Колко от вас са карали друга, по-хубава кола от VW

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Колко от вас са карали друга, по-хубава кола от VW

Мнениеот ostavime » Нед 12 дек 2010 10:17

Тъй като култа е голям и това все пак си е нещо като секта (говоря за голяма част от собствениците на VW), ми е интересно да попитам колко от вас карали по хубава кола от VW-то, което джиткат в момента?
Напоследък забелязвам доста пресилени мнения, които не са подкрепени с нищо, но яростно защитават само и единствено тезата, че VW е най-хубавата кола на света. В този ред на мисли просто ми стана интересно колко човека са карали по-добро нещо, за да имат база за сравнение, защото е смешно да чета мнения на хора с Поло и Голф, че са по-добри примерно от С класа на Мерцедес (примера е съвсем образен).
И да знаете, че и аз съм с Поло (очевдино). :D

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Re: Колко от вас са карали друга, по-хубава кола от VW

Мнениеот williams_vn » Нед 12 дек 2010 10:21

сега карам пасат Б5 1.8Т преди това карах рено клио 1.8 16-ка ами какво да кажа динамиката и возията нямат нищо общо реното бие , но за пространстов и комфорт пасата е по добре все пак е голям.потдръжката ами маи и на двете коли не е евтина.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 12 дек 2010 10:30

Най - добри впечатления от японските, имам Мазда и съм карал доста други.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 12 дек 2010 10:37

Карал съм много по-луксозни коли от VW - включително не твърдя , че и Фаетон е съизмерим с S клас , за който мога да твърдя , че е една от най-впечатлилите ме коли откъм лукс и комфорт
Никога не съм твърдял , че VW са най-хубавите коли на света - /има само една марка автомобил - патентован 1886/ - всичко друго са коли :oops:
За мен лично VW е маркова идентичност и емоционална наслада от принадлежността към общността на собствениците на марката!

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Нед 12 дек 2010 10:40

С много добри впечатления от Тойота Корола седан.Супер обезшумено купе, невероятно тих двигател ( при работещ не се чува дори отвън ),добра возия. За поддръжка незнам - не е моя.А4-ка съм карал 1.8 125коня, добър двигател, оборотен.Иначе си е VW отвсякъде :D В други съм се возил само... а лични автомобили съм имал Голф 3 (беше мнооого зле горкият) и сега в момента Поло.Бащата също вече е в сектата с половерче :)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 12 дек 2010 10:56

Карал съм всякакви автомобили. Включително, но не само - Ауди, БМВ, Тойота, Нисан, Форд, Опел, Пежо, Ситроен, Рено ... Става въпрос за автомобили, които съм карал сравнително по-дълъг период, не пробег с конкретния автомобил под 2 000 км.
И мнението ми е, че има и по-добри като чисти показатели автомобили от VW, това всеки нормално мислещ човек може да го потвърди. Но като комплексен автомобил, VW за мен е може би най-добър като съотношение цена, качество, издръжливост, здравина, поддръжка и ... субективно възприятие.
Ако човек има достатъчно финансови възможности, най-вероятно ще предпочете например А6 пред Пасат.
Но за ситуацията в България, за нашия пазар и възможности - за мен VW e най-добрият вариант. Единствено за нови автомобили Тойота е силен конкурент на VW и то според мен поради субективни, а не обективни причини - мениджмънт, качество на гаранционното и следгаранционно обслужване, гъвкавост ... Върху което би трябвало да се замислят от ПоршеБГ.
Но ако става въпрос за автомобил втора употреба, който да е изгоден за поддръжка, с добро качество и имидж, с широко достъпни консумативи и резервни части в целия спектър на ценовата гама, с добра остатъчна цена при препродажба, с най-добрият форум за всякаква информация mhihi , за мен изборът е еднозначен - Volkswagen.

Потребителски аватар
JoroHondata
Автомобил: Honda Legend KB1 V6
Двигател: J35A8 от 2007
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Нед 12 дек 2010 11:02

Здравейте
Интересна тема- личният ми автомобил е Honda Civic 1,4 iS (Седан, 1996г.),но имам и едно Поло- VW Polo McPolo (1993г.), което ползват родителите ми. Шофирал съм малко/достатъчно Полото, но по принцип няма никаква база за сравнене между двата автомобила.
Доволен съм от Полото- върши прекрасна работа на родителите ми, но за мен Хонда е по- добрия автомобил- според мен няма почти никакви недостатъци (един малак недостатък е например по- слабото шумоизолиране на купето, и при 6000- 7000 об/мин се чува свистенето на двигателя). Едно огромно предимство на Honda е независимото окачване на ходовата част (предни/задни колела), което я прави стабилна в завои при високи скорости и при всякакви други пътни условия.
Цените на частите са почти еднакви: съединител за Полото- 350 лева, а за Хондата- 500 лева (за ОЕМ части- за Honda са около 20-50% по- скъпи от тези на VW)- така, че този мит за скъпи части (като недостстък при Японските автомобили) е отдавна развенчан.
Човек кара такава кола, каквато заслужава !
Поздрави

Последна промяна от JoroHondata на Сря 15 дек 2010 19:16, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 12 дек 2010 11:38

веселин написа:Карал съм много по-луксозни коли от VW - включително не твърдя , че и Фаетон е съизмерим с S клас , за който мога да твърдя , че е една от най-впечатлилите ме коли откъм лукс и комфорт
Никога не съм твърдял , че VW са най-хубавите коли на света - /има само една марка автомобил - патентован 1886/ - всичко друго са коли :oops:
За мен лично VW е маркова идентичност и емоционална наслада от принадлежността към общността на собствениците на марката!

:да:
:applause:

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Нед 12 дек 2010 11:43

E46 330i, доста по-хубава кола и от бившия ми голф 4, и леона и S3-ката които имам :)

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Нед 12 дек 2010 12:03

Притежател сам на голф3 с хидравлика и сам карал и Пежо 206 и то с хидравлика. И двете коли са едни и същи в управлението, но голфа е по-стабилен
на пътя и по- маневрен. А пък и в возенето нямат почти разлика. По принцип голямата кола вози най-хубаво. Карал съм и алди 80 без хидравлика и
мога да ви кажа, че возенето нямат нищо общо с това на голфа и пежото. До сега по-маневрена кола от голфа3 на сам карал но возенето и е гадно.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Нед 12 дек 2010 12:40

Засега имах възможността да карам известно време на един познат Мерцедеса. 124 купе 93 набор. Е по-хубаво вози от поло, голф, пасат ... Но и струва колкото две от тях. За разхода не искам да казвам, че ме втресе. от 4л. нафта на 15 бензин беше културен шок.

Потребителски аватар
Съмнителният
Автомобил: Bora 4 motion
Двигател: BDE 2002

Мнениеот Съмнителният » Нед 12 дек 2010 13:35

MK4 написа:E46 330i, доста по-хубава кола и от бившия ми голф 4, и леона и S3-ката които имам :)

:да:

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Нед 12 дек 2010 13:55

Няколко по-хубави от моя Голф 4 съм карал. За нашите условия и моя бюджет си е добра кола. Бих могъл и да си купя по-скъпа и хубава, но няма да отговаря на състоянието ми. Возили са ме в много по-хубави коли от моята.

gti---
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gti--- » Нед 12 дек 2010 13:57

на голфовете единственото им хубаво нещо е че можеш да си ги направиш сам.. иначе нит хидравликата им хидравлика,нит разхода им разход.. карах едно туинго е това е малко много просторна кола с мега готина хидравлика и малак разход е верно че не вървеше ;)
хондите имат много добри мотори ем върват ем малко горят,
саксо 1.6 16 клапана няма фв в този клас който да върви колко едно такова саксо и да харчи колко него
тойотитте возат уникално особено королата
300 ц съм карал освен че е култова нищо друго хубаво няма в нея на 40 000 и се прецака алтернатора лопа тропа
последното чероки и то лопа и тропа
роувърите ги приспадам към хондите :)
На баша ми астрата 1.7 тди исузу не си купувайте тоя мотор.. никога може да е здрав но са за едни подгревни свещи няма да ви казвам кво разглабяне ще пада...
последната 5та серия съм карал.. на фона на крайслера гаден звук гадна еко кожа но 300д е тва е двигател не го ли рачкаш мирише нафтата... но един път и дадох газ доакто завиваше после светеха скорости не превклучваше а бе от едно даване на газ майакта и се еба и се самооправи някак си незнам как :)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 12 дек 2010 14:15

Значи шофирал съм много по-хубави автомобили от VW сектата! Но говориме за 2-ра ръка автомобили, а при тях зависи много как е потдържан самият автомобил. Неможе да сравняваме Ауди 80 така наречената Б3-ка яйчице, със някой Голф....
Лично аз съм карал Ауди а6, Лада, Голф 4 и Мерцедес Цедка, но за мен Голфа си е Голф, потдръжката е много важно нещо в една кола, ако неможеш да я потдържаш а само я караш, няма как да си доволен от колата, за това всичко е според джоба!
За мен най-добрата кола остава НОВАТА ! Няма значение от марката! :012:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”