Може ли да се пере спортен филтър с Меглио

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Re: Може ли да се пере спортен филтър с Меглио

Мнениеот T.C.T. » Вто 07 дек 2010 23:20

sk. написа:Вие пък.. как си изпрах филтъра..
Меглио.. с пулверизатор.. пръскам, търкам с четка за зъби.. пръскам и пак търкам.. изплакване..
след това 1 към 1 вода и меглио в кофата и бухам филтъра вътре. (Става въпрос за оригинален JR закупен от HEED Auto за една торба пари)
След като сложа синия филтър в кофата седя 15 мин мирно, вадя и си слагам перфектния сребрист филтър миришешт на ново!

Колко литра меглио са това? :screwy

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Вто 07 дек 2010 23:37

Е с 2л. мегли и 2л. вода се ще го покрие до някъде тоя филтър. Ако не се покрие целия, се върти на определени интервали от време, за равномерно почистване.

Потребителски аватар
if4oo
Автомобил: GOLF 4 VR6T
Двигател: AUE

Мнениеот if4oo » Сря 08 дек 2010 16:52

:063: :063: :063:

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Мнениеот zzzzzzz » Нед 12 дек 2010 23:47

Колега вземи си купи сносен филтър от доказана марка. Тия дето ти ги дават за по 10 кинта ги зае.. със същия успех и за много по малко пари може да сложиш на мястото на филтъра два плетени чорапа (на две куки) и да си ги переш както ти сърце, пералня и прахът насъщний сакат. ;)

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Нед 12 дек 2010 23:49

Слагаш един чорапогащник 40 дена и си готов! :012: mhihi
Ама да не е микрофибър, че моторите над 100 коня забиват от него :idea: :063:

Потребителски аватар
if4oo

Мнениеот if4oo » Пон 13 дек 2010 19:02

взехте да се ебав...ате с момчето :D.пък и тука доста глупости се изписаха mhihi .колега вземи си хубав филтър,тези повече вредят отколкото момагат :012:

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Пон 13 дек 2010 20:33

if4oo написа:тука доста глупости се изписаха mhihi

Включително и от тебе.
if4oo написа:колега вземи си хубав филтър,тези повече вредят отколкото момагат :012:

Я обясни, че ми стана интересно?

Потребителски аватар
if4oo

Мнениеот if4oo » Пон 13 дек 2010 20:53

кое не ти стана ясно бе колега..да ти обясня.искаш да сравняваме един КN с тези от 15 лева ли??прочети малко и ще разбереш с какво е по-различен един качетсвен филтър.или да коментираме кофите с meglioto и четките за зъби :screwy

Последна промяна от if4oo на Вто 14 дек 2010 17:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Пон 13 дек 2010 20:56

Обясни ми за К&N и за китайските филтри ама подробно със всичките данни за конструкция,теории за завихряния и т.н. Също и за 50 коня отгоре от един филтър щото бил от скъпите разбираш ли. :drinking: Имаше една интересна тема на колегите от ХЕЕД там пишеше за замерване с панелен филтър,с конус и без филтър...мисля че имаше и графики за конските сили.Ще е интересно да се замери един марков филтър mhihi и един китайски да видим какво ще стане тогава ще повярвам на твърденията че марковите филтри произведени в китай под няква известна марка са по добри от китайските ментета.Теории много истината е стенда и графиката. :012:

Последна промяна от T.C.T. на Пон 13 дек 2010 21:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
if4oo

Мнениеот if4oo » Пон 13 дек 2010 21:05

разликата се разбира след определен брой изминати километри,чул си нещо ама не съвсем.както и да е,не ми се спори.всеки сам решава кое е най-добро за колата му.жив и здрав колега

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пон 13 дек 2010 21:31

Да да, знаем.. вкарват твърди частици в мотора.. Само където си мислех да слагам на моята коруба интейк кит за 1.8Т и струваше 500лв без монтажа! Кит-а представлява конусен филтър и една тръба и 2 скоби.. а да и термо щит, който с малко изобретателност съм сигурен, че може да се направи и хоум мейд.

Аз пък се сещам за едно подобно сравнение но на Топ Гийр. Или Фифт Гийр едно от двете.

Използват дино и мерят три различни коли, с три различни типа бензин.. 95, 100 и В-пауър примерно... не помня детайли. Колите бяха най-обикновенно градско автомобилче, някаква си кола около 200кс и Субаро Импреза.. Познайте какъв е резултата?
Ако караш Субаро Импреза е хубаво да му сипваш В-пауър.. изкарва с 2 коня повече от обикновенния бензин ;)

edit/ О сгрешил съм.. Субарото изкара цели 13кс повече.
Ето го и клипчето http://www.youtube.com/watch?v=dDHwCWdrtdg&feature=related

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Вто 14 дек 2010 8:52

T.C.T. написа:Обясни ми за К&N и за китайските филтри ама подробно със всичките данни за конструкция,теории за завихряния и т.н. Също и за 50 коня отгоре от един филтър щото бил от скъпите разбираш ли. :drinking: Имаше една интересна тема на колегите от ХЕЕД там пишеше за замерване с панелен филтър,с конус и без филтър...мисля че имаше и графики за конските сили.Ще е интересно да се замери един марков филтър mhihi и един китайски да видим какво ще стане тогава ще повярвам на твърденията че марковите филтри произведени в китай под няква известна марка са по добри от китайските ментета.Теории много истината е стенда и графиката. :012:

Това с конете разбира се е относително. Надали ще се усети на сток кола. Спортния филтър пропуска повече и по чист въздух!
Разликата между произведения в завод на известен производител и тези в някоя дупка е в качеството.
Както при другите стоки. Има дънки за 10лв. и за 100лв. Едните може да ги изпереш 100-на пъти, другите след второто пране за за боклука!
Спора е безмислен! Има хора, които си купуват едно нещо по няколко пъти! Те си купуват втини неща и трудно ще се променят! Има и други, които са практични.

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Вто 14 дек 2010 20:53

С цялото ми уважение към работата и екипа ви колега,но това което написа за евтиното и съпото е пълно клише.Аз също мисля като теб,че евтиното излиза скъпо,но има случаи като този в които разликата в качествата на един продукт са съмнителни.В такива случаи не си струва да дадеш една торба пари за едното име.
Пишеш че разликата била в качеството.Тук и дума неможе да става за условията при които се произвежда филтър от една реномирана марка и евтиния китайски филтър,но в крайна сметка визуалния резултат на китайския филтър въобще не е лош.Китайците са номер едно в копирането на стоки в цял свят и то доста успешно щом вече си имат куп заводи правещи лицензирани стоки на големи марки.Относно материалите за направа на филтрите разлика със сигурност има,но разликата едва ли е осезаема при експлоатацията на филтъра,все пак става въпрос за телена мрежичка и памучна тъкан не за разработка на НАСА.
Единствения начин е да се направи сверка на един и същ автомобил за предпочитане заводски с марков и китайски конусен филтър.Друг е въпроса дали вие бихте се наели да го направите при положение,че вие самите предлагате част от марковите филтри за които говорим. mhihi

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Вто 14 дек 2010 21:24

Друга елементарна сметка е, че един филтър се сменя на 8-10 000км, или поне аз на толкова. Хубав филтър струва 100лв. (горе-долу). Евтин за еднократна употреба китайски струва 10лв. Защо да ми се избие качествения филтър, ще трябва да мина 100 000км., ;)

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Пет 17 дек 2010 5:36

T.C.T. написа:С цялото ми уважение към работата и екипа ви колега,но това което написа за евтиното и съпото е пълно клише.Аз също мисля като теб,че евтиното излиза скъпо,но има случаи като този в които разликата в качествата на един продукт са съмнителни.В такива случаи не си струва да дадеш една торба пари за едното име.
Пишеш че разликата била в качеството.Тук и дума неможе да става за условията при които се произвежда филтър от една реномирана марка и евтиния китайски филтър,но в крайна сметка визуалния резултат на китайския филтър въобще не е лош.Китайците са номер едно в копирането на стоки в цял свят и то доста успешно щом вече си имат куп заводи правещи лицензирани стоки на големи марки.Относно материалите за направа на филтрите разлика със сигурност има,но разликата едва ли е осезаема при експлоатацията на филтъра,все пак става въпрос за телена мрежичка и памучна тъкан не за разработка на НАСА.
Единствения начин е да се направи сверка на един и същ автомобил за предпочитане заводски с марков и китайски конусен филтър.Друг е въпроса дали вие бихте се наели да го направите при положение,че вие самите предлагате част от марковите филтри за които говорим. mhihi

Няма проблеми да направим замерване! Диното не всеки ден ден е свободно, но ще намерим един час! Цената е 80лв., заповядай.
За останалото, което си писал не мисля да влизам в спор. Мойто мнение е на потребител, не на търговец! Дънки си купувам от определени магазини, не от Илиенци!

Върни се в “Направи си сам!”