Въпроси за борд компютър на БОРА 98г.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Въпроси за борд компютър на БОРА 98г.

Мнениеот Христо Стайков » Пон 13 дек 2010 15:48

Здравейте колеги,отново се допитвам до всезнаещия форум,и очаквам да помогнете на мен а и на други колеги неразбиращи немски за да се самообразоват.Става въпрос за бордкомпютъра на vw БОРА 98год.,данните се изписват отдолу под оборотомера и означават 6 -7 неща които съм ги разгадал,но от известно време като дам на контакт винаги ми показва външната температура и ми изрисува едно слънце и колкото пъти паля толкова пъти ми показва това независимо на какво друго измерване съм го нагласил.Доскоро ми тръгваше от последните показания на които съм огасил колата и когато включа показ. за външна темп.си показваше градусите но без слънцето.Предполагам,че е нещо свързано с температурата но чак пък да показва кога е слънчево не вярвам.И второто ми питане е за следното:Между оборотомера и скоростомера имам голям дисплей на който освен няколко контролни лампи които светват при даване на контакт и след това огасват в горната половина на дисплея, друго нищо не се изписва,в долната половина изписва ли се нещо и ако да кога?
Прикачени файлове
Изобр000.jpg

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Re: Въпроси за борд компютър на БОРА 98г.

Мнениеот dokros » Пон 13 дек 2010 16:40

Христо Стайков написа:Между оборотомера и скоростомера имам голям дисплей на който освен няколко контролни лампи които светват при даване на контакт и след това огасват в горната половина на дисплея, друго нищо не се изписва,в долната половина изписва ли се нещо и ако да кога?

При по-нови модели след 2000г. в долната половина на големия дисплей има прозорче в което борд компютъра изписва разни информации -среден разход и т.н.,както и предупредителни съобщения-за сервизни интервали ,грешки в отделни модули и др.
При теб прозорчето го няма ,тъй че не очаквай скоро нещо да светне там.

Потребителски аватар
sid
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sid » Пон 13 дек 2010 20:17

Когато околната температура е под 4 градуса(или там някъде)приоритетно на дисплея се изписва температурата като предупреждение за евентуална опасност от заледяване на пътя.

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Стайков » Пон 13 дек 2010 23:05

Чакам още мнения,затова не казвам благодаря,все още не съм чул нищо за слънцето което се изписва на дисплея.

Потребителски аватар
stafetopm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stafetopm » Пон 13 дек 2010 23:11

Сигурен ли си, че това е слънце а не е снежинка?Когато стане студено(под 4 градуса) както е писал колегата по горе, на дисплея излиза снежинка като предупреждение от заледяване на пътя.Дано съм помогнал.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 13 дек 2010 23:12

Христо Стайков написа:Чакам още мнения,затова не казвам благодаря,все още не съм чул нищо за слънцето което се изписва на дисплея.

Възможно ли е да не е слънце а снежинка!На мен ми показва снежинка и също звуков сигнал когато температурата е +4 и -4 градуса!А между оборотомера и скоростомера ти няамш дисплей!
dokros написа:При по-нови модели след 2000г. в долната половина на големия дисплей има прозорче в което борд компютъра изписва разни информации -среден разход и т.н.,както и предупредителни съобщения-за сервизни интервали ,грешки в отделни модули и др.

Със сигурност не е за модели след 2000г!И сегашният и предният ми Голф 4 са 1999г и са с Half Fis дисплеи!

Потребителски аватар
dokros
Контакти:

Мнениеот dokros » Пон 13 дек 2010 23:20

Добре ,де - след '99г. има всичко описано по-горе.

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Стайков » Пон 13 дек 2010 23:29

Не знам дали е дисплей,обаче е едно червено стъкло което се вижда на снимката,а тя е от моето арматурно табло,а относно слънцето може да е и снежинка.БЛАГОДАРЯ колеги за пълноценните отговори.......

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Вто 14 дек 2010 13:15

Снежинка е, свети под 4 или 5 градуса навън. Означава да внимаваш заради обстановката.

Потребителски аватар
dokros
Контакти:

Мнениеот dokros » Вто 14 дек 2010 16:52

Христо Стайков написа:Не знам дали е дисплей,обаче е едно червено стъкло което се вижда на снимката,а тя е от моето арматурно табло...

а това е от моето аматурно табло,намери сам разликата
0214.jpg

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Стайков » Вто 14 дек 2010 17:14

Това за разликата в дисплея и годината на производство го разбрах,мисълта ми беше дали не се изписват някакви предупредителни надписи примерно като при Вентото за ИНСП 1:ИНСП 2 и тъй на татък?

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Вто 14 дек 2010 20:49

Христо Стайков написа:Това за разликата в дисплея и годината на производство го разбрах,мисълта ми беше дали не се изписват някакви предупредителни надписи примерно като при Вентото за ИНСП 1:ИНСП 2 и тъй на татък?

На теб трябва да ти се испишат под оборотомера!

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Стайков » Вто 14 дек 2010 21:22

Колеги,мерси за компетентните мнения,според мен темата е за ключ,пък ако има нещо ще я отключим пак.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”