за двигателя-духа от капачката на маслото
- sport generation
- Автомобил:
- Двигател:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
аз имам няколко питания към компетентните лица за подухването от там кадето стои пръчката на маслото :
-във какви граници трябва да е то (или не трябва въобще да го има дорки като ''полъхване''
) ако няма дим а само подухване какво значи ?
-при всички двигатели ли е еднакво подухването -т.е 1.3 55 коня да речем и 2000./150кс ??
- на какъв двигател се проверява -студен или загрят ?
-във какви граници трябва да е то (или не трябва въобще да го има дорки като ''полъхване''

-при всички двигатели ли е еднакво подухването -т.е 1.3 55 коня да речем и 2000./150кс ??
- на какъв двигател се проверява -студен или загрят ?

- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
l
на празен ход може да духа малко от щеката, даже е задалжително. При по високи обороти виче нетрябва да духа от там
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
Re: l
значи при теста трябва да изфорсирам мотора до към 4-5-6 обр. при загряла кола и да гледам тогава дали има подухване -ако има значи имам проблем -ако не значи съм добреStoi написа:на празен ход може да духа малко от щеката, даже е задалжително. При по високи обороти виче нетрябва да духа от там

Последна промяна от landwarrior на Нед 09 юли 2006 19:29, променено общо 1 път.
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Моят двигатела как зверски духа през капачката не е истина
. Като я сваля и въпросното духане доста отчетливо се чува. А гледам че ми и омазнява покрай капачката
.
На студен двигател и тихи обороти леко духа и през щеката ( трябва да си допреш пръста до дупката за да можеш да усетиш полъха ).
Е са и изненадата
... вече сигурно към 7-8000 км от смяната на маслото и до момента нивото му не е мръднало! Декември като сменях маслото премерих и компресията и май беше 10 10 8.5 9.
Та сега просто и идея си нямам.. хем духа, хем не бара маслото....

На студен двигател и тихи обороти леко духа и през щеката ( трябва да си допреш пръста до дупката за да можеш да усетиш полъха ).
Е са и изненадата

- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
аз точно затова питам ,някой по запознат да каже със сигурност тоя тест .Че утре мисля да тествам и да не се хвана за главата -пък масло не бара въобще,компресията е добра ,свещите също,няма накакви странни пушеци от ауспуха (всичко това е гледано от Ваското1 а аз разчитам много на неговото мнение) общо взето мотора пееееMuncho написа:Моят двигатела как зверски духа през капачката не е истина. Като я сваля и въпросното духане доста отчетливо се чува. А гледам че ми и омазнява покрай капачката
.
Е са и изненадата... вече сигурно към 7-8000 км от смяната на маслото и до момента нивото му не е мръднало! Декември като сменях маслото премерих и компресията и май беше 10 10 8.5 9.

- Rabbit_TDI
- Контакти:
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
стига сте се замайвали с това духане. Щом върви колата и не гори масло - не я пипайте. Шанса да си прецакаш мотора при евентуален ремонт е много по-голям, отколкото да се скапе сам от старост
И с хората е така, аз един ден отидох да си правя някакви изследвания и доктора като каза "Ауууу тука нивото на еди какво си е такова, а трябва да е такова ... ще пиеш това и това ..." И аз първоначално много се шашнах, но реших да се консултирам с един познат лекар. Та той ми каза - ти пушиш ли? Пуша. Пиеш ли? Пия умерено. Еми екстра си, аз ако се изследвам, ще покаже два пъти по-лоши резултати, защото пия редовно
Та ми каза човека, да си гледам живота и да не ги взимам много на сериозно ... И аз така правя
Ако едно нещо работи, не трябва да се пипа зорлям 

И с хората е така, аз един ден отидох да си правя някакви изследвания и доктора като каза "Ауууу тука нивото на еди какво си е такова, а трябва да е такова ... ще пиеш това и това ..." И аз първоначално много се шашнах, но реших да се консултирам с един познат лекар. Та той ми каза - ти пушиш ли? Пуша. Пиеш ли? Пия умерено. Еми екстра си, аз ако се изследвам, ще покаже два пъти по-лоши резултати, защото пия редовно