Въпрос за Пасат Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
bryanokoner
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за Пасат Б3

Мнениеот bryanokoner » Пон 06 дек 2010 15:21

Колата е пасат Б3 2.0 i 91g 115k.с. Имам следния въпрос, искам да проверя стойностите на всички датчици по двигателя.Имам съмнения в някои от тях.Имам аутодата но проблема идва от там, че има два вида двигатели, единия двигател е 2Е 85 кв а другия е пак 2Е 85 кв но R-Cat.Ta въпроса ми е как да разбера моя двигател кой модел е и дали има някакви съществени разлики.

Потребителски аватар
gele2007
Автомобил: pasat
Двигател: afn 1998

Re: Въпрос за Пасат Б3

Мнениеот gele2007 » Пон 06 дек 2010 15:26

твоят е 2е само :да:

Потребителски аватар
bryanokoner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bryanokoner » Пон 06 дек 2010 15:39

мерси колега а да попитам каква е разликата в р-кат не че нещо просто съм любопитен

ПС и ако някой зне добри специалисти по комп дигностика за София да я закарам моля да каже че вече ми писна от специалисти.Порових се в нета и извадих Ашли сервиз.Та на тоя маистор му викам имам такава и такава кола трябва да се види на диагностика.Той ми вика кола 91 ква диагностика и търсиш тука на опит се прави казано по български "проба грешка" и само даване на пари.Та за това питам ако някой знае да казва.Ще има по :beer разбира се.

Потребителски аватар
volodya iliev
Автомобил: Passat B5
Двигател: APT 2000 4MOTION

Мнениеот volodya iliev » Пон 06 дек 2010 21:55

Здравеи колега разликата в това,че на единият пише р-кат а на другия нищо не пише е в това че на този,които пише р-кат е заводско с катализатор а другият е заводско без катализатор.Въпросният двигател няма самодиагностика това нещо е възможно едва след август 92г. и не по рано диагностиката е свързана с последователно измерване на показателите на всеки един от датчиците хубавото е че самият електронен блок не помни никакви грешки.Има доста писано по тези въпроси в форума за които ще намериш отговор и се надявам да съм ти бил полезен.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 07 дек 2010 10:09

volodya iliev написа:Въпросният двигател няма самодиагностика това нещо е възможно едва след август 92г. и не по рано диагностиката е свързана с последователно измерване на показателите на всеки един от датчиците

Да, но за сметка на това може да заима диагностика.
Достатъчно е да се смени компютъра с такъв за 2Е, но В4 ;)
И да се изведе кабел от пин 32 (защото във фабричната инсталация на В3 няма) Там именно е data буксата ;)
Забележка: Компютрите на Пассат 2Е и Голф 2Е са различни! :!: :idea:

Потребителски аватар
bryanokoner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bryanokoner » Съб 11 дек 2010 10:44

последно не разбрах сега може ли да се закачи на компютър или няма смисъл и само със замерване на датчиците се прави

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Съб 11 дек 2010 11:27

по това което са ти написали колегите аз разбрах,че колата ти неможе да и се прави диагностика,но ако смениш компа с такъв от Б4 и дръпнеш "еди кой си кабел от еди къде си" може да проима диагностика

ако питаш мен по добре иди при някой от клубните пичове да ти погледнат проблемите,повярвай ми ще останеш много доволен за малко пари
viewforum.php?f=13 я виж тук колко много са

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Съб 11 дек 2010 12:46

"Достатъчно е да се смени компютъра с такъв за 2Е, но В4 "
radotom, каква трябва да е идентификацията на такъв компютър ( от В4), че в една автоморга имаше няколко, но в "насипно" състояние и не се знае от какъв модел са?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 12 дек 2010 21:47

ARusev написа:radotom, каква трябва да е идентификацията на такъв компютър ( от В4), че...

Я направо да дам линк към темата на vasstop, че и други колеги може да се заинтригуват ;)
viewtopic.php?f=17&t=164931

Върни се в “Passat”