Фарове Golf 4
- mircho82
- Автомобил: Golf IV TDI GTI
- Двигател: ARL 2001
Re: Фарове Golf 4
Няма шанс да е блъскан, на тях си има лепенки и щампи с годината и месеца на производсво,които съвпадат с тези на рамата. Пък и в етката като се въведе рамата и ако има кой да се разрови и да разбира в нея мисля,че си излизаше всичко с кое,как и с какво е излязла колата от завода-джанти,салон,тапицерия и мн др такива.Мисля че пишеше че е с фабр ксенон. 

Xaxaxaxa направо ще се прьсна от смях.
Само защото фаровете са рядкост за Бьлгария и вече край ,колата е бльскана.Кви са тея глупости.Само за справка това е най - добрият фар за голф 4,сериен ксенон.Стари се продават по 800 лева и нагоре.Хората в Германия дават луди пари да имат такива фарове с двоини мигачи и ксенон.Дори има рьководство как да си направиш от обикновен фар такьв с два мигача.
И според мен Valeo е фара без халоген а Hella е с халоген .

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
sven84 написа: И според мен Valeo е фара без халоген а Hella е с халоген .
Тука сгреши.Иначе за горното си прав ,макар че самите фарове са малко грозноватички с лупа на мястото на къргъл рефлектор .
P.S.Като са с два мигача къде е халогена?
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Това ясно - мисълта ми е къде отива халогена ,или просто няма?
- M-I-T-A-K-A
- Автомобил:
- Двигател:
Данеби едното място да е предвидено за габарит ,като няма халоген или той си е вътре при дългите светлини?
Халоген просто няма.Идеята е че така е оригианалният фар с Ксенон ( с два габарита ),а когато е ксенон не ти трябват халогени.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
sven84 написа:Халоген просто няма.Идеята е че така е оригианалният фар с Ксенон ( с два габарита ),а когато е ксенон не ти трябват халогени.
Оригинален фар от този модел с ксенон няма , защото заводския ксенон е само и винаги с лупа !!!
това с изпълнение с двата мигача си е "направи си сам" , когато не е сложен халоген за мъгла , там няма нищо просто си е никелирано с формата на лупа !!
- Rabbit_TDI
- Контакти:
sven84 написа:,а когато е ксенон не ти трябват халогени.
Това за пръв път го чувам.Каква е логиката

Незнам ,така предполагам.На последно време колите който излизат с сериен ксенон нямат халоген.Но да споделят хората който имат ксенон и халогени дали е така.Така си мисля аз,може и да не е така.
Но да не се отплесваме а да караме по темата.
Но да не се отплесваме а да караме по темата.
- mircho82
sven84 написа:Xaxaxaxa направо ще се прьсна от смях.Само защото фаровете са рядкост за Бьлгария и вече край ,колата е бльскана.Кви са тея глупости.Само за справка това е най - добрият фар за голф 4,сериен ксенон.Стари се продават по 800 лева и нагоре.Хората в Германия дават луди пари да имат такива фарове с двоини мигачи и ксенон.Дори има рьководство как да си направиш от обикновен фар такьв с два мигача.
Ммдаа,съгласен съм с колегата. Доста са скъпички фаровете и трудно се намират,слагат ги в по-късните години и при високите изпалнения Голфове както и на R32.

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
mircho82 написа: А мигача според мен е двоен поради по ярката светлина на ксенона и опасноста от това да не се вижда когато е включен.
Престанете да пишете глупости

1. Първо фар фабричен със ксенон без лупа НЯМА ,като този на снимката по горе!!
2. Второ това с двойния мигач също е самоделка , а изказването за връзката му със силната светлина от ксенона си е чист майтап!

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
achodemo написа:mircho82 написа: А мигача според мен е двоен поради по ярката светлина на ксенона и опасноста от това да не се вижда когато е включен.
Престанете да пишете глупости![]()
2. Второ това с двойния мигач също е самоделка , а изказването за връзката му със силната светлина от ксенона си е чист майтап!
Колегата говори за оригиналните бошови фарове,не за тези отгоре!То е ясно че те са самоделки!
- mircho82
k_garchev написа:achodemo написа:mircho82 написа: А мигача според мен е двоен поради по ярката светлина на ксенона и опасноста от това да не се вижда когато е включен.
Престанете да пишете глупости![]()
Колегата говори за оригиналните бошови фарове,не за тези отгоре!То е ясно че те са самоделки!
ММдаа правилно, ама на колегата не му се чете внимателно(или аз несъм се изказал правилно)

- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
superpepino написа:Здравейте колеги,имам голф 4 и си мисля да си сменя фаровете понеже единият ми е със счупен рефлектор и бие в земята та.
Кажете ,какво ви е мнението за тези фарове FK Automotive/DEPO. С лупи и клапа или по добре да си трся оригинални ХЕЛЛА
Благодаря предварително.
Фабрично моят голф беше с Валео ,после сложих Хелла-на светло имат външен вид същите като фабричните,на тъмно светят в пъти по-добре.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”