Колеги проблема ми е следния:
Сутрин като запаля колата на бензин(имам и газово) колата не работи добре няколко минути,явно смукача нещо не работи както трябва. Трябва да изфорсирам няколко пъти и чак след това заработва смукача и заковава 1750оборота. Преди го нямаше този проблем - още със запалването смукача включваше и колата си работеше добре 1750об след като загрее изключва - 950об/мин и така.Сега като я запаля работи все едно на 3 цилиндъра прекъсва и работи неравномерно около 1000об/мин.Каква може да бъде причината за това късно включване на смукача или е от нещо друго. Благодаря ви предварително.
Проблем със смукач мк2 1.6 Пиербург 2Е2
- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
Проблем със смукач мк2 1.6 Пиербург 2Е2
Последна промяна от hayabusa_gsxr на Пон 13 дек 2010 12:41, променено общо 1 път.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Проблем със смукач мк2 1.6 Пиербург 2Е
При мене имам подобен проблем,само дето карба е настроен на други обороти.Забелязах,че когато мотора е студен,клапата затворена на първа камера,самият жигльор пикае.Намерих човек,който може да ми намери цял сервизен комплект за този карб(и жигльори) за смешни пари и ще ги сменям.Провери дали и твоят жиглюр не пикае....
- hayabusa_gsxr
Как да го проверя? става ли само със сваляне на капака отгоре да се види без да се отваря самия карб и какво трябва да прави този жигльор(в смисъл да не "пикае" а да..)?
Други мнения?
Други мнения?
- stefo93
- Автомобил: MB 124 coupe
- Двигател: 2.0 16v
mupk0 написа:При мене имам подобен проблем,само дето карба е настроен на други обороти.Забелязах,че когато мотора е студен,клапата затворена на първа камера,самият жигльор пикае.Намерих човек,който може да ми намери цял сервизен комплект за този карб(и жигльори) за смешни пари и ще ги сменям.Провери дали и твоят жиглюр не пикае....
вуйчо ми бра ядове като ваще само че наща освен че менеше оборотите вкарваше бензин в маслото и се стигна до друг карбуратор. Сега да чукнем на дърво нямаме проблеми държи си нормални обороти и не вкарва бензин в маслото вече 2 месеца

- mupk0
- Контакти:
Еми лично аз как го констатирах: Махнах филтърната кутия.Запалих колата,тя започна да се втриса.Отворих клапата с ръка(тази която помага за смукача) и видях как се олива бензин и се стича от жиглюра.След като отворих клапата колата вследващите 2-3секунди си оправи оборотите.
- hayabusa_gsxr
аз как мога да го поправя ако е от това примерно може ли да се оправи?
- mupk0
- Контакти:
hayabusa_gsxr написа:аз как мога да го поправя ако е от това примерно може ли да се оправи?
Да с нов жигольор или комплект ремонтен,защото проблема може да не е само в него.
- Пайо01
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пали я на газ

- safet_d
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: EZ 1989
Пайо01 написа:Пали я на газ![]()
+1
Моята кошница редовно на гас работи и няма никакви проблеми. На бензин също като теб прекъсва, но на гас няма ядове. Дори зимата в най-големите студове ако не я изпуснеш да изгасне няма ядове.

(това не е направено случайно)Ако карба е 2Е2 вакум отваря "малко" клапата на смукача да заработи.Търси проблема там.
Виж и целия смукач да не е "врътнат" максимално на дясно.
- hayabusa_gsxr
ДА колега карбуратора е 2Е2,извинявам се за неясното инфо.Сега ще сляза да я погледна тая клапа.
На газ добре колега но не обичам нещо по колата да не е в ред, така че искам и на бензин да си пали.Проблема се появи наскоро,дано да се оправи.
П.С. Ей сега слязох долу и запалих колата с отворен капак на филтърната кутия. Този път като че ли малко по добре работи мотора, но пак си го има това прекъсване в първите 2 минути след старт. Установих мисля и проблема - клапата не се отваря достатъчно на смукач като е колата,като я отворя с ръка прекъсването изчезва и заработва нормално. Та въпроса ми е каква е причината да не се отваря достатъчно тази клапа(предполагам някакъв вакуум,но неможах да го видя). Ако има запознати нека да помогнат.Благодарен съм на всички отзовали се!
На газ добре колега но не обичам нещо по колата да не е в ред, така че искам и на бензин да си пали.Проблема се появи наскоро,дано да се оправи.
П.С. Ей сега слязох долу и запалих колата с отворен капак на филтърната кутия. Този път като че ли малко по добре работи мотора, но пак си го има това прекъсване в първите 2 минути след старт. Установих мисля и проблема - клапата не се отваря достатъчно на смукач като е колата,като я отворя с ръка прекъсването изчезва и заработва нормално. Та въпроса ми е каква е причината да не се отваря достатъчно тази клапа(предполагам някакъв вакуум,но неможах да го видя). Ако има запознати нека да помогнат.Благодарен съм на всички отзовали се!
- mupk0
- Контакти:
Re: Проблем със смукач мк2 1.6 Пиербург 2Е2
Tи добре я отваряш с ръка,но забеляза ли дали бензина капе по карбуратора или се впръсква.И моята така като отворя клапата заработва,но ако я оставиш отворена и дадеш газ колата отива да изгасва заради преклено бедната смес която се образува.Аз реших проблема с моята кола,като намалих сместа и колата си пали макар и с пикаещ жигльор на този етап,после не държи добри обороти на ПХ,но тя на бензин и без това не се кара много.
- hayabusa_gsxr
Да колега огледах но неможах да видя дали капе или пръска.МОже да се изфорсира като е отворена клапата при мен. Това което си мисля аз е , че при смукач има допълнително гориво и съответно трябва повече въздух т.е. клапата трябва да е отворена малко повече. След като спре смукача да се връща в изходно положение "празен ход".Ако греша моля да ме поправите.Все си мисля че някакъв вакуум се ебава, но не съм сигурен.
- mupk0
- Контакти:
hayabusa_gsxr написа:Да колега огледах но неможах да видя дали капе или пръска.МОже да се изфорсира като е отворена клапата при мен. Това което си мисля аз е , че при смукач има допълнително гориво и съответно трябва повече въздух т.е. клапата трябва да е отворена малко повече. След като спре смукача да се връща в изходно положение "празен ход".Ако греша моля да ме поправите.Все си мисля че някакъв вакуум се ебава, но не съм сигурен.
Тя и моята се форсира,но я закачи с една миша опашка клапата да не мърда,запали колата чист остудена и пробвай да тръгнеш.101% ще угасне колата...
- hayabusa_gsxr
Разбрах те обаче не получих отговор - тази клапа от вакуум ли се управлява. От твоите отговори останах с впечетлението че тя си работи , а проблема е 100% в жигльора.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”