"За" или "против" десните волани
- koziak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: "За" или "против" десните волани
точно такива ситуации съм имал хиляди и все с автомобили с ляв волан и кво?
- steli
- Автомобил: Голф2
- Двигател: ЕZ 1989
koziak,изобщо не можеш да ми промениш убеждението,а това че обиждаш една купчина желязо която не може да се защити,те прави много жалък 

- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
steli написа:koziak,изобщо не можеш да ми промениш убеждението,а това че обиждаш една купчина желязо която не може да се защити,те прави много жалък

- koziak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи тук не става въпрос въобще за обида.Просто мнението ми е че 20 годишните коли са опасни
Извинявам се ако се чувстваш обиден!

- aylin78
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги нито в германия са забранени десните волани,нито в англия левите волани.Каквото и да си говорим каквото и да казваме няма да могат да ги забранят,единствения на4ин да намалят рецистрацията им е да им дигнат застраховките ако е вазможно,но ако е доказано 4е те са с по-ве4е ПТПта на пътя,но и тенденцията в англия като гледам хич не е кам поевтиняване на колите там дори и на против май поскъпват.Е това е мое наблюдение:)
Последна промяна от aylin78 на Нед 05 дек 2010 13:27, променено общо 1 път.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
koziak написа:Значи тук не става въпрос въобще за обида.Просто мнението ми е че 20 годишните коли са опасни![]()
Колега,чета ти мненията и разбирам че за всичко имаш отговор,но вервай ми,че ако такъв като тебе с такава кола ме удари,или нещо друго и вината е заради обратния волан,то ще ти направя тялото меко за по лесна обработка и ще ти обърна носа обратно на сегашното състояние за да събира вода по време на дъжд.Разбрахме твоето мнение,остави и другите да си изкажат тяхното мнение,дори и това да притиворечи на твоето,стига си пълнил темата с излишни коментари подвеждащи към излишни спорове

Моето мнение по темата е твърдо против,или да се обръща волана,или да отиват за части.Дори и за микробуси не трябва да е разрешено.Качвал съм се,карал съм такива и е ужасно да си с обратен волан,а недай се боже да влизаш на терени с тясно място,където да трябват поне 10 маневри с нормален волан,то с обратния щети трябват поне 20.Не благодаря неща англичанка,нито кола,нито жена

- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Твърдо съм против,коментара е излишен.
- aylin78
- Автомобил:
- Двигател:
Е бих си купил един Скарлаин десня4ка,за да се дрифтирам лятото 4е е голяма мания.
4е с колата на женами 4акам да завали сняг

- Weezy
- Автомобил: VW Golf mk2 1987
- Двигател: JP
- Контакти:
Presli82 написа:И аз съм против....
1-во ако е кола никва видимост и представа кво се случва реално на пътя
2-ро и кво слагаш огледало на таблото или караш някой който да ти казва има ли кола и него да го отнесат.Има и вариант да гледаш от дясно кво стаа ама не винаги може.
3-то фаровете естествено пеперудата им е на опъки и вадиш очите на всички по всякакъв повод.
Джип става вижда се докато не изкочи камион пред теб....
За фаровете си има много лесно решение - продават се специални "лепенки" за тях, и си стават съвсем нормални.Да, в Англия може да се регистрира кола с ляв волан, има ги доста.
Обзалагам се, че 80 % от хората, които са против "десните волани", никога не са се качвали на такава кола, още на третия ден спира да ти прави впечатление от коя страна се качваш.
Н ми казвайте само, че сте имали парите да си купите втамобилите с НОРМАЛЕН(за голямата част от света) волан, ама сте си взели с десен.
А относно изпреварванията където пишете, че сте "само" 50см в дясно и се накланяте за да видите, ами понякога тези "50см" може да са фаталните.
Нека да има внос на такива автомобили, лошо няма.
Ама май от гъзария и безпаричие с нормалните волани ще останем малцинство.
ПС Ръчната спирачка на тези автомобили отново ли е по-средата или между вратата и шофьора?
Стига бе, колега и носът ако стане обратен, много ще стане.
А относно изпреварванията където пишете, че сте "само" 50см в дясно и се накланяте за да видите, ами понякога тези "50см" може да са фаталните.
Нека да има внос на такива автомобили, лошо няма.
Ама май от гъзария и безпаричие с нормалните волани ще останем малцинство.
ПС Ръчната спирачка на тези автомобили отново ли е по-средата или между вратата и шофьора?
enigma79 написа:вината е заради обратния волан,то ще ти направя тялото меко за по лесна обработка и ще ти обърна носа обратно на сегашното състояние за да събира вода по време на дъжд.
Стига бе, колега и носът ако стане обратен, много ще стане.
-
- Автомобил: SEAT IBIAZA 6k2
- Двигател: 1.9 SDI
добре аз не съм против десните волани щом претендирате основно за видимоста при изпреварване вие като видите такъв човек зад вас ако пътят е свободен защо не му дадете сигнал да ви изпревари. карал съм кола с десен волан не е удобно но ако обстоятелствата ме накарат ще карам такава кола. Със всичко човек може да свикне.Бил съм в Англия известно време и само ще ви кажа че проблемите не са в дирекцията на автомобила а в културата на водачите. Тук постоянно виждам само нервни и все бързащи шофьори.
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Абсолютно против! Всички причини да съм на това мнение ги изписаха колегите преди мен в темата. Имам само едно недоумение: ЗАЩО АВТОМОБИЛ ВНЕСЕН ОТ САЩ ИЛИ ШВЕЙЦАРИЯ ТРЯБВА ДА МИНАВА ТЕХНОТЕСТ ПРЕДИ РЕГИСТРАЦИЯ, А АВТОМОБИЛ ОТ АНГЛИЯ-НЕ?!!!!! :shock Поредното безумие в нашата родина вероятно.
- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
Петър Петров написа:Понеже вече доста "благоразумни" според мен хора търсят евтиното, па макар и с риск, а все пак и аз съм на пътя, искам да видя дали се приема това нещо. Искам да знам също, може ли в Англия да се регистрира кола с ляв волан?
100% ПРОТИВ
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Твърдо против. За 500-1000 лв поставят под угроза собствения си и на околните живот 

- actros1846
- Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
- Двигател: AFN 1999
neon написа:Абсолютно против! Всички причини да съм на това мнение ги изписаха колегите преди мен в темата. Имам само едно недоумение: ЗАЩО АВТОМОБИЛ ВНЕСЕН ОТ САЩ ИЛИ ШВЕЙЦАРИЯ ТРЯБВА ДА МИНАВА ТЕХНОТЕСТ ПРЕДИ РЕГИСТРАЦИЯ, А АВТОМОБИЛ ОТ АНГЛИЯ-НЕ?!!!!! :shock Поредното безумие в нашата родина вероятно.
Предполагам защото англия е в европейския съюз а Швейцария не е. А относно десния волан съм 50/50

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”