Здр колеги.
Имам проблем с колата. Колата е Голф 3 1,9TDI Rabbit (1997г) колата е от Австрия.
Проблема е следния. По време на движение губи мощност после пак се възстановява и пак губи и променя шума (увеличава се шума на двигателя)
На тихи обороти работи нормално и пали нормално.

Голф 3 TDI губи мощност.
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 3 TDI губи мощност.
Отиди при някой добър диагностик и ще разбере какво точно и се случва на колицата ти...
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
ukyrt написа:Може ли да има общо с вакума?
Абе какво ви става бе хора,трудно ли е????????

Според мен има връзка с налягане!

-
- Автомобил:
- Двигател:
ukyrt написа:някой има ли някаква по-точно идея нещо конкретно?
колега земи про4ети из форума има доста теми,а по то4на идея без да се види на диагностика няма кои да ти даде,колата ти наи вероятно влиза в сервизен режим и за това е така,но без диагностика не се знае какво се слу4ва ниско ли е налягането високо ли е турбото ли работи как трябва или какво,просто про4ети малко и ходи на диагностика.успех

gogovaseev написа:ukyrt написа:някой има ли някаква по-точно идея нещо конкретно?
колега земи про4ети из форума има доста теми,а по то4на идея без да се види на диагностика няма кои да ти даде,колата ти наи вероятно влиза в сервизен режим и за това е така,но без диагностика не се знае какво се слу4ва ниско ли е налягането високо ли е турбото ли работи как трябва или какво,просто про4ети малко и ходи на диагностика.успех
Мерси за коректното обяснение колега. Ще гледам какво ще направя по въпроса. След като реша проблема ще пиша какво е било за да се знае.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Почисти ли го или направо го смени.
Почистен не свърши работа. Казаха да го почистя с чист спирт но нямаше ефект. Купих друг. От Audi A3 точно става.
- spyki_76
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти колега имам подобен проблем като я настъпя колата започва да прекъсва сякяш натискам и отпускам газта, а в деиствителност педала на газта го държа на едно ниво.На празен ход работи идеално.Вчера я закачих на VAG-COM ,но маистора не откри никакви грешки, каза ми че центровката е добре и дебитомера подава 500 единици, което било нормално. Може и при мен да се окаже дебитомера. Ако не ти е проблем напиши каде я кара на диагностика за да отида и аз и колко пари струва този дебитомер.
- spyki_76
- Автомобил:
- Двигател:
Забравих да напиша,че колата е голф 4 - 1.9ТДИ 110 коня.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега дебитомера се гледа в движение не на място,потърси в сервизи има доста клубни маистори от софия които могат да ти помогнат.но това с прекъсването на мен ми се струва не6то по горивото,филтър не добре настроена помпа.успех 

spyki_76 написа:Здрасти колега имам подобен проблем като я настъпя колата започва да прекъсва сякяш натискам и отпускам газта, а в деиствителност педала на газта го държа на едно ниво.На празен ход работи идеално.Вчера я закачих на VAG-COM ,но маистора не откри никакви грешки, каза ми че центровката е добре и дебитомера подава 500 единици, което било нормално. Може и при мен да се окаже дебитомера. Ако не ти е проблем напиши каде я кара на диагностика за да отида и аз и колко пари струва този дебитомер.
здр. Най-напред си свали горивния филтър отвий му пробката от долу и източи мръсната нафта в съд за да може да видиш какво има вътре (по възможност го смени с нов). Свали всички букси и ги напръскай с контактен спрей. Всичко това го прави без да е подаден контакт на колата. Добави си в горивото добавка "Кастрол" за дизел и малко газ за горене и около 50гр. двутактово масло. Покарай малко така ако няма ефект извади въздушния филтър и покарай малко без филтър (предварително почисти кутията да не дръпне мръсотии). Наливай нафта на прилични бензиностанции. Пробвай всичко последователно.
П.С. на 50л. нафта 1л. газ, 150гр. двутактово масло и 100гр. добавка "Кастрол" това е шокова доза. Ако имаш проблем по помпата и дюзите ще го издуха.
Дано да ти реши проблема.
Аз го имах същия проблем с друг дизелов автомобил.
Върни се в “Дизелови агрегати”