Автоматично подновяване на договора с Мтел - законно ли е??

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: Автоматично подновяване на договора с Мтел - законно ли е??

Мнениеот maxpayne » Чет 09 дек 2010 16:42

Vlad777 написа:Нямам цена от 0.32 ст/мин, защото съм на специален бизнес договор. Въпрос на оборот и преговори.

Значи това е частен случай и не показателен за условията на даден мобилен оператор.

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Чет 09 дек 2010 16:44

При плана Мтел Екстра Адванс минутата към мтел е 0,16 лв.Това след като заминат безплатните.Към останалите е 0.32 лв.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 09 дек 2010 17:25

maxpayne написа:
Vlad777 написа:Нямам цена от 0.32 ст/мин, защото съм на специален бизнес договор. Въпрос на оборот и преговори.

Значи това е частен случай и не показателен за условията на даден мобилен оператор.

ами не е частен

за всички бизнес абонати се предлагат по-добри планове
аз съм на много интересни тарифи и подаръци
но то трябва и оборот да правиш

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 09 дек 2010 17:31

http://www.mtel.bg/corporate/services/m-tel_business_class.php

Дори да бях на стандартен договор М-Тел Бизнес Класa B за 1 година, пак щях да платя:

в групата - 0 лв
бизнес-бизнес - 170 мин - 0 лв
мтел-мтел - 84 мин (- 30 безплатни в абонамента) = 54 мин x .25 = 13.50 лв
Мтел - други - 80 мин x .28 = 22.40 лв
+ таксата 12.90 лв

Общо: 48.80 лв т.е. за 334 мин. извън групата би платил 49 лв общо за месеца.

Но я сметни при същото говорене колко ще платиш при друг оператор? Те моите клиенти и партньори като са на мтел, аз към който и оператор да съм винаги ще имам най-много разговори към мтел... Така че минутите остават почти същите :idea:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 09 дек 2010 17:54

давам пример:

Business Unlimited XXL
Месечен абонамент - 65,90 лв
Включени минути за разговори с мобилни и фиксирани номера от мрежа на GLOBUL - безплатни, неограничени (1500, след това по 0.01лв в групата)
Включени минути за национални разговори (на месец) - 300 мин.
Цена на минута за разговори с мобилни номера от мрежата на GLOBUL, след изчерпване на включените в пакета - 0.10 лв.
Цена на минута за разговори към други национални фиксирани мрежи след изчерпване на включените в пакета - 0,10 лв
Цена за разговори към други мобилни мрежи в страната след изчерпване на пакета (на минута) - 0.25 лв.
Включени минути за разговори в група при 1-годишен договор (на месец) - 300 мин.

М-Тел Бизнес Класa D
Месечен абонамент - 69.00 лв.
Включени минути за национални разговори (на месец) - 240 мин.
Цена на минута за разговори към всички мобилни и фиксирани мрежи в страната към Физически лица - 0,18
Цена на минута за разговори към всички мобилни и фиксирани мрежи в страната - 0,18
Цена на минута за разговори към други мобилни мрежи в страната - 0,25
Включени минути за разговори в група при 1-годишен договор (на месец) - 300 мин.
Изходящи обаждания към номерата на всички бизнес абонати в мрежата на М-Тел - безплатни, неограничени

По всички цифри в червено плана на глобул е по-добър

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 09 дек 2010 18:02

С 2 думи ,Мтел още са сила понеже са хванали повече от бизнес клиентите и хора които много отдавна са с Мтел и телефона им го знаят прекалено много хора за да го сменят! Но всички ние дето не сме фирмени шефове ги отебаваме и си взимаме карти на Глобул :) Вивател също имат добри предложения но аз още нямам човек с когото говоря и който да е само с вивателска карта така че засега не са ми интересни ! Като дойде времето лятоска да ми изтича договора ще видя искат ли да си задържат лоялните клиенти като ми предложат някакъв техен ънлимитид или ще го духат :evil:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 10 дек 2010 2:31

хм,това е добра оферта да се пазариш с тях mhihi ако искат,ако не при конкуренцията :да:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 10 дек 2010 17:37

maxpayne написа:...

Ама какво сравняваш тези планове за по 60+ лева. Тях никой не ги ползва. Седят там, колкото да ги има на сайта.

Сравнявай конкретно потребление. Аз плащам за 6-7 телефона и като гледам разпечатките при всичките е подобен процента разговори към различните оператори.

Да кажем на месец, че говоря:

500 минути в група (която и да е тя - фирмена, семейство и приятели и т.н.)
С Мтел 250 мин (от които 3/4 са бизнес абонати)
С Глобул 45 мин
С Вивател 45 мин

Ето така сравнявай. Защото реално така са структурирани разговорите, когато звъниш по работа на клиенти, партньори и др. фирми.

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Пет 10 дек 2010 17:55

абе хора кво си мерите п.....рограмите,в милата ни родина НЯМА оператор който да е достатъчно добър за сравнение с нито един дори и в румъния са много по напред с операторите и цените за услуги да не говорим за страни като U.K и тн.
аз от година съм с жената на симпатия от виваком и съм доволен.(донякъде) :kissy:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 10 дек 2010 18:11

Ама много интересно как сравняваш с други страни и говориш по принцип как било.

Ето аз съм пример. Не се ограничавам нито в броя разговори, нито в продължителността им. Говоря колкото трябва и с когото трябва, независимо на кой оператор е. Нямам втори телефон. Т.е. дори да ми беше безплатен телефона пак толкова щях да говоря. Толкова ми е необходимо, за да си върша работата. Единствено за разговори с чужбина ползвам друг телефон.

И накрая на месеца плащам 30 лв (без ДДС).

Колко струва кабелната, интернета, СОТ и т.н.? 30 лв си е напълно приемлива цена за мен за услугата, която получавам - 30 дни - 30 лв за около 30 часа изходящи и входящи разговори общо.

Колко смяташ, че дава един румънец за GSM, който го ползва за да работи? Дали е под 15 евро?

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 10 дек 2010 20:43

Vlad777 написа:Сравнявай конкретно потребление.

Не може така да се сравнява, защото твоето конкретно потребление не е потреблението на Иван например. Сравняват се условия, а вече всеки си преценява спрямо личните потребности кой план да избере. Аз не споря, че планът, който ти си избрал е най-добър за твоето потребление - ти си знаеш какво ти трябва и се съобразяваш с начина на говорене, контакти и т.н. Обаче някой по-горе каза, че за всички бизнес абонати се предлагат по-добри планове в Мтел, което не е така. Тук говорим за официалните планове, за ескклузивните такива няма как да се коментира, защото там условията много варират.

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Пет 10 дек 2010 21:22

със симпатията:
-говоря неограничено с жената :screwy
- със още 5 лева такса на месец имам 80минути към зона 1 т.е стационарни телефони в европа
-имам 200 минути към виваком и стационарни,които се натрупват
-таксуват ми на секунда началните разговори
-таксата за две карти е 12лв с ДДС+5лв за 80 мин. европа
-договорът ми е изтекъл и е безсрочен ,мога да го спра с едномесечно предизвестие :applause:
мен,като (беден)студент ме устройва :kissy:
а по темата :автоматичното преподписване е безумие

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 10 дек 2010 23:22

Днес един час се карах с тия тъпаци от ментел!Договора ми изтича на 21,01,2011 и и казвам на служителката,че искам да подам молба за прекратяване само на договора не на картата и в последствие пак ще им ползвам услугите,а офсътъ веднага започва да ми казви какви страхотни промоции имали сега!Епа я и казвам че некем да ручам веке от тях,тя-не :Mr Green Fun !Тъпа офсъ!Не можело без договор да им използвам услугите!А операторите ми казват че може!Утре пак ще ходя и ще има битка! :drunk

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Съб 11 дек 2010 0:07

k_garchev написа:Днес един час се карах с тия тъпаци от ментел!Договора ми изтича на 21,01,2011 и и казвам на служителката,че искам да подам молба за прекратяване само на договора не на картата и в последствие пак ще им ползвам услугите,а офсътъ веднага започва да ми казви какви страхотни промоции имали сега!Епа я и казвам че некем да ручам веке от тях,тя-не :Mr Green Fun !Тъпа офсъ!Не можело без договор да им използвам услугите!А операторите ми казват че може!Утре пак ще ходя и ще има битка! :drunk

Не можеш да ползваш услугите на оператора без договор. Можеш да прекратиш едногодишния си договор и да подпишеш такъв безсрочен, но не можеш да нямаш никакъв договор - нали трябва да се знае на какъв тарифен план ще си, при какви условия и т.н.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 11 дек 2010 0:34

maxpayne написа:
k_garchev написа:Днес един час се карах с тия тъпаци от ментел!Договора ми изтича на 21,01,2011 и и казвам на служителката,че искам да подам молба за прекратяване само на договора не на картата и в последствие пак ще им ползвам услугите,а офсътъ веднага започва да ми казви какви страхотни промоции имали сега!Епа я и казвам че некем да ручам веке от тях,тя-не :Mr Green Fun !Тъпа офсъ!Не можело без договор да им използвам услугите!А операторите ми казват че може!Утре пак ще ходя и ще има битка! :drunk

Не можеш да ползваш услугите на оператора без договор. Можеш да прекратиш едногодишния си договор и да подпишеш такъв безсрочен, но не можеш да нямаш никакъв договор - нали трябва да се знае на какъв тарифен план ще си, при какви условия и т.н.

Аз точно това искам!После като ми писне и отивам и си спирам картата!Но служителките ми казват че не може!Задължително трябва да имам договор и след това ако искам да спра картата си плащам оставащите такси!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”