Проблем със смукач мк2 1.6 Пиербург 2Е2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Проблем със смукач мк2 1.6 Пиербург 2Е2

Мнениеот hayabusa_gsxr » Нед 12 дек 2010 20:36

Колеги проблема ми е следния:
Сутрин като запаля колата на бензин(имам и газово) колата не работи добре няколко минути,явно смукача нещо не работи както трябва. Трябва да изфорсирам няколко пъти и чак след това заработва смукача и заковава 1750оборота. Преди го нямаше този проблем - още със запалването смукача включваше и колата си работеше добре 1750об след като загрее изключва - 950об/мин и така.Сега като я запаля работи все едно на 3 цилиндъра прекъсва и работи неравномерно около 1000об/мин.Каква може да бъде причината за това късно включване на смукача или е от нещо друго. Благодаря ви предварително.

Последна промяна от hayabusa_gsxr на Пон 13 дек 2010 12:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Re: Проблем със смукач мк2 1.6 Пиербург 2Е

Мнениеот mupk0 » Нед 12 дек 2010 20:37

При мене имам подобен проблем,само дето карба е настроен на други обороти.Забелязах,че когато мотора е студен,клапата затворена на първа камера,самият жигльор пикае.Намерих човек,който може да ми намери цял сервизен комплект за този карб(и жигльори) за смешни пари и ще ги сменям.Провери дали и твоят жиглюр не пикае....

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr

Мнениеот hayabusa_gsxr » Нед 12 дек 2010 20:42

Как да го проверя? става ли само със сваляне на капака отгоре да се види без да се отваря самия карб и какво трябва да прави този жигльор(в смисъл да не "пикае" а да..)?
Други мнения?

Потребителски аватар
stefo93
Автомобил: MB 124 coupe
Двигател: 2.0 16v

Мнениеот stefo93 » Нед 12 дек 2010 20:53

mupk0 написа:При мене имам подобен проблем,само дето карба е настроен на други обороти.Забелязах,че когато мотора е студен,клапата затворена на първа камера,самият жигльор пикае.Намерих човек,който може да ми намери цял сервизен комплект за този карб(и жигльори) за смешни пари и ще ги сменям.Провери дали и твоят жиглюр не пикае....

вуйчо ми бра ядове като ваще само че наща освен че менеше оборотите вкарваше бензин в маслото и се стигна до друг карбуратор. Сега да чукнем на дърво нямаме проблеми държи си нормални обороти и не вкарва бензин в маслото вече 2 месеца :screwy

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 12 дек 2010 20:54

Еми лично аз как го констатирах: Махнах филтърната кутия.Запалих колата,тя започна да се втриса.Отворих клапата с ръка(тази която помага за смукача) и видях как се олива бензин и се стича от жиглюра.След като отворих клапата колата вследващите 2-3секунди си оправи оборотите.

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr

Мнениеот hayabusa_gsxr » Нед 12 дек 2010 21:15

аз как мога да го поправя ако е от това примерно може ли да се оправи?

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 12 дек 2010 21:41

hayabusa_gsxr написа:аз как мога да го поправя ако е от това примерно може ли да се оправи?

Да с нов жигольор или комплект ремонтен,защото проблема може да не е само в него.

Потребителски аватар
Пайо01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Пайо01 » Нед 12 дек 2010 22:46

Пали я на газ :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
safet_d
Автомобил: Golf 2
Двигател: EZ 1989

Мнениеот safet_d » Пон 13 дек 2010 7:48

Пайо01 написа:Пали я на газ :bowdown :bowdown

+1
Моята кошница редовно на гас работи и няма никакви проблеми. На бензин също като теб прекъсва, но на гас няма ядове. Дори зимата в най-големите студове ако не я изпуснеш да изгасне няма ядове. :beer

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 13 дек 2010 10:12

2Е: (това не е направено случайно)
Ако карба е 2Е2 вакум отваря "малко" клапата на смукача да заработи.Търси проблема там.
Виж и целия смукач да не е "врътнат" максимално на дясно.

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr

Мнениеот hayabusa_gsxr » Пон 13 дек 2010 11:22

ДА колега карбуратора е 2Е2,извинявам се за неясното инфо.Сега ще сляза да я погледна тая клапа.
На газ добре колега но не обичам нещо по колата да не е в ред, така че искам и на бензин да си пали.Проблема се появи наскоро,дано да се оправи.

П.С. Ей сега слязох долу и запалих колата с отворен капак на филтърната кутия. Този път като че ли малко по добре работи мотора, но пак си го има това прекъсване в първите 2 минути след старт. Установих мисля и проблема - клапата не се отваря достатъчно на смукач като е колата,като я отворя с ръка прекъсването изчезва и заработва нормално. Та въпроса ми е каква е причината да не се отваря достатъчно тази клапа(предполагам някакъв вакуум,но неможах да го видя). Ако има запознати нека да помогнат.Благодарен съм на всички отзовали се!

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Re: Проблем със смукач мк2 1.6 Пиербург 2Е2

Мнениеот mupk0 » Пон 13 дек 2010 12:43

Tи добре я отваряш с ръка,но забеляза ли дали бензина капе по карбуратора или се впръсква.И моята така като отворя клапата заработва,но ако я оставиш отворена и дадеш газ колата отива да изгасва заради преклено бедната смес която се образува.Аз реших проблема с моята кола,като намалих сместа и колата си пали макар и с пикаещ жигльор на този етап,после не държи добри обороти на ПХ,но тя на бензин и без това не се кара много.

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr

Мнениеот hayabusa_gsxr » Пон 13 дек 2010 12:53

Да колега огледах но неможах да видя дали капе или пръска.МОже да се изфорсира като е отворена клапата при мен. Това което си мисля аз е , че при смукач има допълнително гориво и съответно трябва повече въздух т.е. клапата трябва да е отворена малко повече. След като спре смукача да се връща в изходно положение "празен ход".Ако греша моля да ме поправите.Все си мисля че някакъв вакуум се ебава, но не съм сигурен.

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 13 дек 2010 12:55

hayabusa_gsxr написа:Да колега огледах но неможах да видя дали капе или пръска.МОже да се изфорсира като е отворена клапата при мен. Това което си мисля аз е , че при смукач има допълнително гориво и съответно трябва повече въздух т.е. клапата трябва да е отворена малко повече. След като спре смукача да се връща в изходно положение "празен ход".Ако греша моля да ме поправите.Все си мисля че някакъв вакуум се ебава, но не съм сигурен.

Тя и моята се форсира,но я закачи с една миша опашка клапата да не мърда,запали колата чист остудена и пробвай да тръгнеш.101% ще угасне колата... :) Освен ако не тръгнеш с обороти над 2000.

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr

Мнениеот hayabusa_gsxr » Пон 13 дек 2010 13:00

Разбрах те обаче не получих отговор - тази клапа от вакуум ли се управлява. От твоите отговори останах с впечетлението че тя си работи , а проблема е 100% в жигльора.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”