"Дизел" Сервиз гр.Варна -> зеленчукова борса -> НИКОГА ТАМ!

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

"Дизел" Сервиз гр.Варна -> зеленчукова борса -> НИКОГА ТАМ!

Мнениеот Marto_VN » Пет 17 дек 2010 17:55

Да се оплача , тук. Нищо че случая е от преди година и седем - осем месеца но ме е яд още!

Тъкмо купих пасата - беше перфектен ама направо номер 1
Просто имаше малко проблеми, леко придръпваше , което в последствие се установи в друг сервиз и се оправи.
Че отидох в упоменатия сервиз, и там ме посрещнаха още на входа...
Така всичко нормално , но това ми беше първия дизел, бях честен с хората там и казах какив е проблема на колата , казах ,че дизел преди не съм карал.
Попрегледаха уж нещо - случая е лятото (има значение) , накрая оня ми вика , ами свещите трябва да замерим...
Не се усъмних , защото все пак нали тея са там за това.
Замериха ми свещите "Уж" с някакъв уред, накрая оня вика ами трябва да се сменят. аз казвам ми оки , щом трябва , ама аз не разбирам дето се вика.
Смениха ми 3-те подгряващи свещи (оригинални заводски) , 4-тата била "уж" добре , но тя си е навряна на майната си под нафтения филър и се вади трудно- май затова беше добре ;)
Цената на 3 свещи беше 25 лева ! после разбрах за измамата - защото купих нови и по-евтини 4 бр за 90 лева !

Последва зимата - колата почна да пали трудно едвам едвам ( тоя двигател после разбрах ,че вкл. свещите да работят само при ниска температура - лятото пали без тях! )

Преди 2 месеца ходих при вече познат майстор смени ми свещите човека, както казах малко по горе - 4 бр за 90 лева , и видяхме как онея лайнари ми бяха набутали 3 различни марки неработещи свещи.
Тази свещ която си беше останала , и не я смениха тогава във въпросния свериз беше направо - ПЕРФЕКТНА!!!!!

Значи - равносметка

набутан съм с 25 лева за неработещи свещи
набутан съм с 3 неработещи свещи
набутан съм да купувам нови свещи - 90 лева , макар и по "кофти" марка , за да мога да паля колата

Общо вътре съм заради тея 115 лева !!!!!

ГАДОВЕ ДОЛНИ!!!!!!

НИКОГА НЕ ХОДЕТЕ ТАМ АКО НЕ ИСКАТЕ ДА БЪДЕТЕ ИЗЛЪГАНИ !!!!!!!!!!!!!!!

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Re: "Дизел" Сервиз гр.Варна -> зеленчукова борса -> НИКОГА ТАМ!

Мнениеот K » Пет 17 дек 2010 19:23

Как разбра точно, че са ти сложили неработещи свещи? Може да са дали фира впоследствие.

Цената на 3 свещи беше 25 лева ! после разбрах за измамата - защото купих нови и по-евтини 4 бр за 90 лева !

Това малко не го разбрах, уж 3 свещи са 25лв, а 4 свещи 90 и ти било по-евтино?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 17 дек 2010 21:29

Ами да речем че свещите са 3 цифрена сума за неговата кола и е намерил ефтини за 90 а какви са тия за 25 3бр незнам :screwy Аз като сменях на мойта броих 72лв за свещи при положение че имаше и за 20лв

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Съб 18 дек 2010 13:55

казах ,че толкова ми взеха за 3-те - уж неработещи за смяната им , 4-тата изобщо не са я сменяли, нито за я развивали. и още повече казах че след това разбрах колко струват свещите на дизела - просто хората използваха това ,че им се доверих , за да ме преметнат - писнало ми е да се правя на половин майстор , когато отида на ремонт ,само и само да не ме преметнат.
но тоя проблем ми е решен от 1 година
ходя само при един майстор с, който вече сме дори приятели
и последните 3 пъти не ми е взел нито лев за работа, казва ми точното положение на колата и колко ще струва , с какво мога да се размина , кое ще издържи , кое не ...

само ще кажа на какви цени ми прави колата и то само за мен...
смяна на окачване - цялото предно - 40 лева
смяна на свещи и масло - 0 лева
смяна на турбо + избиване на катализатор + чистене на ауспохови тръби и колекторни - 50 лева
Аз повече няма какво да кажа за човека..

още повече ,че това е майстор - точно от тея , които са на автокъщите и знае, кое, как и колко - правил е маса коли от всякакъв вид и всякакви ремонти.

За нищо на света няма да ида при друг, каквато и кола да карам в бъдеще, още повече че дори за едно болтче не е ме е преметнал...

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Съб 18 дек 2010 14:00

K написа:Как разбра точно, че са ти сложили неработещи свещи? Може да са дали фира впоследствие.

Това малко не го разбрах, уж 3 свещи са 25лв, а 4 свещи 90 и ти било по-евтино?

Нови по евтини за модела кола, защото по скъпите бяха около 40 лева за бройка.
Тея които сложих са руски...

Май ,че четеш всичко???
Каква фира , след 4-5 месеца , при положение ,че 3- свещи за различни модели и марки и са в неработещо положение, когато е топло???
Каква фира имат тея свещи, след като на тоя модел пасат свещите се включват и работят при ниска температура, а през останалото време колата пали само от компресия ??? Че те не са били фактически в експоатация за да се повредят.
Нормално ли и да ти сложат 3 различни модела свещи ??? Аз мисля че не!

Който иска да ходи там, аз няма да стъпя никога !!!
Мразя да ме лъжат най-очевадно , като исползват това ,че не съм автоспециалист!

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”