Ами засега не съм имал проблем с паленето и на долу и на горе и на страни....но зависи от градусите на наклона.
Забелязал съм че когато изкачвам по стръмен байр стрелката на горивото пада а когато спускам се качва-Ако изхождаме от тази логика спирането с муцуната надолу би трябвало да е за предпочитане,но стрелката на горивото се влияе от поплавък!!!Все пак по тръбопровода след помпата горивото е предостатъчно за запалване....
Аз лично предпочитам спирането с муцуната надолу,по принцип спирам така че после предницата ми да сочи в посоката в която ще излизам.....
Как е по-добре да се паркира колата?
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как е по-добре да се паркира колата?
Последна промяна от kristianatanasov на Вто 14 дек 2010 19:44, променено общо 1 път.
Има ли място за странично? При голям наклон все имам леки съмнения дали няма да изтърве ръчната и да хукне надолу.
- lavidaloca
- Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
- Двигател:
Ако е голям наклона може да има опасност колата да опира отпред, ако се спира с муцуната надолу 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
35-40 градуса е наклона, но за близките дни няма слизане там, никой не смее - чист лед 

- empaher
- Автомобил:
- Двигател:
муцуната надолу...при мене причината е доста по различна де....отварям вратата на колата и съм на 1м от входната врата на къщата,после обратното..с цел да не заобикалям+плюс всичко изброено,горивото да е в предната част при помпата,ако падне акумулатора да се спусна,както и най-често става когато се прибираш не бързаш ,а когато тръгваш все закъсняваш....
- miro_87_pk
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
здравеите колеги и ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА да сме живи здрави и да ни слушат колите
. Моето мнение по вапроса е че е по добре да ти е надолу за да няма проблем ако имаш малко бензин в колата а за течностите (масло и антифриз) е по добре защото по принцип на моя двигател ABU от пред долу са ми помпата за хидравликата за водата и маслото и няма да има отичане.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:35-40 градуса е наклона, но за близките дни няма слизане там, никой не смее - чист лед
Я вземи един ученически триъгълник и виж колко е 30 и 45 градуса наклон!

Инак, като спираш на наклон, по - добре с муцуната надолу, волана навит към тротоара и колелото опряно в бордюра. Навярно се сещаш защо. Наклона не влияе на масло, антифриз и прочие. Ако си с плосък резервоар и ти е малко горивото, може помпата да засмуче въздух, но това е частен случай. Също дизел с теч от помпата и вирната предница ще бере ядове.

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
ами то за горивото в резервоара е добре с предницата надолу, ама с водата в резервоара в студено време е точно обратното.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”