010 12:39

koziak,изобщо не можеш да ми промениш убеждението,а това че обиждаш една купчина желязо която не може да се защити,те прави много жалък :не:

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Нед 05 дек 2010 12:41

steli написа:koziak,изобщо не можеш да ми промениш убеждението,а това че обиждаш една купчина желязо която не може да се защити,те прави много жалък :не:

:да:

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Нед 05 дек 2010 12:43

Значи тук не става въпрос въобще за обида.Просто мнението ми е че 20 годишните коли са опасни :!:
Извинявам се ако се чувстваш обиден!

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Нед 05 дек 2010 12:58

Колеги нито в германия са забранени десните волани,нито в англия левите волани.Каквото и да си говорим каквото и да казваме няма да могат да ги забранят,единствения на4ин да намалят рецистрацията им е да им дигнат застраховките ако е вазможно,но ако е доказано 4е те са с по-ве4е ПТПта на пътя,но и тенденцията в англия като гледам хич не е кам поевтиняване на колите там дори и на против май поскъпват.Е това е мое наблюдение:)

Последна промяна от aylin78 на Нед 05 дек 2010 13:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 05 дек 2010 13:15

koziak написа:Значи тук не става въпрос въобще за обида.Просто мнението ми е че 20 годишните коли са опасни :!:
Извинявам се ако се чувстваш обиден!

Колега,чета ти мненията и разбирам че за всичко имаш отговор,но вервай ми,че ако такъв като тебе с такава кола ме удари,или нещо друго и вината е заради обратния волан,то ще ти направя тялото меко за по лесна обработка и ще ти обърна носа обратно на сегашното състояние за да събира вода по време на дъжд.Разбрахме твоето мнение,остави и другите да си изкажат тяхното мнение,дори и това да притиворечи на твоето,стига си пълнил темата с излишни коментари подвеждащи към излишни спорове :screwy
Моето мнение по темата е твърдо против,или да се обръща волана,или да отиват за части.Дори и за микробуси не трябва да е разрешено.Качвал съм се,карал съм такива и е ужасно да си с обратен волан,а недай се боже да влизаш на терени с тясно място,където да трябват поне 10 маневри с нормален волан,то с обратния щети трябват поне 20.Не благодаря неща англичанка,нито кола,нито жена mhihi

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Нед 05 дек 2010 13:22

Твърдо съм против,коментара е излишен.

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Нед 05 дек 2010 13:29

Е бих си купил един Скарлаин десня4ка,за да се дрифтирам лятото 4е е голяма мания. :да: :да: :да:4е с колата на женами 4акам да завали сняг mhihi mhihi

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Нед 05 дек 2010 13:40

Presli82 написа:И аз съм против....
1-во ако е кола никва видимост и представа кво се случва реално на пътя
2-ро и кво слагаш огледало на таблото или караш някой който да ти казва има ли кола и него да го отнесат.Има и вариант да гледаш от дясно кво стаа ама не винаги може.
3-то фаровете естествено пеперудата им е на опъки и вадиш очите на всички по всякакъв повод.
Джип става вижда се докато не изкочи камион пред теб....

За фаровете си има много лесно решение - продават се специални "лепенки" за тях, и си стават съвсем нормални.Да, в Англия може да се регистрира кола с ляв волан, има ги доста.
Обзалагам се, че 80 % от хората, които са против "десните волани", никога не са се качвали на такава кола, още на третия ден спира да ти прави впечатление от коя страна се качваш.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 05 дек 2010 14:14

Н ми казвайте само, че сте имали парите да си купите втамобилите с НОРМАЛЕН(за голямата част от света) волан, ама сте си взели с десен.

А относно изпреварванията където пишете, че сте "само" 50см в дясно и се накланяте за да видите, ами понякога тези "50см" може да са фаталните.
Нека да има внос на такива автомобили, лошо няма.
Ама май от гъзария и безпаричие с нормалните волани ще останем малцинство.

ПС Ръчната спирачка на тези автомобили отново ли е по-средата или между вратата и шофьора?

enigma79 написа:вината е заради обратния волан,то ще ти направя тялото меко за по лесна обработка и ще ти обърна носа обратно на сегашното състояние за да събира вода по време на дъжд.

Стига бе, колега и носът ако стане обратен, много ще стане.

ivayloat
Автомобил: SEAT IBIAZA 6k2
Двигател: 1.9 SDI

Мнениеот ivayloat » Нед 05 дек 2010 14:56

добре аз не съм против десните волани щом претендирате основно за видимоста при изпреварване вие като видите такъв човек зад вас ако пътят е свободен защо не му дадете сигнал да ви изпревари. карал съм кола с десен волан не е удобно но ако обстоятелствата ме накарат ще карам такава кола. Със всичко човек може да свикне.Бил съм в Англия известно време и само ще ви кажа че проблемите не са в дирекцията на автомобила а в културата на водачите. Тук постоянно виждам само нервни и все бързащи шофьори.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Нед 05 дек 2010 16:32

Абсолютно против! Всички причини да съм на това мнение ги изписаха колегите преди мен в темата. Имам само едно недоумение: ЗАЩО АВТОМОБИЛ ВНЕСЕН ОТ САЩ ИЛИ ШВЕЙЦАРИЯ ТРЯБВА ДА МИНАВА ТЕХНОТЕСТ ПРЕДИ РЕГИСТРАЦИЯ, А АВТОМОБИЛ ОТ АНГЛИЯ-НЕ?!!!!! :shock Поредното безумие в нашата родина вероятно.

Потребителски аватар
Persin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Persin » Нед 05 дек 2010 16:37

Петър Петров написа:Понеже вече доста "благоразумни" според мен хора търсят евтиното, па макар и с риск, а все пак и аз съм на пътя, искам да видя дали се приема това нещо. Искам да знам също, може ли в Англия да се регистрира кола с ляв волан?

100% ПРОТИВ

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Нед 05 дек 2010 16:42

Твърдо против. За 500-1000 лв поставят под угроза собствения си и на околните живот :bishop

Потребителски аватар
actros1846
Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
Двигател: AFN 1999

Мнениеот actros1846 » Нед 05 дек 2010 16:59

neon написа:Абсолютно против! Всички причини да съм на това мнение ги изписаха колегите преди мен в темата. Имам само едно недоумение: ЗАЩО АВТОМОБИЛ ВНЕСЕН ОТ САЩ ИЛИ ШВЕЙЦАРИЯ ТРЯБВА ДА МИНАВА ТЕХНОТЕСТ ПРЕДИ РЕГИСТРАЦИЯ, А АВТОМОБИЛ ОТ АНГЛИЯ-НЕ?!!!!! :shock Поредното безумие в нашата родина вероятно.

Предполагам защото англия е в европейския съюз а Швейцария не е. А относно десния волан съм 50/50 :beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”