Карал съм всякакви автомобили. Включително, но не само - Ауди, БМВ, Тойота, Нисан, Форд, Опел, Пежо, Ситроен, Рено ... Става въпрос за автомобили, които съм карал сравнително по-дълъг период, не пробег с конкретния автомобил под 2 000 км.
И мнението ми е, че има и по-добри като чисти показатели автомобили от VW, това всеки нормално мислещ човек може да го потвърди. Но като комплексен автомобил, VW за мен е може би най-добър като съотношение цена, качество, издръжливост, здравина, поддръжка и ... субективно възприятие.
Ако човек има достатъчно финансови възможности, най-вероятно ще предпочете например А6 пред Пасат.
Но за ситуацията в България, за нашия пазар и възможности - за мен VW e най-добрият вариант. Единствено за нови автомобили Тойота е силен конкурент на VW и то според мен поради субективни, а не обективни причини - мениджмънт, качество на гаранционното и следгаранционно обслужване, гъвкавост ... Върху което би трябвало да се замислят от ПоршеБГ.
Но ако става въпрос за автомобил втора употреба, който да е изгоден за поддръжка, с добро качество и имидж, с широко достъпни консумативи и резервни части в целия спектър на ценовата гама, с добра остатъчна цена при препродажба, с най-добрият форум за всякаква информация

, за мен изборът е еднозначен -
Volkswagen.