Шкода Фелиция 1.9 D , AEF - не може да запали - Решено !
- Milanski
- Автомобил: VW Golf 4 110
- Двигател:
Шкода Фелиция 1.9 D , AEF - не може да запали - Решено !
Колеги , на дядото шкодичката , която е със същият мотор като поло 1.9 дизел , кода на мотора също и е същия AEF , та затова пускам темата тук , не може да запали . Ситуацията е следната : Качва се , пали колата без какъвто и да е проблем , кара я 10 км без никакъв проблем и я оставя за 4 часа . После се качва да запали за да се прибере и от тогава няма палене , ток до свещите идва , сменихме горивния филтър напълнихме го с нафта , на горивопровода , който отива към помпата отвивахме цицката за обезвъздушаване и със спринцовка пълна с нафта пълнихме същия маркуч докато излезе въздуха през пробката . На теглене също не пали , давахме и ток , зареждахме акумулатора . Ако някой има идея от какво така изведнъж може да не ще да пали , моля да сподели , да не би да има някое клапанче на помпата , което да се е развалило ... Пробвах и да откача буксата на температурния датчик , докато въртя и пак неще .
Последна промяна от Milanski на Вто 14 дек 2010 14:54, променено общо 1 път.
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Шкода Фелиция 1.9 D , AEF - не може да запали
вкарай я в топъл гараж за няколко часа .. и виж дали ще запали .. 99% покриваш "симптоми" на тапа /лед/ в горивопровода
- Milanski
- Двигател:
Възможно е , обаче за съжаление е на вън колата и няма как да я вкараме в гараж . Уж още не е толкова студено за да замръзне нафтата , освен вода ако е имало нещо , но ме съмнява ...
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
просто ми напомни за един кошмарен ден през 1994 .. и първият ми дизелов автомобил Опел Омега ТД .. 6 часа борба "свободен стил" .. какво ли не му правихме .. накрая .. вечерта в топъл гараж .. на другия ден .. запали от половин оборот .. цяла зима после бърках като алхимик бензин + спирт за горене + двутактово масло 

- Milanski
- Двигател:
Може и да си прав , но на този етап няма как да я вкараме в топъл гараж 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Сипи 1-2 литра газ за горене,има свойствата да разрежда водата и да я притиква ,ще я изгори и би трябвало да се оправи.Ако е това де лед в горивопровода.
- spyki_76
- Автомобил:
- Двигател:
здравей колега имах същия проблем преди време какво ли не правих но колата не палеше - оказа се че ЕГР клапана беше блокирал в затворено положение може би това ще ти е от полза :
http://www.tdibg.com/index.php?option=c ... &Itemid=35
http://www.tdibg.com/index.php?option=c ... &Itemid=35
- Milanski
- Двигател:
Това е идея ще я имам предвид
Той ЕГР - ра не служеше ли да пропуска част от изгорелите газове за до изгаряне в смукателните колектори или аз се бъркам нещо , защото ако е така няма как да е от него проблема .

- spyki_76
- Автомобил:
- Двигател:
ЕГР освен за това което си писъл служи и за по меко гаснене на двигателя - когато гасиш той се затваря и спира притока на въздух - когато даваш на контакт той трябва да е отворен за да може да навлезе въздух и автомобила да запали при мен какво ли не правехме даже я дърпахме 2 -3 км. и пак не запали а само пуши и изхвъря сурова нафта та попаднах на едни майстори който ми взеха 300 лева и не откриха проблема та след поредното не запалване случайно забелязах буталото на клапана но това е друга тема надявам се по скоро да решиш проблема
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам Поло със същия мотор и преди 3 год. ми направи абсолютно същия номер и какво ли неправихме за да го подкараме, но нестана. Въртяхме на акумулатор, дърпахме го(никога ама никога не се прави така), мерихме свещи, нови филтри, подгряване в гараж с канал на картера(до такава сетен, че всичко пареше), газ за горене в резервоара (само дето развалихме нафтата, пушеше кат отрактор), пръскахме един газ за издухани дизели(забравих му името), но припалва трака на желязо и до там пак гасне. В крайна сметка се оказа, че "маслото било втвърдено и като съм врътнал първия път префърлил зъб"(поне така казаха) и след като я задърпаха до сервиза след 1 час ми се обадиха да я взема.
Така, че хубаво е да я задърпате до сервиз да се провери центровката.
Така, че хубаво е да я задърпате до сервиз да се провери центровката.
- Milanski
- Двигател:
Че не е хубаво да се пали колата на дърпане , не е това е така ! Оказа се в крайна сметка , че ключа бил с чип и този чип се е развалил , с резервния ключ е запалила . Аз до сега колкото коли с чип в ключа съм виждал и карал на таблото , като се даде на контакт свети една лампичка с кола и ключ а на тази шкода не видях такова нещо , дори не съм знаел , че е с чип ключа и . Благодаря на всички колеги за помощта 

Re: Шкода Фелиция 1.9 D , AEF - не може да запали - Решено !
Браво!!!
Пак бързо сте разрешили проблема.Добре че не я закарахте на някои самозванец-маистор.Щеше да свали мотора сигурно.
Пак бързо сте разрешили проблема.Добре че не я закарахте на някои самозванец-маистор.Щеше да свали мотора сигурно.

- Milanski
- Двигател:
Re: Шкода Фелиция 1.9 D , AEF - не може да запали - Решено !
То точно , едно познато майсторче е решил проблема . Иначе да , и аз съм патил от пишман майстори и вече , като ми кажат някоя тежка диагноза търся второ и трето мнение .
Върни се в “Дизелови агрегати”