пасат Б5 1.9 TDI-AFN разход ?????

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Re: Разход на пасат 1.9 TDI-AFN ?????

Мнениеот feikot » Съб 04 дек 2010 13:08

jos написа:Ти и 20 снимки да ми направиш, аз колата я имам на лице, знам за какво иде реч.
И в предишния пост написах, че наистина АФН двигателя е икономичен, ама не се изхвърляйте с такива постове, че гори все едно си спрял!
Аз много, много на тоя борд не вярвам.
А ти даже ми се хвалиш, че колата ти била 4x4 и била с 350кг. по-тежка.

Извода е: Колкото повече ти тежи колата, толкова по-малко ти гори! :screwy

И да я имаш и да я нямаш,не се нацепвай така,че издишаш.Не съм седнал да си чеша езика и да обяснявам на непросветените,аджеба колко малко ми горяла колата.Какво ще спечеля аз от това да те излъжа.Гледам какво пише на талона,казвам.Ще отида на някой кантар голям да я претегля и да спре това.

red.devilll написа:А скоростта каква ще е? и ако пътуваме само по магистралата с 80-90 км съм навит но нали се усещаш че с тази скорост ще полудееш? говорим за разход на нормално каране а не на низерното пенсионерско каране с не повече от 80-90км

По магистралата освен в лявата лента не карам другаде.За това и писах,че се качи на 5.5 там,защото под 140 не съм падал.Това 4.1 е по ПЪРВОКЛАСЕН ПЪТ,Казалнлък-АМ Тракия,през Хисаря.Където максималната е 90 км/ч
viewtopic.php?f=24&t=70759&start=87 Направи си труда да го прочетеш,така както аз си направих труда да снимам и записвам за такива като теб.

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Съб 04 дек 2010 18:10

feikot написа:
jos написа:Ти и 20 снимки да ми направиш, аз колата я имам на лице, знам за какво иде реч.
И в предишния пост написах, че наистина АФН двигателя е икономичен, ама не се изхвърляйте с такива постове, че гори все едно си спрял!
Аз много, много на тоя борд не вярвам.
А ти даже ми се хвалиш, че колата ти била 4x4 и била с 350кг. по-тежка.

Извода е: Колкото повече ти тежи колата, толкова по-малко ти гори! :screwy

"И да я имаш и да я нямаш,не се нацепвай така,че издишаш.Не съм седнал да си чеша езика и да обяснявам на непросветените,аджеба колко малко ми горяла колата.Какво ще спечеля аз от това да те излъжа.Гледам какво пише на талона,казвам.Ще отида на някой кантар голям да я претегля и да спре това."

Колега, стига толкова.
Жив, здрав, карай си колата и си свиркай.

Поздрави! :beer

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Съб 04 дек 2010 19:19

Ае колкото и да спорите производителя е дал разни цифри - http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/12629.html . И обикновенно те за занижени. А и в комбинация с местната нафта - недостижими. Всеки сам да си прави изводите.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 05 дек 2010 17:56

Когато чета тази тема, а то е доста често винаги се навивам като "свинска опашка" да си взема Пасат АФН. ЗА съжаление една откровена тема като тази тук viewtopic.php?f=24&t=235313 винаги ме вади от розовите представи и ме връща в бруталната дествителност.

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Нед 05 дек 2010 18:49

Здравейте,малко ми е неудобно за първи път пиша,по каквато и да е тема,но май днес се престраших.Прочетох всички мнения на тема за разход на Пасатите,и по добре казано на 110к.с.Разходът за мен се дължи на всичко като се започне от пътното платно и по точно неговата така добра настилка каквато има в България,големина широчина на гуми,цолаж на джанти,дали с чип дали без него-----та се стигне до тежестта на водача върху педала на газта.Едно немога да отрека качеството на горивото в нашата страна е под всякакъв минимум.Това също не малка част променя и разхода.Аз лично съм карал с почти всичко коемо може да ме движи.Крал съм с Немска,Австрийска,Румънска и всички производни на Българската нафта.Но за мен най-хубавата която съм имал е Украинската,за мен там две мнения няма.За мен тя е най добрата.Няма какво да искаме от 110к.с. всеки е казвал,че това е едно от най хубавите неща който са произвеждали Фолксваген,малко гори и много върви.Нека да си караме автомобилите по живо и здраво.Поздравявам Ви всички,че ме накарахте да се престраша да драсна и аз някой друг ред.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Нед 05 дек 2010 20:26

И по-точно ?

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 05 дек 2010 20:59

Ами голфа гори 7 в града. Пасата... не знам, но 100% е повече от голфа, 1-1,5л може би.
Няма значение вече,престъплението е извършено.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 05 дек 2010 22:32

velinsl написа:Ами голфа гори 7 в града. Пасата... не знам, но 100% е повече от голфа, 1-1,5л може би.
Няма значение вече,престъплението е извършено.

Колега вземи се качи при някой колега който ти казва че му гори в града 5 литра да си напълни резервуара и да те повози 100 км в града и да не спира за да изстине този "икономичен" двигател както се кара в повечето случаи пак няма да даде този разход а пък после и сам може да си направиш сметка колко ще ти гори след това като за тези 100 км които ще ги минаваш ти ще инаш средко около 5 студени старта-това е ако караш по около 20 км до работа или по работа

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Re: ха

Мнениеот DarkOneBg » Пон 06 дек 2010 3:47

The Bear написа:
MAKAROW написа:110 к.с. (АФН комби)

Не бой се!
Сега всеки ден ще пътувам до София, кажи си го 95% извънградско, та съм почнал и аз да засичам. Както и да е - с тукашната нафта така и не минах 1000км с един резервоар... Днеска светна лампата и аз цък - нулирах. Покарах, сипах за 10лв - 4.89л и пак карах докато светна пак - след 82км => 5.9/100 Ама нямам време да карам с 90. 3000 оборота -> 140км/ч - повече гледам да не го мъча, с двама пътници по 100кг средно и 20ина кг багаж.
Сега сипах на Rompetrol да видим пък тая румънска нафта каква ще е... Ама определено вече няма да слизам от тоя пасат - раздрънканото ми BMW Е12 с двигател от Е28 520i ми лапа градско 16-17л че нещо съвсем се скапа, пък извънградско 11, ама вече ме е страх и да излизам с него надалеч, да се не връщам с влака. :lol:

Направо се размечтах ...

По темата - с 13 лева съм минавал 100 км софийско без на свалени прозорци и яко пот - абе възможно е ама е яко пот нерви и бабешко наране ...
А същото разтояние , ако го карам както НЕ трябва - 20 може и до 25лв да се стигне ...

ПП за малко да забравя г4 тди 115 магаренца :)

adidas_go
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот adidas_go » Пон 06 дек 2010 9:36

Пассат 1.9 АХУ гори градско от 6,5 до 7,5 зависи вече студен ли е каран двигатела настъпваш ли го и така на татък.На мен пассат най-малко ми е падал до 5.8 градско лятото обаче.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пон 06 дек 2010 11:18

adidas_go написа:Пассат 1.9 АХУ гори градско от 6,5 до 7,5 зависи вече студен ли е каран двигатела настъпваш ли го и така на татък.На мен пассат най-малко ми е падал до 5.8 градско лятото обаче.

Passat 1.9 AFN и на мен ми е давал 5,8 -5,6 градско-София.
С малкото уточнение вечер,след 22ч.,предимно по Тодор Александров и др.булеварди,при зелена вълна и мин 10км пробег.
:beer
В зазръствания-АБСУРД,освен ако не гасиш дв. при всяко спиране( предполагам,не съм пробвал)-просто само заради рекорда надали някой го прави.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пон 06 дек 2010 13:28

Ганчо,ти,ако гасиш,ще ти дойде 30/100,отделно стартер,акумулатор и т.н. Пасата се отблагодарява,когато ти се държиш добре.Почиестно турбо,липса на катализатор,докато не мине трите близки деления на температурата да не вдига повече от 1900 оборота и прочие.Когато даваш-взимаш,иначе не става.Аз градско под 6.5 не съм падал,а изобщо не го жаля по светофари и т.н. ама някой само с предно и ако си кара нормално,ще си го докара 6.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 06 дек 2010 15:23

feikot написа:...докато не мине трите близки деления на температурата да не вдига повече от 1900 оборота...

Само да вметна какво препоръчва VW :) :

Rules that apply for the life of the car
-When the engine is cold (below the first 3 white marks at the base of the temp gage) rev the engine to at least 2,500 rpms.
-When the engine is warmed up (above the first three white marks) Rev the engine to no less than 3,000 rpms.
The reason for this is to keep the turbo on boost, clear the VNT guide vanes and apply firm pressure to the rings for optimal sealing against blow-by gasses. The rings need the boost to seal since its a turbo charged engine, babying the engine is detrimental and will lead to issues with compression if done so for very long.

Та като елиминираме напасването на сегментите към цилиндрите си остава това - като е студен двигателя да се сменят предавки на 2500rpm, като се стопли - на 3000rpm. Това може би е причината на някой хора да им се затлачва геометрията, а на други (като при мен) - не. И при някой да има по-нисък разход, а при други по-висок.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пон 06 дек 2010 17:27

feikot написа:Ганчо,ти,ако гасиш,ще ти дойде 30/100,отделно стартер,акумулатор и т.н. Пасата се отблагодарява,когато ти се държиш добре.Почиестно турбо,липса на катализатор,докато не мине трите близки деления на температурата да не вдига повече от 1900 оборота и прочие.Когато даваш-взимаш,иначе не става.Аз градско под 6.5 не съм падал,а изобщо не го жаля по светофари и т.н. ама някой само с предно и ако си кара нормално,ще си го докара 6.

Колега,не си ме разбрал правилно-мисълта ми беше,че в града се постига нисък разход когато караш като на извънградски режим-без трафик+зерена вълна :beer
Някой да не си е помислил,че гася на всеки светофар :screwy

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 06 дек 2010 17:42

Ее то ако тръгнеш да гасиш на всеки светофар разхода ще ти се вдигне драстично :D

Върни се в “Дизелови агрегати”