С цялото ми уважение към работата и екипа ви колега,но това което написа за евтиното и съпото е пълно клише.Аз също мисля като теб,че евтиното излиза скъпо,но има случаи като този в които разликата в качествата на един продукт са съмнителни.В такива случаи не си струва да дадеш една торба пари за едното име.
Пишеш че разликата била в качеството.Тук и дума неможе да става за условията при които се произвежда филтър от една реномирана марка и евтиния китайски филтър,но в крайна сметка визуалния резултат на китайския филтър въобще не е лош.Китайците са номер едно в копирането на стоки в цял свят и то доста успешно щом вече си имат куп заводи правещи лицензирани стоки на големи марки.Относно материалите за направа на филтрите разлика със сигурност има,но разликата едва ли е осезаема при експлоатацията на филтъра,все пак става въпрос за телена мрежичка и памучна тъкан не за разработка на НАСА.
Единствения начин е да се направи сверка на един и същ автомобил за предпочитане заводски с марков и китайски конусен филтър.Друг е въпроса дали вие бихте се наели да го направите при положение,че вие самите предлагате част от марковите филтри за които говорим.