Не дърпайте ръчната!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Re: Не дърпайте ръчната!!!

Мнениеот neon » Сря 15 дек 2010 14:02

Принципно причините да замръзва механизма за ръчна спирачка са няколко:
1 - технологичен дефект. Принципно определени автомобили и по-точно определени модели автомобили с определен спирачен механизъм са по-склонни към блокиране на системата за ръчна спирачка. За пример - Голф2/3 със задни дискови спирачки.
2 - години на автомобила и амортизация. Стар автомобил = по-голяма вероятност от проблем.
3 - подръжка на автомобила-предвид годините и километрите нормално е 15-20 годишен автомобил да има проблеми с определени възли и агрегати и е необходимо да се сменяват-поради износване, корозия или старост. При проврка на системата ако се види че има скъсан машншон или броня на жилата е необходимо да се сменят;
4 - начин на експлоатация - честата употреба на ръчна спирачка води до по-малка вероятност за нейното блокиране.
П.П. Имайки се предвид какво съм написал и на мен миналата година ми замръзна ръчната на Голф-а, след което последва смяна на жила и задни спирачни апарати и вече няма проблем! :wink:

Потребителски аватар
Scirocco GT II
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Scirocco GT II » Сря 15 дек 2010 21:13

niks76 написа:аз карам автоматик и аиде да не дърпам ръ4на а?

Лоста на "парк" и няма на къде да мърда. :idea:
ИзображениеPark position
Prevents the vehicle from rolling away when stopped. Do not shift the transmission into position P unless the vehicle is stationary.

Даже на някои автомобили не може да си извадиш ключа от таблото, докато не поставиш лоста в тази позиция. И лоста не може да се мърда докато не сложиш ключа.
The key can only be removed if the transmission is in position P. If the key is removed from the ignition lock, the selector lever is locked.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 15 дек 2010 23:52

при автомат аз маи не съм видял кола на която можеш да махнеш клю4а ако не е в позиция Р.едва ли много хора във форума са виждали отворен автоматик на живо за да се пишат мнения от типа 4ул-недо4ул и тем подобни,а на мен ми се е слу4вало да правя някои и друг автоматик в пове4е и споделям безплатно инфо. ръ4ната не е за украса и дали е зимен сезон или не и ако собственика не е немърлив ,няма НИКАКВИ проблеми със замръзване :!:
всеки прави изводите сам за себе си и по тази тема си ли4и на кого е изправна техни4ески колата

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 16 дек 2010 5:06

по твоята логика може да се направят и следните заключения - който ползва ръчна требе много спешно да си налее компресия или да си оправи незабавно скоростна кутия, че така да изпуска от първа.. лоша работа :063:

Потребителски аватар
terseneto2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terseneto2 » Чет 16 дек 2010 9:09

Както каза колегата темета е предупредителна.
:012:
Едно нещо което не се ползва се разваля по скоро от колкото ако се ползва.
И ползването не е задължително тъй че който иска да дърпа .Както споменах студа колкото да е неможе да замръзне ако не е навявал сняг че да ги намогри и замръзи.
Аз си я ползвам редовно и затова си работи перфекно и не се дърпа като невидял а колото та спре а после пак си вкарвай скорост ако щеш и 3 това не е от значение кой знае.Както знаете при нас стана една трагедия от много грешки и последната е че водача не дръпна ръчната на автобуса и изби сумати народ.
Такаче човек се учи от грешките си но е по добре да ги научиш от вече сторени. :да:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 16 дек 2010 9:12

Аз не я ползвам никак редовно и пак си работи... Ами сега? :dontknow:

Ае, време е да ви замръзне... темата. mhihi

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 16 дек 2010 9:55

Само да допълня, ползвам ръчна и на светофар, на стръмни улици, вместо да натискам крачната продължително.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 16 дек 2010 10:09

Ползвам я интензивно особенно зимата на хубав сняг при всеки удобен случей,нямам проблем с нея защото няма време да замръзне.Сутрин си я раздвижвам леко и после ... :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Чет 16 дек 2010 13:23

Не я дърпам, тя колата се върти и без ръчна mhihi

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 18 дек 2010 14:48

Пълни глупости!!Ивекото е на 1 година и защо му замръзна ръчната??Такива ядове съм брал и ръчна не опъвам зимата.Бусовете и двата са VW и същите проблеми.Вчера ще тръгваме на обект и задните колела не се въртят.Колегата опънал ръчната и няма мърдане.Миналата зима единият колега спореше и все я дърпаше,лошото е ,че блокира при мен след като тои я е дръпнал.Всеки сам да си преценя!!Със здраве! :beer

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Съб 18 дек 2010 19:47

И как се оправяте с замръзналата ръчна.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 18 дек 2010 19:49

ludiq1918 написа:И как се оправяте с замръзналата ръчна.

Има 2 варианта!
1-ви затопляш с бързовара малко вряла вода, и плискаш на барабаните и се оправя
2-ри качваш се на колата вкарваш 1-ва гааз и после 2-ра гаааз и няма начин да не отлепи ръчната!

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 18 дек 2010 19:53

IceHeart написа:

Има 2 варианта!
2-ри качваш се на колата вкарваш 1-ва гааз и после 2-ра гаааз и няма начин да не отлепи ръчната!

Е аз миналата зима пробвах втория вариант!И се блъснах в собствената си ограда!5км не отпецна и накрая като ме изнерви и яко газ и в дувара!Добре че се обели само боята на бронята!Ама е много лошо да се блъснеш в собствената си ограда! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 18 дек 2010 20:02

k_garchev написа:
IceHeart написа:

Има 2 варианта!

Е аз миналата зима пробвах втория вариант!И се блъснах в собствената си ограда!5км не отпецна и накрая като ме изнерви и яко газ и в дувара!Добре че се обели само боята на бронята!Ама е много лошо да се блъснеш в собствената си ограда! :Mr Green Fun

Аз съм го пробвал, след като измих колата, и я прибрах в гаража, на сутринта неможах да потегля, и се наложи да пробвам 2-рият вариатн, докато набия 2-ра бях на 50км/ч и се отлепи ръчната!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 18 дек 2010 21:18

Нямам никакви проблеми с ръчната. Нито със старите задни апарати, нито с новите. Дори при -20 в планините. :!: Не случайно са направили жилата над средното гърне. :!: :applause:
Интересно ми е как паркирате на лед където няма бордюр, а наклона е доста голям без ръчна. Там и компресията на двигателя не помага вече. :roll:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”