за двигателя-духа от капачката на маслото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
sport generation
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sport generation » Съб 08 юли 2006 23:08

Пичове оставете мотора да работи на празен ход даите рязко гас до 5-6 хиляди оборота и извадете щеката на маслото веднага ако е тръгнал мотора гледаите за кво става на вапрос

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 08 юли 2006 23:12

То според мен вапроса не е дали е тръгнал а доколко е тръгнал.То тръгналия мотор и без такива експерименти са разбира само го покарваш и ти е ясно.Пък 10-20 годишна корла се малко е мръднала от производствените параметри :lol: така че не "тръгнала"кола няма.

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Съб 08 юли 2006 23:16

Много си прав колега Rabbit_TDI :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 08 юли 2006 23:24

В момента в които спре да се строи в БГ(архитект съм) ще направа един свесен сервиз за диагностика щото в БГ ми е писнало от тъпи и надути.Ако имаше свестни диагностици нямаше тука да си чешем езиците.
P.S.За да го направя ще ми трябва обучение и техника де.Щото за ся сам си дървен филисоф :)

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Нед 09 юли 2006 14:16

аз имам няколко питания към компетентните лица за подухването от там кадето стои пръчката на маслото :
-във какви граници трябва да е то (или не трябва въобще да го има дорки като ''полъхване'' :lol: ) ако няма дим а само подухване какво значи ?
-при всички двигатели ли е еднакво подухването -т.е 1.3 55 коня да речем и 2000./150кс ??
- на какъв двигател се проверява -студен или загрят ? :roll:

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Нед 09 юли 2006 15:38

Ами не знам аз си казах вече моето мнение по въпроса нека и други да кажат но попринцип не трябва да духа изобщо от щеката,а за това дали при студен или топъл аз мисля че при топъл е по голяма вероятноста да подухва следователно се гледа при напълно загрял мотор :wink:

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

l

Мнениеот Stoi » Нед 09 юли 2006 18:39

на празен ход може да духа малко от щеката, даже е задалжително. При по високи обороти виче нетрябва да духа от там

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Re: l

Мнениеот landwarrior » Нед 09 юли 2006 19:05

Stoi написа:на празен ход може да духа малко от щеката, даже е задалжително. При по високи обороти виче нетрябва да духа от там
значи при теста трябва да изфорсирам мотора до към 4-5-6 обр. при загряла кола и да гледам тогава дали има подухване -ако има значи имам проблем -ако не значи съм добре :roll:

Последна промяна от landwarrior на Нед 09 юли 2006 19:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 09 юли 2006 19:28

Моят двигатела как зверски духа през капачката не е истина :). Като я сваля и въпросното духане доста отчетливо се чува. А гледам че ми и омазнява покрай капачката :(.
На студен двигател и тихи обороти леко духа и през щеката ( трябва да си допреш пръста до дупката за да можеш да усетиш полъха ).
Е са и изненадата :)... вече сигурно към 7-8000 км от смяната на маслото и до момента нивото му не е мръднало! Декември като сменях маслото премерих и компресията и май беше 10 10 8.5 9.
Та сега просто и идея си нямам.. хем духа, хем не бара маслото....

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Нед 09 юли 2006 19:31

Muncho написа:Моят двигатела как зверски духа през капачката не е истина :). Като я сваля и въпросното духане доста отчетливо се чува. А гледам че ми и омазнява покрай капачката :(.
На студен двигател и тихи обороти леко духа и през щеката ( трябва да си допреш пръста до дупката за да можеш да усетиш полъха ).
Е са и изненадата :)... вече сигурно към 7-8000 км от смяната на маслото и до момента нивото му не е мръднало! Декември като сменях маслото премерих и компресията и май беше 10 10 8.5 9.
Та сега просто и идея си нямам.. хем духа, хем не бара маслото....
аз точно затова питам ,някой по запознат да каже със сигурност тоя тест .Че утре мисля да тествам и да не се хвана за главата -пък масло не бара въобще,компресията е добра ,свещите също,няма накакви странни пушеци от ауспуха (всичко това е гледано от Ваското1 а аз разчитам много на неговото мнение) общо взето мотора пееее :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 09 юли 2006 19:36

landwarior а твоя се пак духа ли от щеката и капачката?

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Нед 09 юли 2006 19:38

Rabbit_TDI написа:landwarior а твоя се пак духа ли от щеката и капачката?
незнам утре ще го гледам -аз затова питам как трябва да проведа теста :roll:

П.П от капачката отгоре със сигурност ще хвърля масло и без да го тествам мога да кажа защото мотора е 16V и няма никакви пластмасови неща върху валовете :D

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Нед 09 юли 2006 19:40

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Нед 09 юли 2006 19:47

rusiq_24 написа:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=22527&highlight=%E4%F3%F5%E0%ED%E5+++%F9%E5%EA%E0%F2%E0
еми рус бате ти изчерпа темата -ясно е вече -значи не трябва да пуши ,нормално е да полъхва на празен ход -но при изфорсиране НЕ .утре ще тествам и ще споделя резултатите :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 09 юли 2006 19:55

стига сте се замайвали с това духане. Щом върви колата и не гори масло - не я пипайте. Шанса да си прецакаш мотора при евентуален ремонт е много по-голям, отколкото да се скапе сам от старост :)

И с хората е така, аз един ден отидох да си правя някакви изследвания и доктора като каза "Ауууу тука нивото на еди какво си е такова, а трябва да е такова ... ще пиеш това и това ..." И аз първоначално много се шашнах, но реших да се консултирам с един познат лекар. Та той ми каза - ти пушиш ли? Пуша. Пиеш ли? Пия умерено. Еми екстра си, аз ако се изследвам, ще покаже два пъти по-лоши резултати, защото пия редовно :lol: Та ми каза човека, да си гледам живота и да не ги взимам много на сериозно ... И аз така правя :) Ако едно нещо работи, не трябва да се пипа зорлям :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”