Въпрос за Пасат Б3
- bryanokoner
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за Пасат Б3
Колата е пасат Б3 2.0 i 91g 115k.с. Имам следния въпрос, искам да проверя стойностите на всички датчици по двигателя.Имам съмнения в някои от тях.Имам аутодата но проблема идва от там, че има два вида двигатели, единия двигател е 2Е 85 кв а другия е пак 2Е 85 кв но R-Cat.Ta въпроса ми е как да разбера моя двигател кой модел е и дали има някакви съществени разлики.
- gele2007
- Автомобил: pasat
- Двигател: afn 1998
Re: Въпрос за Пасат Б3
твоят е 2е само 

- bryanokoner
- Автомобил:
- Двигател:
мерси колега а да попитам каква е разликата в р-кат не че нещо просто съм любопитен
ПС и ако някой зне добри специалисти по комп дигностика за София да я закарам моля да каже че вече ми писна от специалисти.Порових се в нета и извадих Ашли сервиз.Та на тоя маистор му викам имам такава и такава кола трябва да се види на диагностика.Той ми вика кола 91 ква диагностика и търсиш тука на опит се прави казано по български "проба грешка" и само даване на пари.Та за това питам ако някой знае да казва.Ще има по
разбира се.
ПС и ако някой зне добри специалисти по комп дигностика за София да я закарам моля да каже че вече ми писна от специалисти.Порових се в нета и извадих Ашли сервиз.Та на тоя маистор му викам имам такава и такава кола трябва да се види на диагностика.Той ми вика кола 91 ква диагностика и търсиш тука на опит се прави казано по български "проба грешка" и само даване на пари.Та за това питам ако някой знае да казва.Ще има по

- volodya iliev
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APT 2000 4MOTION
Здравеи колега разликата в това,че на единият пише р-кат а на другия нищо не пише е в това че на този,които пише р-кат е заводско с катализатор а другият е заводско без катализатор.Въпросният двигател няма самодиагностика това нещо е възможно едва след август 92г. и не по рано диагностиката е свързана с последователно измерване на показателите на всеки един от датчиците хубавото е че самият електронен блок не помни никакви грешки.Има доста писано по тези въпроси в форума за които ще намериш отговор и се надявам да съм ти бил полезен.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
volodya iliev написа:Въпросният двигател няма самодиагностика това нещо е възможно едва след август 92г. и не по рано диагностиката е свързана с последователно измерване на показателите на всеки един от датчиците
Да, но за сметка на това може да заима диагностика.
Достатъчно е да се смени компютъра с такъв за 2Е, но В4

И да се изведе кабел от пин 32 (защото във фабричната инсталация на В3 няма) Там именно е data буксата

Забележка: Компютрите на Пассат 2Е и Голф 2Е са различни!

- bryanokoner
- Автомобил:
- Двигател:
последно не разбрах сега може ли да се закачи на компютър или няма смисъл и само със замерване на датчиците се прави
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
по това което са ти написали колегите аз разбрах,че колата ти неможе да и се прави диагностика,но ако смениш компа с такъв от Б4 и дръпнеш "еди кой си кабел от еди къде си" може да проима диагностика
ако питаш мен по добре иди при някой от клубните пичове да ти погледнат проблемите,повярвай ми ще останеш много доволен за малко пари
viewforum.php?f=13 я виж тук колко много са
ако питаш мен по добре иди при някой от клубните пичове да ти погледнат проблемите,повярвай ми ще останеш много доволен за малко пари
viewforum.php?f=13 я виж тук колко много са
"Достатъчно е да се смени компютъра с такъв за 2Е, но В4 "
radotom, каква трябва да е идентификацията на такъв компютър ( от В4), че в една автоморга имаше няколко, но в "насипно" състояние и не се знае от какъв модел са?
radotom, каква трябва да е идентификацията на такъв компютър ( от В4), че в една автоморга имаше няколко, но в "насипно" състояние и не се знае от какъв модел са?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
ARusev написа:radotom, каква трябва да е идентификацията на такъв компютър ( от В4), че...
Я направо да дам линк към темата на vasstop, че и други колеги може да се заинтригуват

viewtopic.php?f=17&t=164931