Ел. стъкла на ГОЛФ 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
duri88
Автомобил:
Двигател:

Ел. стъкла на ГОЛФ 4

Мнениеот duri88 » Нед 12 дек 2010 20:11

Здравейте колеги!!! Горд собственик съм на ГОЛФ 4 ТДИ. Проблемът ми се изразява в това, че при натискане на което и да е било от копчетата на 4-те прозореца няма реакция, никакъв признак на живот. До преди това не съм имал никакви проблеми с ел. стъкллата. Бутоните за отключване и заключване на вратите, които са на един панел с тези на ел. стъклата, си работят перфектно, копчетата си светват при пускане на фаровете. То е ясно, че ще се ходи на майстор... но ако може да ми дадете някакви идей от какво може да е, ще съм признателен.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: Ел. стъкла на ГОЛФ 4

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 12 дек 2010 22:12

Бушон?

duri88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот duri88 » Нед 12 дек 2010 22:25

И аз първо за бушон се сетих... Отворих капачето... на него има таблица, която показва кой за какво служи. Разгледах ги внимателно, но не видях нищо което да ми подскаже, че има бушонче точно за това нещо... затова подходих по един доста "дървен" начин и проверих сички, които не знам какво точно защитават... Някой, ако знае точно на кой бушон са вързани ел. стакалта, нека сподели. Иаче ми остава просто да свваля сички... което поне според мен са си големи нерви...

Потребителски аватар
Malok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Malok » Нед 12 дек 2010 23:37

Пробвал ли си с откачане на акумулатора ?
От време на време ми забива комуникационната линия и няма ел.стъкла и осветление в копето ,ама след някое друго заключване и отключване се оправя .А и ми се е случвало след дупки да го има това като проблем ,тоест може и нещо контактно да е

duri88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот duri88 » Пон 13 дек 2010 15:33

Днес забелязах, че и аз нямам осветление в купето. Ще пробвам с откачане на акомолатора... Дано се оправят нещата. Благодаря за отговорите!!!

Потребителски аватар
nesho_1983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nesho_1983 » Нед 19 дек 2010 21:57

модула вьв шофиорската врата имах сьщият проблем

Потребителски аватар
Petkovski
Автомобил: Vw Golf 4
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот Petkovski » Пон 20 дек 2010 16:02

Malok написа:Пробвал ли си с откачане на акумулатора ?
От време на време ми забива комуникационната линия и няма ел.стъкла и осветление в копето ,ама след някое друго заключване и отключване се оправя .А и ми се е случвало след дупки да го има това като проблем ,тоест може и нещо контактно да е

Колега имаш "счупени спойки" в модула, и при мен го имаше същия проблем но след отваряне и презапояване на спойките нещата се оправиха. Модула се намира под волана, след като се свалят двете кори отдолу се вижда в черна кутия.

Потребителски аватар
bora_06
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bora_06 » Пон 20 дек 2010 20:14

И на мен не ми работиха ел.стъклата и се указа изгорял бушон а той е един от малките бушони(там където стоят бушоните има малки и големи нормални бушони,та единия малък бушон е за стъклата) също така не ми работеха плафоните вътре в купето,люка и не ми заключваше задната врата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”