Фарове Golf 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Re: Фарове Golf 4

Мнениеот mircho82 » Съб 11 дек 2010 17:49

Няма шанс да е блъскан, на тях си има лепенки и щампи с годината и месеца на производсво,които съвпадат с тези на рамата. Пък и в етката като се въведе рамата и ако има кой да се разрови и да разбира в нея мисля,че си излизаше всичко с кое,как и с какво е излязла колата от завода-джанти,салон,тапицерия и мн др такива.Мисля че пишеше че е с фабр ксенон. :deal

sven84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sven84 » Съб 11 дек 2010 21:29

Xaxaxaxa направо ще се прьсна от смях. mhihi Само защото фаровете са рядкост за Бьлгария и вече край ,колата е бльскана.Кви са тея глупости.Само за справка това е най - добрият фар за голф 4,сериен ксенон.Стари се продават по 800 лева и нагоре.Хората в Германия дават луди пари да имат такива фарове с двоини мигачи и ксенон.Дори има рьководство как да си направиш от обикновен фар такьв с два мигача.

И според мен Valeo е фара без халоген а Hella е с халоген . :drunk

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 11 дек 2010 21:37

sven84 написа: И според мен Valeo е фара без халоген а Hella е с халоген . :drunk

Тука сгреши.Иначе за горното си прав ,макар че самите фарове са малко грозноватички с лупа на мястото на къргъл рефлектор .
P.S.Като са с два мигача къде е халогена?

sven84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sven84 » Съб 11 дек 2010 21:46

Просто на мястото на халогена се слага втори мигач

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 11 дек 2010 21:48

Това ясно - мисълта ми е къде отива халогена ,или просто няма?

Потребителски аватар
M-I-T-A-K-A
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M-I-T-A-K-A » Съб 11 дек 2010 21:50

Данеби едното място да е предвидено за габарит ,като няма халоген или той си е вътре при дългите светлини?

sven84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sven84 » Съб 11 дек 2010 23:29

Халоген просто няма.Идеята е че така е оригианалният фар с Ксенон ( с два габарита ),а когато е ксенон не ти трябват халогени.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Нед 12 дек 2010 1:14

sven84 написа:Халоген просто няма.Идеята е че така е оригианалният фар с Ксенон ( с два габарита ),а когато е ксенон не ти трябват халогени.

Оригинален фар от този модел с ксенон няма , защото заводския ксенон е само и винаги с лупа !!!

това с изпълнение с двата мигача си е "направи си сам" , когато не е сложен халоген за мъгла , там няма нищо просто си е никелирано с формата на лупа !!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 12 дек 2010 11:26

sven84 написа:,а когато е ксенон не ти трябват халогени.

Това за пръв път го чувам.Каква е логиката :x Нали идеята на халогена е да свети жълто в маглата.

sven84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sven84 » Нед 12 дек 2010 17:41

Незнам ,така предполагам.На последно време колите който излизат с сериен ксенон нямат халоген.Но да споделят хората който имат ксенон и халогени дали е така.Така си мисля аз,може и да не е така.

Но да не се отплесваме а да караме по темата.

Потребителски аватар
mircho82

Мнениеот mircho82 » Нед 12 дек 2010 19:32

sven84 написа:Xaxaxaxa направо ще се прьсна от смях. mhihi Само защото фаровете са рядкост за Бьлгария и вече край ,колата е бльскана.Кви са тея глупости.Само за справка това е най - добрият фар за голф 4,сериен ксенон.Стари се продават по 800 лева и нагоре.Хората в Германия дават луди пари да имат такива фарове с двоини мигачи и ксенон.Дори има рьководство как да си направиш от обикновен фар такьв с два мигача.

И според мен Valeo е фара без халоген а Hella е с халоген . :drunk

Ммдаа,съгласен съм с колегата. Доста са скъпички фаровете и трудно се намират,слагат ги в по-късните години и при високите изпалнения Голфове както и на R32. 8) Можело е да бъде малко по голяма лупата, ноо явно никой не ни е питал нас :applause: А мигача според мен е двоен поради по ярката светлина на ксенона и опасноста от това да не се вижда когато е включен.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Нед 12 дек 2010 20:09

mircho82 написа: А мигача според мен е двоен поради по ярката светлина на ксенона и опасноста от това да не се вижда когато е включен.

Престанете да пишете глупости :beat_butt2

1. Първо фар фабричен със ксенон без лупа НЯМА ,като този на снимката по горе!!
2. Второ това с двойния мигач също е самоделка , а изказването за връзката му със силната светлина от ксенона си е чист майтап! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 12 дек 2010 21:14

achodemo написа:
mircho82 написа: А мигача според мен е двоен поради по ярката светлина на ксенона и опасноста от това да не се вижда когато е включен.

2. Второ това с двойния мигач също е самоделка , а изказването за връзката му със силната светлина от ксенона си е чист майтап! :Mr Green Fun

Колегата говори за оригиналните бошови фарове,не за тези отгоре!То е ясно че те са самоделки!

Потребителски аватар
mircho82

Мнениеот mircho82 » Пон 13 дек 2010 18:58

k_garchev написа:
achodemo написа:

Колегата говори за оригиналните бошови фарове,не за тези отгоре!То е ясно че те са самоделки!

ММдаа правилно, ама на колегата не му се чете внимателно(или аз несъм се изказал правилно) mhihi

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Пон 13 дек 2010 23:15

superpepino написа:Здравейте колеги,имам голф 4 и си мисля да си сменя фаровете понеже единият ми е със счупен рефлектор и бие в земята та.
Кажете ,какво ви е мнението за тези фарове FK Automotive/DEPO. С лупи и клапа или по добре да си трся оригинални ХЕЛЛА
Благодаря предварително.

Фабрично моят голф беше с Валео ,после сложих Хелла-на светло имат външен вид същите като фабричните,на тъмно светят в пъти по-добре.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”