Климатици Midea MSG-12HRDN1 съвет
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Re: Климатици Midea MSG-12HRDN1 съвет
Правилно,трябва да спре вентилатора.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
все пак е Инвертор НЕ спира вентилатора, просто го намалява и си вее
- mely
- Двигател:
да,но не духа стаен въздух а топъл .друг е въпроса колегата дали усеща стаен въздух ли е или топъл
- alexx
- Двигател:
значи климатика си работи духа си топло и като достигне темперетурата която съм задал започва да варти стайната темперетура и все едно духа хладно всички ли са така и има ли начин да спира да я варти?
абсолютно нормално , това е знак че е достигнал температурата.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
mely написа:да,но не духа стаен въздух а топъл .друг е въпроса колегата дали усеща стаен въздух ли е или топъл
За този климатик пише че минималната отдавана мощност е 0,78kw. При тази мощност не мисля че въздуха ще е много топъл

-
- Автомобил:
- Двигател:
Напротив. Конвенционалния спира да духа вътре, а инвертора вее непрекъснато дори и след като е спрял компресора отвън. Особено при външна температура 10 градуса както е сега, няма начин все да работи дори на ниски обороти. Не може да ги намали колкото е зададено по спецификация. Еле пък тия евтините инвертори. И моя си вее. Такива са им смотани програмите.
Напълно си е нормално. Ако имаш легло под него го премести.
А това за разхода сега гледах на конвенционалката 2001г. COP 3.82, китайски инвертор 2010г. COP 3.62.
Смятай сам разхода. Моя идва около 700ват часа в студено време. Пак 12ка. Засичам по електромер, а не по табелката на климатиците. 
Ето ти и линка.
http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_trade_name.php?rub=04&srub=03&ssrub=&lg=en

Ето ти и линка.
http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_trade_name.php?rub=04&srub=03&ssrub=&lg=en
- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
Не е много точно по темата но да питам:
Каква е толкова голяма разликата в харченето на ел.енергия между инвертор и обикновен климатик? Струва ли си да се даде 1500~ лева като може и за ~4-500 лева човек да си сложи клима? Ясен ми е принципа на работа и на двата вида и че обикновения може и да не запали при минус15 навън.
Но ми е любопитно след колко време инвертора ще избие 1000-те лева дадени повече чрез сметката за тока? Иначе казано кога инвертора ще се изплати спрямо обикновен климатик, понеже ми се струва че са прекалено преувеличени цените им. 1 инвертор = 3 обикновени като цена за инвестиция /образно/
Каква е толкова голяма разликата в харченето на ел.енергия между инвертор и обикновен климатик? Струва ли си да се даде 1500~ лева като може и за ~4-500 лева човек да си сложи клима? Ясен ми е принципа на работа и на двата вида и че обикновения може и да не запали при минус15 навън.
Но ми е любопитно след колко време инвертора ще избие 1000-те лева дадени повече чрез сметката за тока? Иначе казано кога инвертора ще се изплати спрямо обикновен климатик, понеже ми се струва че са прекалено преувеличени цените им. 1 инвертор = 3 обикновени като цена за инвестиция /образно/

- Winner25
marianchev написа:Не е много точно по темата но да питам:
За харченето на ел енергия не мога да кажа, но сравнението на цените е неточно

500лв струва конвенционалнен - midea, а 1500лв е инвертора на Toshiba

Разликата е по малка- около 250лв

- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
Winner25 написа:
Така както си го написал разликата е 1000лв

- alexx
- Двигател:
marianchev написа:Но ми е любопитно след колко време инвертора ще избие 1000-те лева дадени повече чрез сметката за тока? Иначе казано кога инвертора ще се изплати спрямо обикновен климатик, понеже ми се струва че са прекалено преувеличени цените им. 1 инвертор = 3 обикновени като цена за инвестиция /образно/
Реално не се избива

- Winner25
marianchev написа:Winner25 написа:
Така както си го написал разликата е 1000лв
Мисълта ми беше че е редно да се сравнява конвенционален и инвертор на една и съща марка

-
- Автомобил:
- Двигател:
Личния ми опит показва, че по-скъпия инверторен климатик се избива със сигурност и то само докато му трае гаранцията. Освен това получаваш и повечекто екстри и комфорта, което не е за подценяване. Имал съм мидеа и нощно време като се включваше и може да си помислиш че навъм има буря. В момента съм с Дайкин(на лизинг) и съм много доволен. 

- mely
- Двигател:
black` написа: . Еле пък тия евтините инвертори. И моя си вее. Такива са им смотани програмите.Напълно си е нормално. Ако имаш легло под него го премести.
А това за разхода сега гледах на конвенционалката 2001г. COP 3.82, китайски инвертор 2010г. COP 3.62.
Смятай сам разхода. Моя идва около 700ват часа в студено време. Пак 12ка. Засичам по електромер, а не по табелката на климатиците.
Ето ти и линка.
Мога да се съглася с теб.Наблюдения върху евтините инвертори наистина нямам.Осака -конвенционале-духа постоянно ...като работи компресора топло като спре -стаен въздух.Дайкините - ако е топло при достигане на температура спира но студено ли е -само намаля оборотите на вентилатора и продължава да духа топличко/естествено не като на пълна мощност но достатъчно да поддържа температурата/
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами добре де как ще се избие инвертор с COP 3.62 и хубав конвенционален с COP 3.82? Конвенционалния в случая е доста по-икономичен. А и пали веднага на -17. Със сигурност тествано.
Разликата тука обаче е, че конвенционалния е 200-300 лева по-скъп от инвертора. Ясно видимо защо. 
Явно и конвенционалните китайки са както и инверторните. Със "здухани" програми. Направо да ти издухат главата...

Явно и конвенционалните китайки са както и инверторните. Със "здухани" програми. Направо да ти издухат главата...

- alexx
- Двигател:
Човек ще рече че се топлиш само на КОП все пак има и мощност и не е редно да сравняваш НЕсравними нещаblack` написа:Ами добре де как ще се избие инвертор с COP 3.62 и хубав конвенционален с COP 3.82? Конвенционалния в случая е доста по-икономичен. А и пали веднага на -17. Със сигурност тествано.Разликата тука обаче е, че конвенционалния е 200-300 лева по-скъп от инвертора. Ясно видимо защо.
имам RAS-B 13 SKVP-E COP 4.42 и сигурно е "много зле" сравнение със стотиците модели с КОП над 5 ?
Човека пита добрър ли е Мидеата - да добър е /имам и такъв /
Нормално ли е да вее хладно - ДА нормално е
има си по специализиран форуми от този където се обсъждат тези машини

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”