Заден десен амортисиор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Заден десен амортисиор

Мнениеот loshiqa » Пет 17 дек 2010 11:15

Колата е голф 3 1.9 92год. вчера вечерта се прибирам от работа и усетих че нешто не е както трябва отзад и гледам дясното колело до до калника почти и се зачудих може ли да е замръзнал дигнах колата на крик и колелото пак така си седи и с няколко натика на колелото надоло изведнъж от самосебеси си избута колелото както трябва .Пуснах колата на земята и си застана както трябва и с натиск на колата няколко пъти го раздвижих сичко добре и днес сутринта пак тръгнах и пак легна ,предполагам ще ме посъветване нови задни амортисиори ,но се пак ако има някакво друго решение споделете мисля ,че амортисиорите са пасатски

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Re: Заден десен амортисиор

Мнениеот yoan4o » Пет 17 дек 2010 11:18

:shock
Амортисьорите са от Пасат, казваш!
Може ли снимка.

Дали не замръзват?

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Мнениеот bahyr » Пет 17 дек 2010 12:26

И моите задни (Г3) замръзваха маналата зима, колата итзад ставаше като каруца.
На пролет единия протече, на лято ги смених.
Щом замръзват значе вътре влиза влага.

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот loshiqa » Пет 17 дек 2010 13:39

ето снимки http://dox.bg/files/dw?a=63d7b04b39 http://dox.bg/files/dw?a=e4ff2176ff като я вземах колата бяха казали ,че са от пасат и возели малко по твърдо ,след като се освободи сега не е легнала , но някак си се осещя разлика като карам като се минава през неравности по твърдо някак си . Инъче ходих до магазина от кадето пазарувам предложиха ми bilstein за 70лв. ако може и малко инфо трудно ли се сменя интересува ме прожината пак ли е същата философия както с предните със скоби

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 17 дек 2010 21:45

loshiqa написа:интересува ме прожината пак ли е същата философия както с предните със скоби

Не, не ти трябва скоба. Болта на амортисьора към моста го стягаш когато колата стъпи на гуми-това е.

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот loshiqa » Нед 19 дек 2010 13:04

Благодаря са отогворите от тогава дона сега нямам проблем не е правил мизерии ,но сега е по топло може просто да е бил замразнал нещо ,ще се разбере като паднат пак температурите и ако стане ще се действа вече :beer

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 19 дек 2010 16:06

Ако решиш да сменяш вземи Билщайн. Единствено ме притеснява цената - 70 лв. Моите миналат агодина ги взех за 80, а както знаеш цените вървят все нагоре. Мисълта ми е да не ти пробутат ментета, при Билщайн има много. Иначе ако улучиш оригинал проблеми няма да имаш.

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот loshiqa » Сря 29 дек 2010 23:57

аха за сега са добре не са ми правили проблеме явно е бил замръзнал , но на пролет мисля да ги сменя , но мисля и задните прожини да сменя незнам ама като се качят примерно двама отзад и кляка колота досто което е нормално , но почва да се чува едно скърцане като се минава през малки неравносто явно пружините са меки , ако може да ми препоръчате някакви които да паснат и да са хубави

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”