По темата: Може би често срещан проблем - шум/тракане идващ от кожуха на ск. кутия, който намаля отчасти, когато натисна съединителя, но все пак си остава. Винаги го има при студена кола, а при по-студено време както е сега си се чува и на затворена врата и по-големия проблем немога да вкарам на скорост- 1ва и 2ра най-вече. След като загрее колата и предполагам маслото в ск.кутия всичко се оправя почти както го искам- т.е всички предавки влизат чудесно и леко без да се зорят( изключение е 2ра, но много рядко на загряла кола, при изминати над 5км).
Ще кажете смени си маслото в ск.кутия. Миналага година го смених след закупуването на колата. 21 лв за литър дадох за някакво немско, един - води се ''познат'' майстор ми го смени, като кутията ми събира 3.1л а от нея старото изкапа литър и някакви грамчета...
До скоро си мислех, че проблема ми е в съединителя или в аксиалния лагер и че може би не отделя както трябва(отделя леко високо), но за сметка на това мисля добре и никога не ми е правил проблеми със зацепване, придърпване, изключване от скорост и т.н.
Моята теория е, че или маслото което ми сложиха е калпаво, защото много добре си спомням на него пишеше 2001ва година, а на едно масло срока на годност му е 5год. доколкото знам?! или имам някакво уплътнение на ск.кутия от което тече масло и нз в какви филми се вкарвам, може би не е това... защото пак казвам като загрее колата всичко е почти наред.
Какво ще ме посъветвате нямам търпение да разбера