Трябва ли да сменям термостат на Голф 4?
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Re: Трябва ли да сменям термостат на Голф 4?
Температурния датчик, закачи я на VAG и виш дали дава грешка в тоя датчик, ако дава начи е от него, ако не е за друго не се сещам пък и то май няма друга причина.
- Forever Green
- Автомобил:
- Двигател:
joromnt написа:С подобен, да не кажа със същия проблем съм и аз/Г4, АКЛ/, за това пиша в темата. Лятото кове 90 градуса и не мърдат, но сега като е хладно такива температури изобщо не вдига. Миналата година беше същата работа. Градско и така и така - стига до средата между началото на скалата и 90, но извън града става работата леле мале все едно съм запалил преди 2 минути. Имам няколко въпроса?
1 - тоя датчик дето подава инфо на таблото ако е прецакан лови ли го диагностика?
2- ако се стигне до смяна,какво трябва да се смени - термостат ли само, или термостата с корпуса /гледам че ги има по отделно да се продават???/
3- нормално ли е да ми излизат цени от сорта на 13-15 лв за термостат? Тва е по-малко от термостата за ладата
Същото беше и при мен , миналата зима умрях от студ извън града , а лятото няма проблеми.Решението беше нов термостат Behr около 34 лв струва и в момента има такова парно , че още не мога да му се нарадвам

Днес намерих в Елит кар такъв термостат Berh на цена 28 лв. Утре ще го сменям, и ще кажа отзиви след това.
ОФФ: В петък ми предстои дълъг преход, май ще падне сняг до тогава, и ако не е топло в колата ще ми се вземе тока
ОФФ: В петък ми предстои дълъг преход, май ще падне сняг до тогава, и ако не е топло в колата ще ми се вземе тока

Термостата е сменен. Малко ядове имаше. Първия път протече въпреки новото уплътнение, та се наложи повторно сваляне и разглабяне, леко намазване със черен силикон и всичко заспа. Долях 1,5 литра червен антифриз, че го загубихме от теча. Колата не беше вдигала 90 градуса отдавна
Покарах малко извън града, температурата не падна, което всъщност е и крайния резултат.
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Браво колега
ти си човека
айде карай със здраве 
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Колега сам ли го смени?Източва ли течността като го сменяше?
Смениха ми го в сервиз. Източвахме два пъти антифриза, понеже протече след първото пълнене. Не гледах от къде го източваха, но май има нещо като кранче отдолу до радиатора. Майстора наби един маркуч на него и го източи без да капне капка. Доливах антифриз понеже поизтече при повторната смяна.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”